Vol afwisseling

De Kop van Overijssel is niet zomaar een geliefd vaargebied. Het water en de oude sluizen creëren in combinatie met de vele vogels en uitgestrekte weilanden een zeer afwisselende omgeving. Een omgeving waarin van alles te zien is en waarin van alles te beleven valt.

Vaar richting de Kop van Overijssel

Stap aan boord van één van de zeilschepen van NAUPAR en vaar richting de Kop van Overijssel. Hier kunt u onder andere een wandeling door het ongerepte landschap maken, een bezoekje aan de indrukwekkende rietakkers brengen of de oude vissersstadjes bekijken. Mogelijkheden zat!

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Meer informatie over varen in Nederland

Kop van Overijssel

De regio zelf

De Kop van Overijssel is een regio in de provincie Overijssel. Deze zeer geliefde regio is bekend vanwege haar vele water en de prachtige natuurgebieden. Zo kunt u hier onder andere het nationaalpark de Weerribben-Wieden vinden; bekend vanwege haar vele sloten, uitgestrekte rietlanden en dichtbegroeide moerasbossen.

Interessante plaatsen

De grootste en bekendste plaatsen van de Kop van Overijssel zijn Kampen, Genemuiden en Steenwijk. Maar ook Zwartsluis, Hasselt en Vollenhove zijn van een groot formaat. Vaak wordt echter het prachtige Giethoorn aangeraden; een waterstreekdorp die ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. Daarnaast is ook het oude havenstadje Blokzijl zeker een bezoekje waard!

Activiteiten voor iedereen

Fietsen, wandelen en het uitvoeren van diverse watersporten: het kan allemaal in de Kop van Overijssel. Maar naast deze activiteiten, vind je in deze populaire regio ook diverse uitgaansgelegenheden, mooie hotels en goede restaurants. De Kop van Overijssel is werkelijk een regio voor ‘iedereen’; zowel jong als oud kan zich hier prima vermaken.

Met NAUPAR naar de Kop!

Natuurlijk kan zo’n mooi en interessant vaargebied als de Kop van Overijssel niet in het assortiment van NAUPAR ontbreken. Stap samen met uw gezelschap aan boord van één van onze authentieke zeilschepen en vaar richting de Kop! Eenmaal hier aangekomen kunt u van alles zien en ervaren. De door ons genoemde voorbeelden zijn slechts nog maar het begin...