Scholen en jongeren op traditioneel zeilschip

Op zoek naar een onvergetelijke reis voor een groep jongeren? Beleef ook de tijd van uw leven op een traditioneel zeilschip.

Naast de afwisselende zeiltochten is er altijd voldoende ruimte voor een fietstocht, museumbezoek, speurtocht in een leuk havenstadje, zwempartij, het bouwen van een kampvuur en het organiseren van een leuke bonte avond.

Een vaartocht vol actie, avontuur en plezier!

Teamwork gaat van zelf

Terwijl de leerlingen de week van hun leven hebben, leren ze ook nog samenwerken (de zeilen hijsen zich niet vanzelf tenslotte) en versterkt hun onderlinge band.

De natuurlijke leeromgeving nodigt bovendien uit om ongemerkt heel veel te leren over de natuur, het milieu, de historie van Nederland of een van de havenstadjes waar jullie aanleggen.

Ideeën voor een schooluitje in Nederland

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie voor jongerenuitje

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Scholen en jongeren

Beleef een unieke tocht met uw leerlingen tijdens een afwisselende zeiltocht over het IJsselmeer, het Markermeer, de Waddenzee, Randmeren of de Friese meren. Help bij het hijsen van de zeilen, bezoek bezienswaardigheden aan wal en ontspan bij de eindeloze vergezichten tijdens de vaartocht. Een ding is zeker, deze tocht is afwisselend en u maakt samen met de jongeren herinneringen voor het leven, waar jullie ook in de klas ook nog lang plezier van hebben.

Voor alle leeftijden

Zeilen is een unieke ervaring, voor alle leeftijden. Nieuwe klasgenoten leren kennen op de Waddenzee, leren samenwerken tijdens een tocht over het Markermeer of een examenjaar afsluiten op het IJsselmeer. Wat het doel van uw uitstapje met de jongeren ook is en voor welk vaargebied u ook kiest, op een schip komt het allemaal samen en kunt u het zeilen makkelijk afwisselen met leuke activiteiten aan wal. Hierdoor blijft de tocht afwisselend en wordt het hoe dan ook voor iedereen een succes. 

Plezier

De zeilschepen bij NAUPAR zijn comfortabel en ingericht voor (grote) groepen. Met meerdere hutten en voldoende douches en toiletten aan boord, is er plek genoeg voor iedereen. In de goed uitgeruste keuken kunnen jullie samen koken en de knusse salon biedt voldoende plaats voor een gezamelijke maaltijd, een avond vol spelletjes of een gezellige bonte avond.

Tijdens de vaartocht helpen jullie de bemanning bij het hijsen van de zeilen, navigeren en laat de schipper jullie graag zien hoe je het schip vaart. Als de zeilen eenmaal staan, kunnen jullie relaxen op een van de gezellige zithoeken aan dek en genieten van de zon en eindeloze horizon. 

Eenmaal in de haven of aangekomen op het eiland zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken, zoals een museumbezoek, een dagje strand, een fietstocht naar de vuurtoren, of  jullie gaan een avondje met de voetjes van de vloer in de plaatselijke disco.  

Verdubbel het plezier met meerdere schepen

Bent u met meerdere klassen of is de groep vrij groot? Verdubbel het plezier en huur twee kleinere schepen of meerdere schepen tegelijkertijd en organiseer een spannende zeilwedstrijd tussen de schepen onderling. De schippers zijn gewend om te overleggen, varen vaker samen en blijven de gehele route bij elkaar. 

Leerzaam

Er valt veel te leren aan boord van een traditioneel zeilschip, over bijvoorbeeld de natuur, geschiedenis, cultuur en techniek. Maar ook navigeren, de koers bepalen, de belangrijkste zeemansknopen en het doen van boodschappen en koken in de scheepskeuken zijn leerzame activiteiten, waarbij leerlingen goed leren samenwerken en alle tijd hebben om elkaar beter te leren kennen.

Onderweg naar de bestemming zijn er genoeg interessante dingen te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld, onderweg naar een Waddeneiland, droogvallen op het Wad voor een wandeling over de zeebodem van de zee, midden op het IJsselmeer stoppen voor een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer, of aanleggen bij een onbewoond eilandje en een kampvuur bouwen voor de avond. Hier is ongetwijfeld een interessante en leuke aanvulling te bedenken op elk lesprogramma.

Elke dag een andere stad

U leeft, eet, slaapt en reist enkele dagen of een (mid)week uitsluitend met uw leerlingen of jongerengroep aan boord van uw eigen schip met bemanning. U hoeft maar een keer uw koffer uit te pakken en reist als het ware aan boord van een ‘varend hotel’ door Nederland, waarbij u elke avond in een andere haven overnacht. Hoe bijzonder is dat?

Daarom een jeugduitje bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van jeugduitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk jeugduitje waar de jongeren nog lang over napraten!