De Waddenzee

Gaat u binnenkort varen op de Waddenzee? Dan kiest u voor zeehonden, markante vuurtorens en schitterende vergezichten. Geniet van de ongerepte natuur en de authentieke sfeer. Met een stevige wind in de zeilen en de zilte lucht in uw gezicht wordt dit een tocht om nooit te vergeten.

Het Waddengebied

Het Waddengebied is een prachtig gebied om te gaan zeilen. Hier geniet u samen met uw gasten optimaal van de omgeving. De Waddenzee werd niet voor niets in 2009 aangemerkt als Wereld Erfgoed: het is het grootste Nederlandse natuurgebied! Kortom: varen op de Waddenzee is een ervaring die u niet mag missen.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Waddenzee

De Waddenzee

De Waddenzee ligt tussen de Noordzee en de Waddeneilanden in het noorden en het vaste land van onder andere Nederland in het zuiden. Deze schitterende plek vol bijzondere vogelsoorten is met name belangrijk voor de recreatie en de visserij.

Mogelijkheden

De Waddenzee is een perfecte keuze voor een mooie dagtocht met vrienden, familie of misschien zelfs collega’s. Ook meerdaagse tochten behoren tot de mogelijkheden. Stap met de hele groep aan boord en maak u klaar voor een prachtige reis. Na een ontspannen dag zeilen, kruipt u heerlijk uw eigen hut in om de volgende morgen weer fris aan het ontbijt te verschijnen. Een ontbijt op het dek welteverstaan; in zo’n mooie setting heeft u vast niet vaak van een croissantje genoten!

Klippers, tjalken en schoeners

NAUPAR beschikt over verschillende type schepen. Ook voor uw vaartocht over de Waddenzee kunt u zelf kiezen of u gaat varen op een klipper, tjalk of schoener. Al deze zeilschepen hebben hun eigen kwaliteiten, maar ze hebben ook iets met elkaar gemeen. Ze bezorgen uw gezelschap en u hoe dan ook een onvergetelijke tocht! Een sportieve klipper, knusse tjalk of mooie schoener: waar gaat uw voorkeur naar uit?

Bestemmingen rondom de Waddenzee

Wanneer u kiest voor een vaartocht over de Waddenzee, is de kans aanwezig dat het schip droogvalt op een wad. Een unieke ervaring! Wellicht spot u nog een paar zeehonden. Naast de wadden zijn er nog vele andere leuke bestemmingen rondom de Waddenzee. Bijvoorbeeld Texel, Vlieland of Terschelling. Op al deze eilanden is van alles te zien én te beleven. Drink een drankje in een gezellig café, maak een mooie strandwandeling of ontdek het eiland per fiets!

Bezienswaardigheden

Rondom de Waddenzee zijn veel bezienswaardigheden te vinden die u tijdens uw vaartocht kunt bekijken. Om te beginnen is het eerder genoemde wad een echte aanrader. Maar ook badplaats De Koog op Texel, natuurreservaat de Boschplaat op Terschelling en De Balg op Schiermonnikoog – een van Europa’s grootste stranden – zijn zeker een bezoekje waard.

Geschiedenis

De Waddenzee en het gebied daaromheen staan bekend om hun dynamische verleden. Getijgeulen bleven zich constant verleggen, grenzen van het Waddengebied schoven regelmatig op… Dit heeft men er niet van weerhouden om eeuwenlang te vissen op de Waddenzee. Nadat de Afsluitdijk in 1932 de Waddenzee van de voormalige Zuiderzee scheidde, veranderde de flora en fauna drastisch. De haring, ansjovis en zeegras verdwenen. Ook diverse vissoorten, zoals de zee-stekelbaars en de trompetterzeenaald, stierven uit. De Waddenzee mag dan wellicht wat uitgedund zijn, nog steeds is dit voor velen allermooiste locatie om te zeilen!

Gerelateerde pagina's

Zeilvakantie Holland
Zeilvakantie
Vakantie Waddenzee
Familiedag
Familievakantie Holland
Varen Waddenzee