Schoolreisje in Holland

Bent u voor een schoolreisje in Holland op zoek naar een geschikte locatie? Of zoekt u een bijzondere bestemming voor een kennismakingsweek aan het begin van het schooljaar of juist voor het afscheidsfeest in het examenjaar? Denk dan eens aan een schoolreisje Holland met een zeilschip van NAUPAR.

Hoelang mag het duren?

De schepen voor een schoolreisje in Holland zijn ideaal voor een dagtocht, maar ook zeer geschikt voor een (mid)week weg – waarbij er uiteraard op het schip wordt overnacht. Onze schepen beschikken over meerdere (twee- of meerpersoons) hutten en er zijn douches en toiletten aan boord. De gezellige sfeer van het schip en de leuke activiteiten in het water of aan wal – zoals zwemmen, uitstapjes naar knusse havenstadjes en ’s avonds stappen in de plaatselijke cafés – maken het schoolreisje Holland compleet.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Schoolreisje Holland

Verdubbel plezier en verdeel begeleiding

Indien gewenst, kunt u met één groep of klas aan boord van twee schepen gaan varen. Als u met twee kleinere schepen gaat zeilen, in plaats van met één groot zeilschip, dan verdubbelt u het plezier. Zo kan er tijdens schoolreisje Holland een spectaculaire zeilwedstrijd worden georganiseerd, bijvoorbeeld de jongens tegen de meiden. En als bijkomend voordeel beschikt u over dubbele begeleiding voor de groep. Met twee schippers en twee matrozen hebt u meer veiligheid en ondersteuning.

Educatief en zorgeloos schoolreisje Holland

Naast veel gezelligheid en plezier, is een zeiltocht ook zeer leerzaam. Aan boord leren de kinderen samenwerken, kunnen ze taken (zelfstandig) uitvoeren en krijgen ze uitleg over de wereld van wind en water. Aan wal kunnen op diverse plaatsen interessante excursies worden ondernomen. Er zijn vele thema's, zodat er vast een aansluit op uw lesprogramma of interessegebied. Bezoek natuurgebieden die alleen via het water bereikbaar zijn en bekijk hoe men eeuwen geleden leefde. Voorafgaand aan uw zeiltocht sluit u bij NAUPAR heel gemakkelijk een reisverzekering af. Heel prettig als u zonder zorgen wilt varen. Ook regelen wij graag voor u het busvervoer naar en van het schip. Zo bent u tijdens uw schoolreisje Holland zorgeloos onderweg.

Havens in Holland

Mogelijke (haven)plaatsen waarvandaan u kunt vertrekken of die u kunt bezoeken tijdens uw schoolreisje Holland zijn onder andere Almere, Amsterdam, Lelystad, Den Oever, Edam, Enkhuizen, Harderwijk, Harlingen, Hoorn, Kampen, Lemmer, Marken, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Elburg, Makkum, Stavoren, Urk, Volendam, Workum of een van de Waddeneilanden.