Een overgetlijke schoolreis

Wilt u als leraar een schoolreis organiseren als kennismaking aan het begin van het schooljaar of juist als afscheidsfeest in het examenjaar? Ook het jaarlijkse schooluitje is een mooie reden voor een onvergetelijke reis aan boord van een zeilschip van NAUPAR.

Dag of week

Onze schepen zijn uitermate geschikt voor dagtochten en projectweken, waarbij de overnachting aan boord plaats vindt. De schepen hebben meerdere hutten, douches en toiletten aan boord. De warme sfeer aan boord en de mogelijke activiteiten op en rond het water zoals zwemmen, het bekijken van oude havenstadjes en ’s avonds swingen in de disco maken uw verblijf compleet.

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie voor een schoolreis

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Schoolreis

Verdubbel het plezier!

U heeft de mogelijkheid om met één groep op twee schepen te varen. Door met twee kleinere schepen te zeilen verdubbelt u gewoon de fun; wat dacht u van een spannende zeilwedstrijd, bijvoorbeeld de jongens tegen de meiden? Daarbij is er, met twee schippers en twee matrozen, meer begeleiding voor uw groep.

Leerzaam schoolreisje

Naast gezellig is een zeiltocht ook erg leerzaam. Vanaf de verschillende plaatsen waar het schip afmeert, zijn interessante excursies mogelijk. Met de verschillende thema's vindt u vast een programma dat aansluit op het lesprogramma. U kunt de prachtige en afwisselende natuurgebieden bezoeken, die alleen over water bereikbaar zijn. Ontdek het IJsselmeerverleden en neem een unieke kijk op hoe men eeuwen geleden leef. Of laat u alles uitleggen over de wereld van wind en water en houdt een sportieve zeilwedstrijd.

Ontspannend schoolreisje

Op een schip leert men elkaar anders kennen. De altijd zo rustige leerlinge blijkt een uitstekende stuurvrouw te zijn en die grote druktemaker vertoont uitstekende kookkunsten. De docent scheikunde is eigenlijk heel grappig en de niet altijd even geconcentreerde leerlingen worden dolenthousiast, zodra de schipper hen benoemt tot chef boeienzoekers.

Havens in Nederland

Mogelijke havens waarvandaan u kunt vertrekken of die u kunt bezoeken tijdens uw schoolreisjes zijn bijvoorbeeld Almere, Muider-/Almeerderzand, Amsterdam, Bataviahaven Lelystad, Den-Oever, Edam, Enkhuizen, Harderwijk, Harlingen, Hoorn, Kampen, Lemmer, Marken, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Elburg, Makkum, Stavoren, Urk, Volendam, Workum, Terschelling, Texel, Schiermonnikoog, Ameland of bijvoorbeeld Vlieland.