Eten en drinken


Catering meerdaagse vaartochten

Bij een meerdaagse tocht is catering een aanrader: u stapt zorgeloos aan boord, in de wetenschap dat alles voor u geregeld is. Zo geniet u samen met uw collega’s, familie of vrienden optimaal van een volledig verzorgde meerdaagse zeiltocht. Heeft u een arrangement geboekt waarbij catering niet standaard inbegrepen is? Geen punt, ook bij een arrangement kunt u zelf nog catering bijboeken. 
 
Let op: Op een paar schepen is catering juist niet mogelijk. Bij de specificaties van het schip kunt u vinden of catering optioneel, verplicht of niet mogelijk is.  
 
Heeft u nog geen schip gekozen? Dan kunt u ook filteren op ‘zelf koken en catering mogelijk’ zodat u alleen de schepen te zien krijgt waarop u kunt kiezen of u wel of geen catering wilt.  

Cateringarrangementen voor meerdaagse vaartochten

Bekijk de brochure cateringarrangementen voor meerdaagse vaartochten. Hierin kunt u precies zien wat er allemaal mogelijk is en uit welke gerechten en tussendoortjes u kunt kiezen. Ook alle kosten staan hierin.

Bij het boeken van uw schip of arrangement kunt u gelijk de catering bijboeken. Het is verstandig om dit gelijk te doen, want de cateraar heeft tijd nodig om alles in te kopen en om de personeelsplanning te maken. Boek de catering daarom minimaal vier weken voor vertrek. Wilt u na boeking het aantal gasten of het menu wijzigen? Geef dat dan zo snel mogelijk door. 
 
Bij ontbijt, lunch en tussendoortjes serveren we koffie, thee, jus d’orange, melk en eventueel karnemelk. Overige dranken kunnen we ook voor u verzorgen, maar u mag deze ook zelf inkopen. 

Catering met of zonder kok

Anders dan bij de dagtocht-catering, vaart er bij meerdaagse catering geen bedienend personeel mee. Bij meerdaagse tochten zijn er twee catering-varianten:

 1. U kiest voor catering met kok. Deze neemt het eten en drinken mee en bereidt de maaltijden vers aan boord. Houd er rekening mee dat de kok ook een hut nodig heeft. Voor een kok betaalt u € 249 per dag, bovenop de reguliere cateringkosten.
 2. U kiest voor catering zonder kok. Het eten en drinken wordt dan geleverd in de vorm van een boodschappenpakket bij aanvang van uw vaartocht. U hoeft alleen nog maar de maaltijden te bereiden.

Let op: u kunt niet tijdens het varen, of een paar dagen voor vertrek, iets anders bestellen. De cateraar koopt in wat u heeft besteld, voor het aantal personen dat u heeft doorgegeven. Dus: wat u niet heeft besteld, is niet aanwezig.  

Drankenpakket

In combinatie met een cateringarrangementen kunt u ook een drankenpakket bestellen. Zo hoeft u geen barlijsten bij te houden en voorkomt u kosten achteraf. Hoe werkt het:

 • U kunt alleen een drankenpakket bestellen in combinatie met een cateringarrangement
 • De drankenpakketten zijn gebaseerd op zes personen. Minimale afname is 2 pakketten
 • De dranken worden voor uw vaartocht aan boord geleverd

De belangrijkste informatie op een rij:  

 • Bij de specificaties van het schip ziet u of catering optioneel, verplicht of niet mogelijk is.
 • U kunt bij de zoekfilters kiezen voor ‘zelf koken en catering mogelijk’. Dan krijgt u alleen de schepen te zien waarop u kunt kiezen voor catering. 
 • Catering kunt u eenvoudig online boeken.
 • Boek op tijd en geef wijzigingen ook zo snel mogelijk door. 
 • Als u een kok bijboekt (à € 249 per dag), heeft hij of zij ook een hut nodig.

Praktische informatie over kosten en wijzigingen 

Bestellen van cateringarrangement: U kunt tot vier weken voor vertrek doorgeven welk arrangement u kiest. 

Wijzigingen: U kunt tot 10 werkdagen voor vertrek wijzigingen doorgeven in het aantal gasten. Komen er minder gasten dan u had doorgegeven? Tot 10% minder gasten kunt u kosteloos wijzigen. 

Minimale afname: Catering is alleen mogelijk als u voor minimaal € 475 per schip afneemt. Dat bedrag is inclusief de drankjes bij het ontbijt, de lunch en tussendoortjes, maar exclusief overige dranken. 

Betaling: U dient de voorschotnota uiterlijk vier weken voor vertrek betalen. Als u daarna nog wijzigingen doorgeeft, verrekenen we die met de eindnota.

BTW: Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief 21% btw. 

Annuleren cateringarrangementen

 • Tot 2 maanden voor afvaart kunt u kosteloos annuleren.
 • Tot 1 maand voor afvaart betaalt u 25% van de kosten.
 • Tot 2 weken voor afvaart betaalt u 50% van de kosten.
 • Tot 1 week voor afvaart betaalt u 75% van de kosten. 
 • Tot en met 1 dag voor afvaart betaalt u 95% van de kosten. 
 • Op de dag van afvaart betaalt u het volledige bedrag. 
Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Kunnen we ons eigen bier op de tap krijgen?

  Op een aantal schepen staat een biertap aan boord. U kunt in overleg met de schipper bij hem een bierfust bestellen of deze zelf meenemen. Houd er wel rekening mee dat voor gebruik van de tap extra kosten kunnen worden berekend.
 • Waar eet de bemanning?

  Als u zelf kookt, eet de bemanning in principe mee. U kunt hierover het beste van te voren met de bemanning overleggen. Uiteindelijk is de keuze aan u. Als u catering heeft geregeld, hoeft u geen rekening te houden met de bemanning.
 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

  Of u zelf de catering mag verzorgen, is afhankelijk van het door u gekozen schip. U kunt dit zien op het tabblad 'Specificaties' onder het kopje Catering. Indien catering optioneel is, kunt u zelf boodschappen doen en die meenemen of door een supermarkt bij het schip aan boord laten bezorgen. U kunt ook catering reserveren. Bekijk de mogelijkheden in het Foodbook (voor de dagtochten) of de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten). 
 • Kunnen we zelf koken aan boord?

  De meeste schepen hebben een goed uitgeruste keuken aan boord waar u zelf kunt koken. Alles is aanwezig: koelkast, vriezer, oven en/of magnetron, maar ook borden, bestek en pannen. Onder het tabblad ‘Specificaties’ van het schip staat precies wat er aanwezig is in de keuken. Op een paar schepen kunt u niet koken, omdat zij alleen een professionele horecakeuken aan boord hebben. Als dit het geval is, staat dat ook onder het tabblad ‘Specificaties’. 
 • Tot wanneer kan ik catering bestellen?

  U kunt tot uiterlijk vier weken voor vertrek catering bestellen. Tot tien werkdagen voor vertrek kunt u nog wijzigingen doorgeven in het aantal gasten of in het menu.
 • Wanneer moet ik mijn dieetwensen/allergieën doorgeven?

  Onderaan het boekingsformulier kunt u opmerkingen invullen. Hier kunt u aangeven welke producten u niet wil of mag eten. 
 • Hoe bestel ik bierfusten?

  Als er een tap aan boord is, kunt u een bierfust bestellen bij de schipper. de contactgegevens van de schipper ontvangt u drie weken voor vertrek in de laatste boardinginformatie.
 • Welke catering kan ik bestellen?

  Afhankelijk van het gekozen schip kunt u catering bestellen. Op het tabblad Services bij het betreffende schip vindt u een link naar de cateringlijst.
 • Hoe bestel ik catering?

  Tijdens het online boeken van het schip of stuur een e-mail met uw keuze naar [email protected]. In het Foodbook (voor de dagtochten) en de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten) staan de prijzen en verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. 
 • Mag er aan boord worden gebarbecued en zo ja, waar?

  Dat is afhankelijk van het door u gekozen schip. Op het tabblad 'Specificaties' kunt u zien of u buiten kunt koken en wat voor BBQ er aanwezig is. Indien deze aanwezig is, kunt u tijdens de vaartocht aan de schipper vragen waar u kunt barbecueën.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.