Weekend weg IJsselmeer

Weekend weg IJsselmeer

Bent u op zoek naar een unieke invulling van een weekendje weg met vrienden, familie of collega’s? Boek dan een van onze authentieke zeilschepen voor een weekend vol plezier, actie én rust, op en rond het IJsselmeer.

Overdag gaat u heerlijk zeilen en omdat de bestemmingen rond het IJsselmeer niet al te ver van elkaar af liggen houdt u nog voldoende tijd over voor een museumbezoek, wandeling, fietstocht of een restaurantje in een gezellige havenstad. Zo kunt u genieten van prachtige vergezichten én een gezellig havenstadje.

Na een weekend zeilen, genieten en actief tot rust komen, kunt u er gegarandeerd weer een hele tijd tegenaan!

Waarom zeilen over het IJsselmeer

Zeilen is de ultieme actieve ontspanning. Op onze schepen bieden wij u:

 • een gevarieerde zeiltocht over het IJsselmeer.
 • alle tijd voor elkaar op een unieke accommodatie.
 • nieuwe ervaringen. Ontdek bijvoorbeeld Stavoren, Medemblik of Urk.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJsselmeer

Er zijn zoveel mogelijkheden aan boord van onze schepen! Als u houdt van actief bezig zijn, lekker in de buitenlucht, dan kunt u meehelpen met het hijsen van de zeilen, of u neemt het roer over van de schipper. Hij of zij legt u graag uit hoe het schip bestuurd moet worden. Maar het hoeft allemaal niet.

U kunt ook een beschut plekje in de zon zoeken en in alle rust en stilte genieten van het uitzicht, de wind, de vogels en het water. Of u gaat in de gezellige, warme salon zitten om eindelijk eens dat boek te lezen waar u al zo lang naar uitkeek, of om eindeloos spelletjes te spelen met de rest van het gezelschap.

Wat kunt u doen in de havenstadjes rond het IJsselmeer

In overleg met de schipper kunt u talloze leuke en interessante havenstadjes bezoeken. Zeil bijvoorbeeld naar Medemblik en bezoek daar kasteel Radboud, waar u alles kunt leren over het leven in de middeleeuwen. Ook voor kinderen is dit leuk: zij kunnen een speurtocht door het kasteel doen.

Of ga terug in de tijd in het Bakkerijmuseum, waar u ook kunt zien hoe marsepein, suikerwerk en ijs gemaakt worden. Maar u kunt ook naar Urk, voor een lekker vers visje, een bezoek aan de vuurtoren, of om het huis te bekijken van schrijver Appie Baantjer, bekend van zijn boekenreeks over rechercheur De Cock en van de tv-serie Baantjer. Stavoren is ook een aanrader.

Deze oude Hanzestad heeft nog een authentieke stadskern vol met prachtige monumentale panden, en natuurlijk genoeg winkels en boetiekjes om heerlijk te shoppen!

Is het IJsselmeer-arrangement voor iedereen leuk

Een vaartocht over het IJsselmeer is leuk voor jong en oud. Onze schepen zijn ook veilig voor kleine kinderen en ouderen en bovendien zijn ze voorzien van alle comfort. En omdat er zoveel te doen is rondom het IJsselmeer, hoeft u zich geen moment te vervelen!

Wat is de duur van het IJsselmeer-arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Wilt u liever meerdere plaatsen bezoeken? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check in.

Tijdens uw vaartocht over het IJsselmeer heeft u volop keuze. Samen met de schipper bekijkt u het weer en de wind en bepaalt u samen de route en het programma. Hierbij houdt de schipper zoveel mogelijk rekening met uw wensen.

Mogelijke dagindeling

 • Palaver in de haven, daarna gaan de trossen los en vaart u richting het IJsselmeer
 • U zeilt naar een van de mooie havenstadjes aan de voormalige Zuiderzee zoals Enkhuizen, Urk, Stavoren, Lemmer of  Medemblik
 • Tijdens de zeiltocht kunt u ontspannen genieten aan dek of u helpt de bemanning bij het zeilen terwijl ze u de fijne kneepjes van het zeilen bijbrengen
 • Onderweg bereidt u iets te eten of drinken in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip
 • Na het aanmeren in de haven heeft u voldoende tijd voor een museumbezoek, wandeling, fietstocht of een restaurantje in de gezellige havenstad
 • Of u blijft gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan dek, speelt een spelletje in het knusse dagverblijf of zoekt een gezellig restaurant of café op in de havenplaats
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Voor herhaling vatbaar

  Geplaatst op

  Een heerlijk weekend met de familie. Ook voor de kinderen was het een geweldige ervaring. We zouden het zo weer doen!

  Michelle
 2. Alles was geweldig

  Geplaatst op

  Tip top weekend! We waren zeer tevreden en willen het graag nog een keer doen

  Enrico
 3. Onwijs naar ons zin gehad

  Geplaatst op

  "Ontspanning", zó heb ik dit arrangement in één woord ervaren. Ik ben volledig tot rust gekomen. Voor mijn collega's geldt hetzelfde! We hebben het onwijs naar ons zin gehad. Met name het bezoek aan diverse havensteden waren een hoogtepunt!

  Desiree
 4. iets heel anders

  Geplaatst op

  Ik ben per ongeluk bij Naupar terecht gekomen en was meteen getroffen door het idee om met mijn vrienden op een zeiltocht te gaan. Was echt geweldig! Geweldige bemanning en geweldige ervaringen in verschillende steden.

  Markus
 5. Heerlijk weekend

  Geplaatst op

  Genoten van een heerlijk weekend op het IJsselmeer. Vertrokken met het mooie weer richting Hoorn. Echt een aanrader om daar binnen te komen in de oude haven.

  Marion Jansen
 6. Geweldige service van het bedrijf

  Geplaatst op

  We hebben voor de eerste keer met NAUPAR gevaren nadat het ons door kennissen van mijn ouders was aangeraden. Ik kan alleen maar zeggen: geweldig! We zullen dat zeker nog een keer doen. We hadden veel plezier en hebben ook wat kennis opgedaan. De schipper was geweldig, hij vertelde ons veel en we voelden ons thuis op zijn schip. Absolute aanrader!

  Tabea Mauersberger
 7. Leuke tijd

  Geplaatst op

  We hadden een geweldige tijd. Onze schipper kon ons veel tips geven en we waren in Enkhuizen en Kampen. De volgende keer graag weer!

  Lukas
 8. In een woord: wauw!

  Geplaatst op

  Samen met mijn gezin genoten van een heerlijk weekend op het IJsselmeer. Bezoek aan Volendam was geweldig!

  Anniek
 9. Segelfreizeit evang. Parochie OE

  Geplaatst op

  Zoals elk jaar reisden we dit jaar opnieuw met de tweede paasvakantie op het IJsselmeer met drie schepen (Sudwester / Minerva / Wilhelmina). Trouw aan het motto: "De lijnen zijn los ... Het is weer tijd voor ons!" Het was een geweldige week in de wind, regen en zonneschijn. Naast zeilen was ook de wandeling door Enkhuizen, Urg, Kampen of Medemblik en het verbruik van heerlijk brood op het kampvuur niet te kort en de tijd verstreek veel te snel. Al met al een TOP week met TOP schippers & zeilers en voor het volgende jaar: we zijn terug! "

  Manu Peick
 10. Super weekend

  Geplaatst op

  Zeilen is erg leuk op het IJsselmeer. De hele groep past ook heel goed bij elkaar. Geweldige zeildagen, leuke avonden aan dek: Graag weer!

  Andreas
 11. Prachtige vaartocht

  Geplaatst op

  Prachtige vaartocht gemaakt! Wij hebben genoten. Overdag heerlijk op het dek met de zon in ons gezicht, het weer was zeker in ons voordeel. Al met al top weekend.

  Anoniem
 12. Bijzondere ervaring

  Geplaatst op

  Mooi weekend, bijzondere ervaring. Weer eens wat anders dan normaal.

  Erik
 13. Varen met kinderen en schoonfamilie

  Geplaatst op

  Mijn kinderen riepen al lange tijd dat ze eens wouden varen, ik zie hun blije gezichtjes nog steeds voor me toen we ze het nieuws vertelden! Samen met het gezin en mijn schoonfamilie een heel weekend gevaren. Ook de tussenstop aan wal was erg leuk, de havensteden zijn natuurlijk een must-see. Wij hebben ons zeker niet verveeld!!

  Anoniem
 14. Even helemaal weg

  Geplaatst op

  Ik heb me tijdens deze paar dagen goed vermaakt. Lekker de wind in je haren en omringd door water; even helemaal weg! Ook de overnachtingen aan boord zijn erg goed bevallen, unieke ervaring.

  Rens
 15. Heerlijk weekendje weg

  Geplaatst op

  Een heerlijk weekendje weg gehad op het IJsselmeer! Was erg fijn samen met onze kinderen, buurtjes en hun kids. Een mooie ervaring en zeker een aanrader!

  Marjan
 16. Aanrader!

  Geplaatst op

  Met een groep vrienden een heel goed zeilweekend gehad op de Medusa eind september 2014. Goede schipper die heeft meegedacht met de zeilopties. Goede combinatie tussen meehelpen en overige activiteiten. Aanrader!!

  Van de Braak
 17. Echt genoten

  Geplaatst op

  We zijn afgelopen zomer een weekend weg geweest op het IJsselmeer met onze vriendengroep. We vertrokken vanuit Lelystad en zijn gevaren naar Volendam. Wat een gezellig dorpje is dat! Op de foto in klederdracht uiteraard en 's avonds lekker de kroeg in geweest. Gezellig druk! De volgende dag vertrokken we weer na het ontbijt. Onderweg nog even voor anker gegaan om te zwemmen (hadden mazzel met mooie weer) en toen weer verder gevaren naar lelystad. We hebben echt allemaal genoten. Voor herhaling vatbaar!

  Natascha Groen

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.