Schoolreisje in Amsterdam

Organiseert u een schoolreisje naar Amsterdam en zoekt u een originele accommodatie?

Traditionele zeilschepen zijn de ideale accommodatie voor het jaarlijkse schooluitstapje: u heeft verblijf, vervoer en vermaak in één.

Naast een bezoek aan Amsterdam vanaf een geweldige locatie, gaat u ook zeilen met de groep en leren de jongeren niet alleen samenwerken, maar mogen ze ook opdrachten (zelfstandig) uitvoeren, ontdekken ze de wereld van wind en water en beleven ze de nodige fun.

Hoelang uw schoolreisje ook duurt, bij NAUPAR vindt u het perfecte schip voor een afwisselend groepsuitje.

Schip als groepsaccommodatie

Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een bezoek aan Amsterdam. Een toplocatie speciaal voor uw klas!

In Amsterdam kunnen de jongeren interessante uitstapjes maken, een musea bezoeken of een stadswandeling maken met een gids of aan de hand van een speurtocht.

Naast de vele mogelijkheden in Amsterdam, kunt u de schoolreis ook uitbreiden met een vaartocht op het Markermeer en IJsselmeer, voor andere leuke bestemmingen en activiteiten.

Arrangementen en ideeën voor een schoolreisje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Schoolreisje Amsterdam

Wilt u een onvergetelijk schoolreisje organiseren naar Amsterdam? Niets zo leuk als een afwisselende vaartocht over het IJsselmeer en Markermeer combineren met een bezoek aan Amsterdam. Het is leerzaam, goed voor teambuilding en jullie beleven samen de leukste momenten.

Tijdens de vaartocht zijn jullie flexibel. Op basis van uw wensen en het weer bepaalt u samen met de schipper de route. En het leuke is, hier kunt u de leerlingen bij betrekken. Zo leren de scholieren de kneepjes van het zeilen, meer over het weer, navigeren, kaartlezen en de belangrijkste zeemansknopen, die ook handig zijn in het dagelijks leven.

Daarnaast is er tijdens de vaartocht ruimte voor ontspanning: lekker bijkletsen, een spelletje op het dek of een ankerstop en zwempartij. Kortom, aan boord is altijd wat te doen, vervelen de jongeren zich geen moment en krijgen ze ongemerkt een boost in hun persoonlijke ontwikkeling.

Amsterdam bezoeken

Amsterdam is een van de vele bestemmingen die u tijdens een vaartocht met de jongeren kunt bezoeken. Het is zeker een bijzondere tocht over het Markermeer, langs het Forteiland Pampus, door de sluis en over het IJ. Maar om dure havenkosten en tijd te besparen, kunt u bijvoorbeeld ook aanleggen in Volendam of Monnickendam en vandaar uit de snelbus pakken naar de hoofdstad. Binnen een half uur zit u in hartje centrum. De leerlingen hebben de dag van hun leven en de volgende dag kunt u weer heerlijk zeilen.

Waar kunt u nog meer heen varen tijdens een schoolreis

 • Enkhuizen: bezoek het Zuiderzeemuseum, waar de leerlingen ervaren hoe het was om 100 jaar terug aan de Zuiderzee te leven en werken.
 • Hoorn: bezoek het Westfries Museum, waar de jongeren meer leren over de Gouden Eeuw en met een VR bril terug gaan naar het oude Batavia.
 • Volendam: organiseer een leuke Photohunt in het centrum of maak een gekke groepsfoto in klederdracht
 • Lelystad: bezoek Batavialand en de 17e eeuwse replica Batavia
 • Maak een tussenstop bij Forteiland Pampus, of Het Nationaal Park Nieuw Land bij de Oostvaardersplassen of de nieuwe eilandenarchipel De Marker Wadden en maak een wandeling door het natuurpark

De groepsaccommodatie

Alle schepen bij NAUPAR zijn geschikt voor een dagtocht naar Amsterdam. Wilt u langer op pad en bijvoorbeeld twee dagen of zelfs een midweek varen, dan boekt u een schip met slaapaccommodatie en kunt u aan boord ook overnachten in een van de comfortabele hutten. Op het slaapaccommodatie schepen zijn bovendien voldoende sanitaire voorzieningen, ze beschikken over een goed uitgeruste keuken waar u samen met de leerlingen een maaltijd kunt bereiden en een knusse salon waar jullie kunen zitten. 

Het sfeervolle schip, de vriendelijke en behulpzame bemanning en de ‘buitenboot’ activiteiten maken het schoolreisje Amsterdam tot een succes.

Dubbel plezier en meer begeleiding

Mocht het aantal deelnemers voldoende zijn, dan kan er met één groep op twee schepen worden gevaren. Zeilt u tijdens schoolreisje Amsterdam met twee kleinere schepen in plaats van met één groot zeilschip, dan zal het plezier verdubbelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een zeilwedstrijd organiseren tussen beiden schepen. Hoe leuk is dat?

Veiligheid aan boord

Uw veiligheid aan boord is erg belangrijk voor ons. De schippers van de zeilschepen hebben een uitgebreide opleiding tot beroepszeiler gevolgd en zijn voorbereid op elke mogelijke noodsituatie. Om de schoolreizen naar Amsterdam zo veilig mogelijk te maken, zijn er op elk schip reddingsvesten, die in geval van nood of als voorzorgsmaatregel te allen tijde kunnen worden aangetrokken. Bovendien kunt u voor de schoolreizen naar Amsterdam een reisverzekering afsluiten.

Voor wie

Varen op een traditioneel zeilschip is bijzonder geschikt voor groepen met jongeren, zoals leerlingen van de middelbare school, een scoutinggroep, kerkgroep of sportclub, die op schoolreis, introductieweek of zomerkamp in Nederland gaan.

Daarom een schoolreis bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van schoolreisjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

 • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
 • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
 • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
 • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
 • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
 • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk schoolreisje waar de leerlingen nog lang over napraten!