Educatieve schoolreisje organiseren

Wilt u voor uw klas een educatief schoolreisje organiseren, ga dan mee op een zeilschip van NAUPAR.

Direct aan boord begint het leren op een leuke manier: hoe hijsen we de zeilen, waar varen we heen, hoe staat de wind en hoe koken de leerlingen een smakelijke en voedzame maaltijd voor de klas.

Actief bezig zijn

De leerlingen leren samenwerken, steken tijdens de zeiltocht de handen uit de mouwen en er is tijdens het educatieve schoolreisje ook voldoende tijd om lekker bij te kletsen, een spelletje te spelen of gewoonweg te genieten van het zonnetje, de rust, het buitenleven en de gezelligheid op het schip.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een schooluitje

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Educatieve schoolreis

De beleving van een educatieve schoolreisje op een historisch zeilschip wordt nog groter als er iets spectaculairs op het programma staat. Zoals droogvallen op het wad en rond het schip een wandeling maken over de zeebodem van de zee of samen een anchor-challenge houden.

Maar u kunt ook bij aankomst in de haven een leuke rondwandeling, photohunt, fietstocht of museumbezoek maken. En natuurlijk is er altijd tijd om te winkelen of op jacht te gaan naar souvenirs voor thuis, zoals bijvoorbeeld in Volendam, Enkhuizen of Hoorn. En oudere scholieren kunnen zich 's avonds uitleven tijdens een discoavond in bijvoorbeeld West- Terschelling. Zo is er voor elke leeftijd en groep wel iets leuks te verzinnen.

Hoe lang mag uw educatieve schoolreisje duren?

Scholieren willen het liefst natuurlijk zo lang mogelijk weg, maar het is aan u hoe lang het educatieve schoolreisje mag duren. Zo kunt u bij NAUPAR al kiezen uit een dagtocht, een korte of lange midweek en een week. Gaat u wat langer dan kunt u heel goed verschillende vaargebieden combineren en bijvoorbeeld een combinatie maken van het Ijsselmeer en de Waddenzee. Zo krijgt de groep het beste van twee werelden: gezellige havenstadjes en een eiland met prachtig Noordzee strand waar jullie samen naar toe kunnen fietsen voor een dagje aan het strand.

Wat is de insteek van de reis?

Bent u op zoek naar een schooluitje voor eindejaars, waar de nadruk ligt op een leuk afscheid? Of gaat u op pad met eerstejaars, die elkaar vooral beter moeten leren kennen. De invulling en het programma van de schoolreis bepaalt u zelf en met beiden groepen kunt u goed uit de voeten op een authentiek zeilschip. Samen met de schipper bepaalt u de route, hoe lang u wilt varen en of u eventueel nog een leuk aanvullend programma aan de wal kunt doen.

Laat de schipper vooral u wensen weten, hij kent het vaargebied en de havenplaatsen op z'n duimpje en zal u verrassen met leuke voorstellen, waarbij hij uiteraard rekening houdt met uw wensen.

Vanuit welke haven vaart u uit?

Met diverse havens rondom het IJsselmeer, aan de Waddenzee en de Friese wateren is er altijd wel een haven bij u in de buurt, waar u het schoolreisje kunt laten beginnen. Zo kunt u de zeiltocht bijvoorbeeld al starten vanuit Lelystad, Enkhuizen, Harlingen, Kampen of Urk.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waar u graag wilt varen. Heeft u maar een paar dagen en wilt u naar de Waddenzee? Start dan uw vaartocht in Harlingen of Makkum. Zo heeft u meer tijd op het Wad, kunt u misschien bij goed weer droogvallen en ook meerdere eilanden bezoeken.

Boodschappen en koken

Tijdens het educatieve schoolreisje doen de leerlingen zelf de boodschappen en bereiden ze samen in de ruime kombuis een smakelijke maaltijd voor de rest van de klas. Gezamenlijk koken is niet alleen gezellig, maar vraagt ook om een goede samenwerking. Alle schepen hebben een goed uitgeruste keuken en alles is aan boord wat u nodig heeft om samen te koken.

Daarom een educatief schoolreisje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft al ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van educatieve schoolreisjes aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 12 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een schoolreisje waar de leerlingen nog lang over napraten