Excursies en werkweek

De leukste dagen van het jaar: excursies en werkweek. Iedereen kijkt er naar uit. Varen aan de hand van een kompas, samen de zeilen hijsen, een dag doorbrengen op de fiets of in het museum. Vanaf het schip in het water duiken. Droogvallen op het Wad, op Texel of Terschelling naar de disco, maar ook samen eten koken.

Er valt genoeg te leren

Tijdens een werkweek met een zeilschip is er zoveel te zien en te doen! In de ontspannen setting al die nieuwe dingen leren is makkelijk en leuk. Maak van de Wadden verkennen een biologie- of aardrijkskundeles of bezoek de oude havenstadjes en de Bataviawerf om terug te gaan in de geschiedenis!

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een werkweek

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Meer informatie over schooluitjes

Werkweek

Elke reden is er één

Er zijn verschillende redenen om als leraar een schoolreis of werkweek te willen organiseren. Trekt u er met uw klas op uit, puur ter ontspanning? Is het een kennismakingsreis aan het begin van het schooljaar of organiseert u een leuke afscheidsreis voor een examenklas. De fijne sfeer aan boord en alle mogelijke activiteiten op en rond het water maken van uw schoolreis een geslaagde week. Op het dek in de zon liggen, lekker zwemmen, oude havenstadjes bekijken en ’s avonds gezellig dansen in de discotheek.

In hetzelfde schuitje

Samen aan boord van een schip betekent samenwerken. De groep moet gezamenlijk het schip schoon houden, de boodschappen doen, de zeilen hijsen en strijken en de schoten aantrekken. Op een kleine ruimte zoals een schip moet er wel rekening worden gehouden met elkaar. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje. Het wordt vast en zeker een werkweek, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Met meerdere schepen verdubbelt u uw plezier!

U heeft de mogelijkheid om met één groep op twee schepen te varen. Door met twee kleinere schepen te zeilen verdubbelt u gewoon de fun; wat dacht u van een spannende zeilwedstrijd, bijvoorbeeld de jongens tegen de meiden? Daarbij is er, met twee schippers en twee matrozen, meer begeleiding voor uw groep.

Havens in Nederland

Verschillende havens waar vandaan u kunt vertrekken en die u kunt bezoeken tijdens uw werkweek zijn bijvoorbeeld Almere, Muider-/Almeerderzand, Amsterdam, Bataviahaven Lelystad, Den-Oever, Edam, Enkhuizen, Harderwijk, Harlingen, Hoorn, Kampen, Lemmer, Marken, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Elburg, Makkum, Stavoren, Urk, Volendam, Workum, Terschelling, Texel, Schiermonnikoog, Ameland of bijvoorbeeld Vlieland.