Over NAUPAR

NAUPAR staat voor nautische partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 40 jaar ervaring in groepsvakantie, toerisme en het organiseren van events voor de zakelijke markt. NAUPAR is specialist in schoolreizen, week- en weekendtochten, bedrijfsuitjes en relatiemarketing, nautisch evenementen, feesten en partijen.

Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en 16 thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart. Alle schepen van NAUPAR zijn officiële trouwlocaties. Als enige in Nederland kunt u midden op het water, onder volle zeilen het Ja-woord geven.

NAUPAR hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen, hetgeen wordt bevestigd door de hoge waarderingscijfers die wij van onze gasten ontvangen. U en uw gasten zijn bij NAUPAR in goede handen!

Het kantoor van NAUPAR is gevestigd in de Batavia haven te Lelystad. Bekijk ons kantoor op google streetview.

Hanzestad Compagnie  

De geschiedenis van de Hanzestad Compagnie gaat ver terug. In de oude Hanzestad Kampen is de Hanzestad Compagnie ruim dertig jaar geleden begonnen. Eerst met een  vloot van traditionele zeilschepen en mid jaren '90 werden er een aantal luxe meerdaagse schepen gebouwd die zich ook bij de vloot van de Hanzestad Compagnie hebben aangesloten. Inmiddels hebben vele gasten ervaren hoe prachtig het is om op deze schepen een dagje uit of een complete vakantie te beleven.

In 2002 heeft de Hanzestad Compagnie haar hoofdkantoor naar Lelystad verhuisd. De gemeente Lelystad heeft in 2003 de Hanzestad Compagnie aangewezen als haar huwelijksvloot; het werd mogelijk om aan boord onder volle zeilen, midden op het IJsselmeer te trouwen! Dit maakte toen de Hanzestad Compagnie de grootste aanbieder van trouwlocaties in Europa. Vele bruidsparen hebben elkaar sindsdien al het ja-woord gegeven op het Marker- of IJsselmeer.

De kernwaarden van de Hanzestad Compagnie, kwaliteit, service en veiligheid, blijven bij NAUPAR even belangrijk. NAUPAR kan u door de samenwerking een nog groter assortiment bieden op het gebied van scheepvaartactiviteiten.

'de Zeilvaart' 

Veel van de schitterende zeilschepen in de vloot van 'de Zeilvaart' hebben minder glorieuze tijden gekend, wegkwijnend

in een haven of in gebruik als woonschip. Na verloop van tijd waren er steeds meer liefhebbers die de schepen liefdevol weer opknapten. Geleidelijk aan namen ze steeds vaker gasten mee om de kosten voor het onderhoud van de schepen te drukken. Zo is in 1973 'de Zeilvaart'

opgericht, om schippers en eigenaren het administratieve en logistieke werk omtrent de chartervaart uit handen te nemen. 'de Zeilvaart' heeft altijd haar hoofdkantoor in Enkhuizen gehad. Enkhuizen is een havenstad met een rijke scheepsgeschiedenis. De haven met de bijbehorende schepen zijn altijd een belangrijk onderdeel van het stadsbeeld geweest.

In de loop der jaren is 'de Zeilvaart' uitgegroeid tot een gerenommeerde organisatie met een indrukwekkende vloot. De vloot van 'de Zeilvaart' is misschien wel beter bekend als de bruine vloot.  Vanaf eind jaren '90 zijn er ook bij ‘de Zeilvaart’ een aantal schepen gebouwd die voor de zakelijke en feestelijke markt goed geschikt zijn. In 1997 heeft 'de Zeilvaart' de Zeilvloot Lemmer-Stavoren overgenomen en daarmee een goede basis in Friesland gekregen.

De waarden en kennis van ‘de Zeilvaart’ en de Hanzestad Compagnie sluiten mooi op elkaar aan. Dit is de kracht van NAUPAR geworden.

Zeilvloot Lemmer Stavoren 

De gerenommeerde zeilcorporatie Zeilvloot Lemmer-Stavoren vaart sinds 1997 bij 'de Zeilvaart'. Dit was een belangrijke samenvoeging van kennis en ervaring in het Friese Meren en Waddengebied. Hiermee verstevigden zij hun basis in Friesland.