Schoolreisje in Holland

Bent u voor een schoolreisje op zoek naar een geschikte accommodatie en leuke activiteiten? Of zoekt u een bijzondere bestemming voor een kennismakingsweek aan het begin van het schooljaar of juist voor het afscheidsfeest in het examenjaar?

Wat dacht u van een traditioneel zeilschip bij NAUPAR: comfortabel, van alle gemakken voorzien en elke dag een andere locatie en leuke activiteiten.

Hoelang mag het duren?

De schepen voor een schoolreisje in Holland zijn ideaal voor een dagtocht, maar ook zeer geschikt voor een (mid)week weg – waarbij er uiteraard op het schip wordt overnacht. De schepen beschikken over meerdere comfortabele hutten, douches en toiletten.

De gezellige sfeer van het schip en de leuke activiteiten in het water of aan wal – zoals zwemmen, uitstapjes naar musea, een speurtocht door een leuke havenstad en ’s avonds een bonte avond op het schip – maken het schoolreisje in Nederland compleet.

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Schoolreisje Holland

Op zoek naar een leuk en duurzaam schooluitje in Nederland? Een vaartocht op een traditioneel zeilschip is niet alleen lekker dichtbij, maar ook een duurzame manier van reizen. Tegelijkertijd willen uw leerlingen het natuurlijk ook gewoon leuk hebben tijdens een werkweek. Actie, avontuur en plezier staan voor hen voorop. Gelukkig delen onze schippers dat gevoel volledig en kunnen zij samen met u een reis plannen die afwisselend en avontuurlijk is. Zo kunnen jullie musea bezoeken, een speurtocht houden in een leuk havenstadje, zwemmen, barbecueën, kampvuren maken en een gezellige bonte avond organiseren.

De accommodatie

Het fijne van een schip is dat u maar een keer hoeft te zoeken naar een geschikte accommodatie en toch elke dag op een andere locatie ligt. Aan boord heeft u alle gemakken van een huis; van een knusse salon en ruim dek waar jullie met de hele groep kunnen samenkomen, een goed uitgeruste keuken waar jullie gezamenlijk kunnen koken, tot toiletten en douches en comfortabele hutten voor de nacht.

Educatief

Terwijl uw leerlingen de tijd van hun leven hebben, leren ze ook nog samenwerken, kunnen ze taken (zelfstandig) uitvoeren en versterkt hun onderlinge band. De natuurlijke leeromgeving nodigt bovendien uit om ongemerkt heel veel te leren over de natuur, het milieu, de historie van Nederland of van de havenstadjes waar jullie aanleggen. 

Aan wal kunnen jullie in diverse bestemmingen interessante excursies of leuke activiteiten organiseren. Bezoek bijvoorbeeld het buitenmuseum in Enkhuizen, een VOC stad zoals Hoorn, maak een fietstocht naar Ecomare op Texel, onderzoek de bodem van de Waddenzee tijdens een droogvalsessie op het Wad of bezoek een mooi natuurgebied zoals de Marker Wadden, dat alleen met een schip bereikbaar is. 

Zorgeloos schoolreisje in Nederland

Een combinatie van goed materiaal en een ervaren, goed opgeleide bemanning maakt de schepen tot veilige en plezierige vervoersmiddelen. Daarnaast worden alle schepen grondig gekeurd conform de Europese richtlijnen. Wilt u zonder zorgen varen? Sluit dan voorafgaand aan uw zeiltocht bij NAUPAR heel gemakkelijk een reisverzekering af. 

Verdubbel plezier en verdeel begeleiding

Indien gewenst, kunt u met één groep of klas aan boord van twee schepen varen. Als u met twee kleinere schepen gaat zeilen, in plaats van met één groot zeilschip, dan verdubbelt u het plezier. Zo kan er tijdens schoolreisje een spectaculaire zeilwedstrijd worden georganiseerd, bijvoorbeeld de jongens tegen de meiden. En als bijkomend voordeel beschikt u over dubbele begeleiding voor de groep. 

Populaire vertrekhavens

U kunt bij NAUPAR kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhaven. De meest populaire vertrekhavens zijn Kampen, Lelystad, Enkhuizen en voor een zeiltocht over het Wad is Harlingen de ideale opstapplaats. Natuurlijk kunt u ook opstappen in een van de andere opstaphavens.

Zelf koken

Aan boord kunnen de leerlingen in kleine groepjes zelf verantwoordelijk zijn voor het eten, de boodschappen, de afwas, enzovoort. Zo bepalen ze zelf wat ze eten en is het nog leerzaam ook. De keukens op de schepen zijn goed uitgerust en alles wat u nodig heeft voor grote groepen is aan boord. 

Voor wie

De zeiltochten op een traditioneel zeilschip zijn bijzonder geschikt voor groepen met jongeren, zoals leerlingen van een middelbare school die een introductieweek, schoolkamp of afscheidsfeest organiseren. Maar ook een scoutinggroep, kerkgroep of sportclub, die samen een weekje op zomerkamp willen.

Daarom een schoolreisje bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van schoolreisjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk schoolreisje waar de leerlingen nog lang over napraten!