Educatieve schoolreisje organiseren

Wilt u voor uw klas een educatief schoolreisje organiseren, ga dan mee op een zeilschip van NAUPAR. Direct aan boord begint het leren op een leuke manier: hoe hijsen we de zeilen, waar varen we heen, hoe staat de wind en hoe koken de kinderen een smakelijke en voedzame maaltijd voor de klas.

Actief bezig zijn

De kinderen leren de handen uit de mouwen steken, maar mogen tijdens het educatieve schoolreisje ook genieten van rust, het buitenleven en van de gezelligheid op en buiten het schip

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Educatieve schoolreis

Een ultieme beleving

De beleving van het educatieve schoolreisje wordt nog groter als er iets spectaculairs op het programma staat. Droogvallen op het wad en een wandeling om het schip. Of bij aankomst in de haven een fietstocht, een gps-game, een moordspel of een museumbezoek aanbieden. En natuurlijk is er ook tijd voor winkelen in bijvoorbeeld Bataviastad of het centrum van Amsterdam. Oudere scholieren kunnen gaan stappen in een gezellige havenstad, dat is goed voor het opdoen van sociale contacten uiteraard.

Hoelang mag uw educatieve schoolreisje duren?

Scholieren willen het liefst natuurlijk zo lang mogelijk weg, maar het is aan u hoelang uw educatieve schoolreisje mag duren. Wordt het een weekend, midweek of week? Wat is de insteek van de reis? Wilt u dat de eindejaars op een leuk afscheid hebben, of dat de eerstejaars elkaar beter leren kennen. Elke avond gezellig met z’n allen in de haven en de volgende dag weer uitvaren voor een nieuwe dag op het water.

Vanuit welke haven vaart u uit?

Met diverse havens rondom het IJsselmeer, aan de Waddenzee en de Friese wateren kunt u uw educatieve schoolreisje laten beginnen wat voor u en uw klas het meest geschikt is. Start uw zeiltocht bijvoorbeeld in Hoorn, Lelystad, Harlingen, Amsterdam of Urk.

Koken en boodschappen

Tijdens het educatieve schoolreisje kan de klas in ruime kombuis gezamenlijk een smakelijke maaltijd bereiden. Hoe ze moeten koken voor een grote groep, leren de kinderen aan de hand van ons handige kookboek ‘Captain Cook’. Hierin staan eenvoudige gezonde maaltijden met boodschappenlijsten voor hoofdgerechten variërend van tien tot dertig personen. Gezamenlijk koken is gezellig en vraagt om een goede samenwerking.

Gerelateerde pagina's

Scholen en jongeren