Jeugdweek Amsterdam

Jeugdweek Amsterdam

Ontdek samen met een groep jongeren Amsterdam en het Markermeer. Vanuit de vertrekhaven zeilen jullie naar Amsterdam. Onderweg kunnen jullie aanleggen in havenstadjes, op de Marker Wadden of bij Pampus, om daarna een paar dagen te genieten van de bruisende hoofdstad. Zo wordt deze zeilweek een avontuurlijke en gezellige reis, vol afwisseling, natuur en cultuur.

De jeugdweek in het kort

Deze jeugdweek biedt de jongeren:

 • Een afwisselende zeiltocht over het Markermeer
 • Een avontuurlijke week met als hoogtepunt een stop in Amsterdam
 • Een mooie tijd samen waarin ze vrienden voor het leven maken

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht naar Amsterdam

Tijdens de vaartocht helpen de jongeren actief mee met het zeilen. Ze leren navigeren, zeemansknopen leggen en de zeilen hijsen. Tussendoor is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen, te ontspannen en lekker te zwemmen.

Iedere dag biedt weer nieuwe mogelijkheden. Onderweg naar Amsterdam (of juist op de terugweg) kunnen jullie er ook voor kiezen om een nachtje aan te leggen in een leuke havenstad, of om een stop te maken op de Marker Wadden of forteiland Pampus.

Wat kunt u doen in Amsterdam

De tocht naar Amsterdam is al een belevenis op zich, waar u zo lang over kunt doen als u wilt. Een nachtje aanleggen in historisch Hoorn, of in Monnickendam maakt de reis nog afwisselender. Hoorn is een leuke stop, omdat het een mooi voormalig VOC-stadje is, met onder andere het Museum van de Twintigste eeuw, dat ook voor jongeren een aanrader is.

Andere mooie tussenstops zijn het voormalige forteiland Pampus, of de Marker Wadden. De Marker Wadden liggen relatief dicht bij Lelystad en Pampus ligt vlakbij Amsterdam in het IJmeer.

En als jullie zijn aangekomen in Amsterdam, dan is er oneindig veel te doen. Afhankelijk van de groep, kunnen jullie ervoor kiezen om rond te dwalen in de zogenaamde 9 straatjes: een stukje Amsterdam dat al 400 jaar oud is en waar vroeger werd gehandeld en waar ambachtslieden hun werkplaats hadden. Nu vind je er hippe boetiekjes, bijzondere horecagelegenheden en allerlei andere leuke winkeltjes.

Vlakbij de 9 straatjes is het Anne Frankhuis, de Westertoren en het Paleis op de Dam, dus in dit deel van de stad vermaken jullie je wel! Verder zijn er in de hele stad natuurlijk ontzettend veel musea die leuk zijn voor jongeren, zoals NEMO, het Scheepvaartmuseum of Madame Tussauds. En anders kunnen jullie een rondvaart door de grachten doen, wandelen en picknicken in het Vondelpark of naar dierentuin Artis.

Is de jeugdweek Amsterdam voor iedereen leuk?

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor groepen met jongeren, zoals een scoutinggroep, kerkgroep of sportclub, die samen een weekje op vakantie of kamp willen. Aan boord van het schip brengt de groep veel tijd met elkaar door en zijn er genoeg momenten om elkaar beter te leren kennen, samen te werken, lekker te ontspannen en plezier te maken.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden naar twee weken.

Programma jeugdweek Amsterdam

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag.

Voorbeeld van een dagindeling

 • 07.30 uur - De corveeploeg treft de voorbereidingen voor het ontbijt
 • 08.00 uur - Samen ontbijten
 • 09.30 uur - De corveeploeg ruimt op en een andere groep haalt boodschappen, zoals vers brood, melk en groente
 • 09.30 uur - Palaver, in overleg met de schipper bepalen jullie o.b.v. het weer, de wind en de wensen de route. De schipper kent het vaargebied en de steden op zijn duimpje en kan jullie adviseren over de vele mogelijkheden
 • 10.30 uur - Iedereen is terug aan boord en de trossen gaan los. Eenmaal uit de haven hijst u gezamenlijk de zeilen. Tijdens de vaartocht betrekken de ervaren schipper en maat de jongeren actief bij het zeilen hijsen, navigeren en knopen leggen, en ze mogen de schipper een handje helpen achter het roer. Als de omstandigheden het toelaten, maakt u onderweg een ankerstop voor een verfrissende zwempartij
 • 13.00 uur - De corveeploeg zorgt voor de broodjes en koffie/thee voor de lunch
 • 13.00 en 17. 00 uur - Ergens tussen deze tijd leggen jullie aan in een haven en afhankelijk van hoe laat jullie aanleggen is er ruimte om de stad of een museum te verkennen
 • 17.45 uur - De corveeploeg treft voorbereidingen voor het avondeten
 • 18.30 uur - Gezamenlijk avondeten
 • 19.00 uur - De corveeploeg ruimt op
 • 20.00 uur - De groep kan het havenplaatsje bezoeken, ook is er ruimte voor een avondprogramma aan boord met muziek, spelletjes of bijvoorbeeld een bonte avond of disco
 • 22.00 uur - De groep hoeft nog niet onder zeil, maar aan dek moet het stil zijn in verband met de havenstilte
 • 22.30 uur - Naar wens is er een dagafsluiting met de hele groep

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten jeugdweek arrangement

De prijs voor een jeugdweek arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeld voor een jeugdweek arrangement per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Jeugdweek arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week is exclusief

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.