Midweek Markermeer

Midweek Markermeer

Bij dit arrangement zwerft u samen met een groep jongeren op een traditioneel zeilschip over het Markermeer. De tocht is gevarieerd en laat jullie Nederland in al zijn facetten zien. Van een oude VOC-stad, typisch vissersdorp tot een ingepolderde havenstad, die nooit had bestaan als er geen dijken waren gebouwd. Op een leuke manier leren de jongeren samenwerken, meer over elkaar en Nederland en ze maken vriendschappen voor het leven.

Waarom deze midweek

 • Afwisselende vaartocht over het Markermeer
 • Educatie, teambuilding en fun in een
 • Onvergetelijke herinneringen

Wat valt er te beleven tijdens een vaartocht over het Markermeer

Tijdens de vaartocht over het Markermeer helpen de jongeren actief mee bij het zeilen, navigeren, sturen en bij het aanleggen in een sluis of haven. Ze leren meer over het weer, de wind en het leggen van knopen, kennis en vaardigheden die ook in het dagelijks leven goed van pas komen. Tussendoor zijn er genoeg momenten om leerstof uit de klas te combineren met praktijkvoorbeelden, elkaar beter te leren kennen, of gewoon te ontspannen. En er is er altijd wel tijd om een ankerstop te maken op het water of bij een strandje, voor een verfrissende duik in het zoete water.

Wat kunt u doen in de havenplaatsen

Tijdens deze midweek kunt u bijvoorbeeld zeilen naar Hoorn, Volendam, Marken, Monnickendam, Edam, Lelystad, een uitstapje maken naar Amsterdam of een tussenstop maken op Pampus of de nieuwe eilandenarchipel de Marker Wadden. Stuk voor stuk bijzondere plaatsen en heel gevarieerd. Kiest u voor een kortere afstand, dan blijft er voldoende tijd over om een havenplaats te verkennen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling met een gids of leer met een Photohunt meer over Volendam. Bezoek een museum zoals de Bataviawerf in Lelystad en leer hoe men vroeger in de VOC-tijd een schip bouwde. Of ga lekker ontspannen en uitrazen tijdens een potje volleybal of voetbal op een nabijgelegen grasveld of strand.

Is het midweek Markermeer arrangement voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor groepen met jongeren die het leuk vinden om mee te helpen bij het zeilen en die nieuwsgierig zijn naar de Nederlandse cultuur, gewoontes en bijzondere geschiedenis. Jongeren worden aangemoedigd om stil te staan bij het verleden en na te denken over de toekomst. Daarnaast is er genoeg ruimte voor fun en bouwen ze samen aan mooie herinneringen. Door dit gevarieerde arrangement komen plezier, educatie en sociale vaardigheden op een mooie manier samen, zonder dat de jongeren het door hebben.

Wat is de duur van de midweek Markermeer

Dit arrangement is al mogelijk vanaf  drie, vier en vijf doordeweekse dagen of een zevendaagse zeilweek vanaf zaterdag of maandag. Eventueel is de vaartocht aan te vullen met een voorovernachting.

Tijdens de vaartocht over het Markermeer zijn jullie flexibel en bepalen het weer en de wind uiteindelijk de route. Maar elke ochtend houdt de schipper palaver, bekijkt samen met u het weer en de wind en houdt bij de routeplanning zo veel mogelijk rekening met jullie wensen.

Voorbeeld van een dagindeling

 • 07.30 uur - De corveeploeg treft de voorbereidingen voor het ontbijt
 • 08.00 uur - Samen ontbijten
 • 09.30 uur - De corveeploeg ruimt op en een andere groep haalt boodschappen, zoals vers brood, melk en groente
 • 09.30 uur - Palaver, in overleg met de schipper bepalen jullie o.b.v. het weer, de wind en de wensen de route. De schipper kent het vaargebied en de steden op zijn duimpje en kan jullie adviseren over de vele mogelijkheden.
 • 10.30 uur - Iedereen is terug aan boord en de trossen gaan los. Eenmaal uit de haven worden gezamenlijk de zeilen gehesen. Tijdens de vaartocht betrekken de ervaren schipper en maat de jongeren actief bij het zeilen hijsen, navigeren en knopen leggen en ze mogen de schipper een handje helpen achter het roer.
 • 13.00 uur - De corveeploeg zorgt voor de broodjes en koffie/thee voor de lunch
 • 13.00 en 17. 00 uur - Ergens tussen deze tijd leggen jullie aan in een haven en afhankelijk van hoe laat jullie aanleggen is er ruimte om de stad te verkennen
 • 17.45 uur - De corveeploeg treft voorbereidingen voor het avondeten
 • 18.30 uur - Gezamenlijk avondeten
 • 19.00 uur - De corveeploeg ruimt op
 • 20.00 uur - De groep kan het havenplaatsje bezoeken, ook is er ruimte voor een avondprogramma aan  boord met muziek, spelletjes of bijvoorbeeld een disco
 • 22.00 uur - De groep hoeft nog niet onder zeil, maar aan dek moet het stil zijn in verband met de havenstilte
 • 22.30 uur - Naar wens is er een dagafsluiting met de hele groep

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum
Tussenhaven
Hoorn

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten midweekarrangement

De prijs voor een midweek is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldprijs voor een midweek per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Midweek scholen / jeugd vanaf  € 180,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De midweek is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De midweek is exclusief

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.