Excursies en werkweek

De leukste dagen van het jaar: excursies en werkweek. Iedereen kijkt er naar uit. Varen aan de hand van een kompas, samen de zeilen hijsen, een dag doorbrengen op de fiets of in het museum. Vanaf het schip in het water duiken. Droogvallen op het Wad, op Texel of Terschelling naar de disco, maar ook samen eten koken.

Traditionele zeilschepen zijn de ideale accommodatie voor het jaarlijkse werkweek of een excursie op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee. Met een schip heeft u vervoer, verblijf en vermaak in een!

Er valt genoeg te leren

Tijdens een werkweek met een zeilschip is er zoveel te zien en te doen. In een ontspannen setting nieuwe dingen leren is makkelijk en leuk.

Maak van de Wadden eilanden verkennen een biologie- of aardrijkskundeles, bezoek de oude havenstadjes en de Bataviawerf om terug te gaan in de geschiedenis of zeil naar het Nationaal Park Nieuw Land voor een bezoek aan de Marker Wadden of de Oostvaardersplassen.

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een werkweek

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Werkweek

Trekt u er met uw klas op uit puur ter ontspanning? Organiseert u een kennismakingsreis aan het begin van het schooljaar of zijn jullie op zoek naar een leuke afscheidsreis voor een examenklas? Wat het doel van uw uitje ook is, op een schip komt alles samen en zorgt de fijne sfeer aan boord en alle mogelijke activiteiten op en rond het water zeker voor een geslaagde werkweek.

Op een schip bent u flexibel en wordt het in ieder geval een werkweek vol actie, avontuur en plezier, die de leerlingen niet gauw vergeten.

In hetzelfde schuitje

Samen aan boord van een schip betekent samenwerken. Leerlingen hijsen en strijken de zeilen, trekken de schoten aan, leren knopen leggen, navigeren en mogen bij de kapitein achter het roer staan. Daarnaast hebben ze corveedienst. Ze doen de boodschappen, koken samen, dekken de tafels, ruimen na het eten ook weer op en houden de hutten schoon. Op een kleine ruimte, zoals een schip, zijn de leerlingen op elkaar aangewezen, moeten ze wel samenwerken en elkaar opzoeken. Niemand kan zich aan de groep onttrekken. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje. Dat schept een band en zorgt voor vriendschappen en herinneringen voor het leven.

Leuke activiteiten

Naast het samen zeilen & chillen aan dek zijn er onderweg naar de bestemming ook genoeg interessante dingen te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld midden op het IJsselmeer stoppen voor een verfrissende duik of kanotocht over het grootste zoetwatermeer, op de Waddenzee droogvallen op het Wad voor een wandeling over de zeebodem van de zee of in bijvoorbeeld Friesland of de IJsseldelta aanleggen bij een onbewoond eilandje en een kampvuur bouwen voor de avond. 

Eenmaal in de haven zijn er ook de nodige leuke en educatieve uitstapjes te bedenken. In de oude havensteden is altijd een leuk museum of strand dichtbij en kunnen jullie een speurtocht organiseren om de stad beter te leren kennen. Op de Waddeneilanden kunnen jullie ook een fietstocht maken naar Ecomare of het Noordzeestrand. En natuurlijk mag een gezellige bonteavond op een afgelegen plekje niet ontbreken. Of kiezen jullie voor voetjes van de vloer in de plaatselijke disco?

Groepsaccommodatie voor werkweek

Kiest u voor een traditioneel zeilschip als accommodatie, dan heeft u vervoer, verblijf en vermaak in een. De schepen zijn comfortabel en knus uitgerust en bijzonder geschikt voor grote groepen. Naast een ruim dek, gezellige salon, comfortabele hutten en sanitair, is er ook een goed uitgeruste keuken waar jullie gezellig samen kunnen koken. Alle keukens zijn uitgerust voor grote groepen. Bij de vaartocht zijn een schipper en maat inbegrepen en u heeft u geen zeilervaring nodig. De bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen.

Het sfeervolle schip, de vriendelijke en behulpzame bemanning en de leuke activiteiten maken uw werkweek zeker tot een succes.

Met meerdere schepen verdubbelt u uw plezier

U heeft de mogelijkheid om met één groep op twee schepen te varen. Door met twee kleinere schepen te zeilen verdubbelt u gewoon de fun; wat dacht u van een spannende zeilwedstrijd, bijvoorbeeld de jongens tegen de meiden? Daarbij is er, met twee schippers en twee matrozen, meer begeleiding voor uw groep.

Veiligheid

Uw veiligheid is voor ons belangrijk. De combinatie van goed materiaal en een ervaren, goed opgeleide bemanning maakt onze schepen tot veilige en plezierige vervoersmiddelen. Daarnaast worden de schepen grondig gekeurd conform de Europese richtlijnen.

Havens in Nederland

Bij NAUPAR kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens. De meest populaire vertrekhavens zijn Kampen, Enkhuizen, Harlingen en Lelystad.

Daarom een werkweek of excursie bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van werkweken op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk werkweek waar de leerlingen nog lang over napraten!