Terug naar resultaten

Jeugdweek Amsterdam en Markermeer

Jeugdweek over het Markermeer en bezoek aan Amsterdam 

Deze zeilweek is een heerlijke combinatie tussen cultuur en natuur! Een ideale vakantie voor een groep jongeren, want in deze week is (bijna) alles mogelijk. U kunt een paar dagen doorbrengen in Amsterdam, de havenstadjes rondom het Markermeer bezoeken, en u kunt eindeloos zeilen, zwemmen, en genieten van de flora en fauna op de Marker Wadden, van zonsondergangen en nachtelijke sterrenhemels. Kortom, er genoeg te doen!  

De jeugdweek in het kort 

Zeilen is een fantastische manier om Nederland op een hele andere manier te leren kennen. De jeugdweek biedt de jongeren:  

 • Een gevarieerde zeiltocht, met een bezoek van één of twee dagen aan Amsterdam. 
 • De mogelijkheid om op plaatsen te komen waar u anders niet zo snel komt, bijvoorbeeld de Marker Wadden. 
 • Quality time met elkaar. Tijd om elkaar beter te leren kennen.  

Dit valt er te beleven tijdens een vaartocht over het Markermeer 

Tijdens uw vaartocht is het optimaal genieten. Van het weidse uitzicht, maar ook elkaar. Bovendien hebben de jongeren alle tijd om bij te praten, spelletjes te doen, een boek te lezen, samen te koken (al onze schepen hebben een goed uitgeruste keuken aan boord), of gewoon lekker te relaxen en van het zonnetje genieten aan dek. Klinkt als de ultieme vakantie, toch? 
 
En als u wat meer behoefte heeft aan actie, of wilt werken aan teambuilding, kan iedereen meehelpen met het hijsen van de zeilen, of u vraag de schipper of u even aan het roer mag staan. Op een mooi plekje voor anker gaan, is over het algemeen ook geen probleem en dan kunt een verfrissende duik in het Markermeer nemen, lekker zwemmen, kanoën of suppen. Veel van onze schippers hebben wel kano’s of rubberbootjes aan boord, maar u kunt ze ook zelf meenemen.  
 
Een stop maken op de Marker Wadden raden we ook aan! Deze betrekkelijk nieuwe eilandengroep heeft nu al een bijzondere flora en fauna en op het eiland dat u mag bezoeken, kunt u ook wandelen, zonnen op het strand of genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.   

Wat kunt u doen in Amsterdam en de havenstadjes rondom het Markermeer 

Amsterdam is een bruisende stad, waar u zich met gemak een paar dagen met de jongeren kunt vermaken. Er zijn talloze musea, zoals het Anne Frankmuseum, Madame Tussauds, het Vincent van Goghmuseum, het Rijksmuseum, het Scheepsvaartmuseum, NEMO, Het Rembrandthuis en de Hermitage. Maar dat is nog lang niet alles. U kunt ook wandelen in het Vondelpark, een hofje bezoeken, eindeloos winkelen of genieten van lokale lekkernijen zoals ossenworst met een likje mosterd, een broodje halfom, poffertjes of een kroket uit de muur bij de FEBO.   
 
Een bezoek aan Forteiland Pampus en de havenstadjes rondom het Markermeer zijn ook zeker de moeite van een bezoek waard: Monnickendam, Volendam, Edam, Hoorn, stuk voor stuk historische havenstadjes, waar een boel te beleven is. U kunt er verse vis eten, hilarische foto’s in klederdracht maken, een stadswandeling doen, een museum bezoeken, in de zon op een terrasje zitten of ontspannen door de oude straatjes zwerven. En Forteiland Pampus is een belevenis op zich, die u eigenlijk niet mag missen. U kunt hier bovendien alleen per schip komen, dus grijp uw kans, nu u toch een week rondzeilt! 

Is een week zeilen over het Markermeer en een bezoek aan Amsterdam voor iedereen leuk 

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor jongerengroepen die er samen even tussenuit willen en vooral tijd willen doorbrengen met elkaar. Aan boord van het schip kunt u gezamenlijk zeilen, ontspannen, bijpraten en koken in de goed uitgeruste keuken, en beschikt u over comfortabele slaapplaatsen. Daarnaast is er voor alle leeftijden wel iets leuks te verzinnen tijdens uw zwerftocht over het Markermeer en tijdens uw uitstapje naar Amsterdam. 

De duur van het arrangement 

Dit arrangement kunt u boeken voor een week en indien gewenst uitbreiden met twee weken. 

Programma jeugdweek zeilen over het Markermeer en bezoek aan Amsterdam 

Eenmaal aan boord bepaalt u op basis van het weer en de wind samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen. Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag. 

Voorbeeld van een dagindeling 

 • 07.30 uur - De corveeploeg treft de voorbereidingen voor het ontbijt 
 • 08.00 uur - Samen ontbijten 
 • 09.30 uur - De corveeploeg ruimt op en een andere groep haalt boodschappen, zoals vers brood, melk en groente 
 • 09.30 uur - Palaver, in overleg met de schipper bepalen jullie o.b.v. het weer, de wind en de wensen de route. De schipper kent het vaargebied en de steden op zijn duimpje en kan jullie adviseren over de vele mogelijkheden 
 • 10.30 uur - Iedereen is terug aan boord en de trossen gaan los. Eenmaal uit de haven hijst u gezamenlijk de zeilen. Tijdens de vaartocht betrekken de ervaren schipper en maat de jongeren actief bij het zeilen hijsen, navigeren en knopen leggen, en ze mogen de schipper een handje helpen achter het roer. Als de omstandigheden het toelaten, maakt u onderweg een ankerstop voor een verfrissende zwempartij 
 • 13.00 uur - De corveeploeg zorgt voor de broodjes en koffie/thee voor de lunch 
 • 13.00 en 17. 00 uur - Ergens tussen deze tijd leggen jullie aan in een haven en afhankelijk van hoe laat jullie aanleggen is er ruimte om de stad of een museum te verkennen 
 • 17.45 uur - De corveeploeg treft voorbereidingen voor het avondeten 
 • 18.30 uur - Gezamenlijk avondeten 
 • 19.00 uur - De corveeploeg ruimt op 
 • 20.00 uur - De groep kan het havenplaatsje bezoeken, ook is er ruimte voor een avondprogramma aan boord met muziek, spelletjes of bijvoorbeeld een bonte avond of disco 
 • 22.00 uur - De groep hoeft nog niet onder zeil, maar aan dek moet het stil zijn in verband met de havenstilte 
 • 22.30 uur - Naar wens is er een dagafsluiting met de hele groep 

 

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten jeugdweek arrangement

De prijs voor een jeugdweek arrangement is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldprijs voor een jeugdweek arrangement per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Jeugdweek arrangement vanaf  € 290,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De week is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De week is exclusief

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.