De leukste zeiltocht

Bent u op zoek naar de leukste zeiltocht IJsselmeer? Bekijk dan ons ruime aanbod van authentieke zeilschepen en originele arrangementen. Met welke reden u ook aan boord gaat, uw zeiltocht IJsselmeer zal zeker een succes zijn.

Geweldige ervaring

Het zeilen zelf is al een geweldige ervaring, maar de bezoekjes aan diverse havenstadjes zullen zeker ook bijdragen aan een geslaagde vaartocht.
Bezoek de mooiste plaatsen aan het IJsselmeer

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Meer informatie over varen in Nederland

Zeiltocht IJsselmeer

Bezoek de mooiste plaatsen aan het IJsselmeer

Waar u met uw zeiltocht IJsselmeer naartoe gaat, is vooral aan u en uw gasten. Natuurlijk bepaalt de schipper wat de mogelijkheden zijn en ligt het er ook aan hoe de wind staat, maar de plaatsen die u aandoet, kiest u zelf. Wordt het een bezoek aan oude VOC-stadjes, oer-Hollandse folklore in Marken, Volendam of Edam, of kiest u voor musea als het bakkerijmuseum in Medemblik en de museumstoomtram naar Hoorn?

Heerlijk uitwaaien en actief meedoen

Tijdens uw zeiltocht IJsselmeer is het heerlijk om lekker uit te waaien, te helpen met het hijsen van de zeilen en ook om gezellig bij te kletsen met uw gasten terwijl u uitkijkt op een prachtige omgeving. Natuurlijk wordt het met een smakelijk hapje of drankje erbij nog aangenamer. Of u dit nu laat verzorgen door NAUPAR of dat u daarvoor zelf een kookteam samenstelt, dat is aan u.

Volledig verzorgd of lekker zelf doen?

Kies uit onze uitgebreide cateringmogelijkheden om u tijdens uw zeiltocht IJsselmeer te laten verwennen met de lekkerste hapjes en drankjes. Liever zelf kokkerellen? Dan zal u zich zeker vermaken in het goed uitgeruste kombuis van het schip. Het is ook best een uitdaging om zeilend een maaltijd te bereiden: aardappelen die schuin onder water staan, soep scheppen terwijl de kommen wegglijden…  

Overnachten op uw zeiltocht IJsselmeer

Als u de hele dag buiten op het water bent geweest, dan is niets fijner dan ’s avonds aan boord in een comfortabel bed te stappen. Overnachten op een schip is heel ontspannen: het deinende water wiegt u in slaap, waardoor u de volgende ochtend weer uitgeslapen wakker wordt. Helemaal klaar voor weer een nieuwe dag van uw zeiltocht IJsselmeer.

Afvaarthavens genoeg

Start uw zeiltocht IJsselmeer vanuit de haven die u het meest schikt. Met zestien afvaarthavens aan het IJsselmeer vindt u er vast in uw buurt. Vertrek bijvoorbeeld uit Marken, Medemblik, Monnickendam, Lelystad, Hoorn, Enkhuizen, Kampen, Urk of Harlingen.