Eten en drinken


Catering dagtochten

Wanneer u een dagje gaat zeilen, is catering een aanrader: u stapt zorgeloos aan boord, in de wetenschap dat alles voor u geregeld is. Zo geniet u samen met uw collega’s, familie of vrienden optimaal van een volledig verzorgde dagtocht. 
 
Let op: Op de meeste schepen is catering een optie, waarvoor u wel of niet kunt kiezen. Er zijn echter ook een aantal schepen waarbij catering verplicht is, bijvoorbeeld omdat er alleen een professionele horecakeuken aanwezig is, waarin u niet zelf kunt koken. Op een paar schepen is catering juist niet mogelijk. Bij de specificaties van het schip kunt u vinden of catering optioneel, verplicht of niet mogelijk is.  
 
Heeft u nog geen schip gekozen? Dan kunt u ook filteren op ‘zelf koken en catering mogelijk’ zodat u alleen de schepen te zien krijgt waarop u kunt kiezen of u wel of geen catering wilt.  

Foodbook

Bekijk ons foodbook, hierin kunt u precies zien wat er allemaal mogelijk is en uit welke gerechten en tussendoortjes u kunt kiezen. Ook alle kosten staan hierin.

Bij het boeken van uw schip of arrangement kunt u gelijk de catering bijboeken. Het is verstandig om dit gelijk te doen, want de cateraar moet tijd hebben om alles in te kopen en om de personeelsplanning te maken. Boek de catering daarom minimaal vier weken voor vertrek. Wilt u na boeking het aantal gasten of het menu wijzigen? Geef dat dan zo snel mogelijk door. 

Uitkoop dranken of op basis van nacalculatie

Bij catering horen ook de dranken. U kunt voor een vast bedrag uw hele gezelschap onbeperkt laten drinken. De kosten hiervan vindt u ook in ons foodbook. Een andere optie is dat u een voorschot betaalt en op basis van nacalculatie brengen we u achteraf het resterende bedrag in rekening. 

Bedienend personeel vaart mee

Tijdens uw zeiltocht hoeft u alleen maar te genieten. De cateraar zorgt ervoor dat er genoeg bedienend personeel aanwezig is en uiteraard vaart het personeel de gehele tocht mee. Ze serveren uw maaltijden, tussendoortjes en de dranken, ruimen tussentijds op nemen u zo alles uit handen. Zit, zeil en relax!
 
Let op: u kunt niet tijdens het varen, of een paar dagen voor vertrek, iets anders bestellen. De cateraar koopt in wat u heeft besteld, voor het aantal personen dat u heeft doorgegeven. Dus: wat u niet heeft besteld, is niet aanwezig.  

De belangrijkste informatie op een rij: 

 • Bij de specificaties van het schip ziet u of catering optioneel, verplicht of niet mogelijk is. 
 • U kunt bij de zoekfilters kiezen voor ‘zelf koken en catering mogelijk’. Dan krijgt u alleen de schepen te zien waarop u kunt kiezen voor catering.
 • Catering kunt u eenvoudig online boeken.  
 • Dranken horen bij de catering en kunt u dus niet zelf inkopen.
 • Boek op tijd en geef wijzigingen zo snel mogelijk door.  

Praktische informatie over kosten, wijzigingen, barlijsten en kurkengeld 

Wijzigingen: U kunt tot 10 werkdagen voor vertrek wijzigingen doorgeven in het menu, of in het aantal gasten. Komen er minder gasten dan u had doorgegeven? Tot 10% minder gasten kunt u kosteloos wijzigen. 
 
Minimale afname: Catering is alleen mogelijk als u voor minimaal € 575 eten per schip afneemt. Dat bedrag is exclusief drank, daarvoor betaalt u apart. 
 
Servicekosten: Er worden servicekosten van € 42,35 incl. btw per uur gevraagd. Voor het op- en afbouwen wordt 2 uur bovenop de vaartijd gerekend.
 
Barlijst: Aan het eind van de vaartocht vragen wij u de barlijst te controleren en af te tekenen. Het origineel is voor uw eigen administratie, wij houden de kopie. 
 
Kurkengeld: Wilt u uw eigen wijnen of champagne meebrengen en laten uitschenken? Geen probleem. Hiervoor rekenen wij € 20,93 kurkengeld per fles. Daarvoor serveren we de drankjes uit en doen we de afwas. 
 
BTW: Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief 21% btw. 

Annuleren: 

 • Tot 2 maanden voor afvaart kunt u kosteloos annuleren.  
 • Tot 1 maand voor afvaart betaalt u 25% van de kosten. 
 • Tot 2 weken voor afvaart betaalt u 50% van de kosten. 
 • Tot 1 week voor afvaart betaalt u 75% van de kosten. 
 • Tot en met 1 dag voor afvaart betaalt u 95% van de kosten. 
 • Op de dag van afvaart betaalt u het volledige bedrag. 
Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Mag ik eigen champagne verzorgen?

  Hoewel de cateraars van NAUPAR uitstekende champagne schenken, mag u ook uw eigen champagne door onze cateraar laten schenken. Hier wordt per fles wel kurkengeld voor berekend.
 • Mag ik zelf eten en drinken meenemen?

  Of u zelf de catering mag verzorgen, is afhankelijk van het door u gekozen schip. U kunt dit zien op het tabblad 'Specificaties' onder het kopje Catering. Indien catering optioneel is, kunt u zelf boodschappen doen en die meenemen of door een supermarkt bij het schip aan boord laten bezorgen. U kunt ook catering reserveren. Bekijk de mogelijkheden in het Foodbook (voor de dagtochten) of de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten). 
 • Welke catering kan ik bestellen?

  Afhankelijk van het gekozen schip kunt u catering bestellen. Op het tabblad Services bij het betreffende schip vindt u een link naar de cateringlijst.
 • Tot wanneer kan ik catering bestellen?

  U kunt tot uiterlijk vier weken voor vertrek catering bestellen. Tot tien werkdagen voor vertrek kunt u nog wijzigingen doorgeven in het aantal gasten of in het menu.
 • Wanneer moet ik mijn dieetwensen/allergieën doorgeven?

  Onderaan het boekingsformulier kunt u opmerkingen invullen. Hier kunt u aangeven welke producten u niet wil of mag eten. 
 • Hoe bestel ik catering?

  Tijdens het online boeken van het schip of stuur een e-mail met uw keuze naar [email protected]. In het Foodbook (voor de dagtochten) en de brochure cateringarrangementen (voor de meerdaagse tochten) staan de prijzen en verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. 

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.