Eten en drinken


Eten en drinken

Tijdens een vaartocht kunt u de catering op veel schepen zelf verzorgen*.

Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen een heerlijke lunch of maaltijd kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en catering uit ons Foodbook (dagtocht) of cateringarrangementen (meerdaagse tocht) bestellen. Hoe handig is dat? Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Op de meeste schepen is catering een optie, waarvoor u wel of niet kunt kiezen. Er zijn echter ook een aantal schepen waarbij catering verplicht is, bijvoorbeeld omdat er alleen een professionele horecakeuken aanwezig is, waarin u niet zelf kunt koken. Op een paar schepen is catering juist niet mogelijk. Bij de specificaties van het schip kunt u vinden of catering optioneel, verplicht of niet mogelijk is.  
Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Waar eet de bemanning?

  Als u zelf kookt, eet de bemanning in principe mee. U kunt hierover het beste van te voren met de bemanning overleggen. Uiteindelijk is de keuze aan u. Als u catering heeft geregeld, hoeft u geen rekening te houden met de bemanning.
 • Kunnen we zelf koken aan boord?

  De meeste schepen hebben een goed uitgeruste keuken aan boord waar u zelf kunt koken. Alles is aanwezig: koelkast, vriezer, oven en/of magnetron, maar ook borden, bestek en pannen. Onder het tabblad ‘Specificaties’ van het schip staat precies wat er aanwezig is in de keuken. Op een paar schepen kunt u niet koken, omdat zij alleen een professionele horecakeuken aan boord hebben. Als dit het geval is, staat dat ook onder het tabblad ‘Specificaties’. 
 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

  Of u zelf de catering mag verzorgen, is afhankelijk van het door u gekozen schip. U kunt dit zien op het tabblad 'Specificaties' onder het kopje Catering. Indien catering optioneel is, kunt u zelf boodschappen doen en die meenemen of door een supermarkt bij het schip aan boord laten bezorgen. U kunt ook catering reserveren. Bekijk de mogelijkheden in het Foodbook (voor de dagtochten) of de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten). 
 • Tot wanneer kan ik catering bestellen?

  U kunt tot uiterlijk vier weken voor vertrek catering bestellen. Tot tien werkdagen voor vertrek kunt u nog wijzigingen doorgeven in het aantal gasten of in het menu.
 • Wanneer moet ik mijn dieetwensen/allergieën doorgeven?

  Onderaan het boekingsformulier kunt u opmerkingen invullen. Hier kunt u aangeven welke producten u niet wil of mag eten. 
 • Hoe bestel ik bierfusten?

  Als er een tap aan boord is, kunt u een bierfust bestellen bij de schipper. de contactgegevens van de schipper ontvangt u drie weken voor vertrek in de laatste boardinginformatie.
 • Welke catering kan ik bestellen?

  Afhankelijk van het gekozen schip kunt u catering bestellen. Op het tabblad Services bij het betreffende schip vindt u een link naar de cateringlijst.
 • Hoe bestel ik catering?

  Tijdens het online boeken van het schip of stuur een e-mail met uw keuze naar [email protected]. In het Foodbook (voor de dagtochten) en de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten) staan de prijzen en verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. 
 • Kunnen we ons eigen bier op de tap krijgen?

  Op een aantal schepen staat een biertap aan boord. U kunt in overleg met de schipper bij hem een bierfust bestellen of deze zelf meenemen. Houd er wel rekening mee dat voor gebruik van de tap extra kosten kunnen worden berekend.
 • Mag er aan boord worden gebarbecued en zo ja, waar?

  Dat is afhankelijk van het door u gekozen schip. Op het tabblad 'Specificaties' kunt u zien of u buiten kunt koken en wat voor BBQ er aanwezig is. Indien deze aanwezig is, kunt u tijdens de vaartocht aan de schipper vragen waar u kunt barbecueën.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.