• Klantervaring: Een dagtocht zeilen op het Markermeer en leren over microplastics

    Een dagtocht zeilen op het Markermeer en leren over microplastics
    Op de Helen Parkhurst Daltonschool, een Technasium uit Almere, staat Onderzoek en Ontwerpen (O & O) centraal. Leerlingen werken vaak in teamverband projectmatig aan actuele, bèta technische opdrachten uit de praktijk en doen onder andere onderzoek naar klimaatverandering. Zo onderzoeken ze de hoeveelheid microplastics in het water van het Markermeer. Maaike Albrecht-Vollebregt, docent Biologie – O&O ging met een groep leerlingen op Plastic Soup Expeditie met de Actia. Een leuke én leerzame ervaring over het probleem van microplastics in het water.
  • Zelf koken op schoolreis - Handige tips

    zelf koken aan boord van een schip tijdens schoolreis - tips
    Op een meerdaags traditioneel zeilschip hebben jullie alle gemakken van een vakantiehuis aan boord van het schip en kunnen jullie in de goed uitgeruste keuken makkelijk koken voor een grote groep. Maar hoe regel je dat tijdens een schoolreisje of vakantie met een jeugdgroep? Wat ga je koken en hoeveel heb je nodig? Om het jullie makkelijk te maken heeft NAUPAR hiervoor verschillende boodschappenpakketten samengesteld met een handig kookboekje. Of jullie gaan zelf aan de slag. Wij zetten een paar handige tips voor het samenstellen van het menu, de boodschappenlijst en een schema voor corvee op een rij.
  • De 6 leukste plaatsen aan het IJsselmeer en Markermeer voor jongeren

    De 6 leukste plaatsen aan IJsselmeer en Markermeer voor een zeiltrip met jongeren
    Of je nu een schoolreisje, werkweek of uitstapje voor een vereniging organiseert, een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een reis met jongeren. Op een schip staan teambuilding en fun centraal, zijn er dagelijks wisselende activiteiten te doen én kunen jullie iedere avond met de groep in een andere havenplaats aanleggen. De meeste historische plaatsen liggen direct aan het IJsselmeer en lenen zich perfect voor een stadswandeling, speurtocht of museumbezoek. Sommige havens hebben zelfs een strand waar je een duik kunt nemen in het grootste zoetwatermeer van Europa. Benieuwd over welke bestemmingen wij het hebben? Wij zetten er zes voor je op een rij.
  • NAUPAR legt uit I Zo voorspel je tijdens een zeiltocht het weer met je zintuigen

    Weer voorspellen met je zintuigen tijdens zeiltocht
    Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip is een bijzondere ervaring. Terwijl je over het IJsselmeer, Markermeer of de Friese meren zeilt ben je helemaal één met de natuur en je omgeving. Maar hoe weet je nou wat voor weer het wordt als je geen weer-app, barometer of andere technologie bij de hand hebt om het weer te voorspellen? Juist, door je zintuigen te gebruiken. De natuur geeft tal van signalen die je kunt gebruiken om zelf een inschatting te maken van het weer.
  • De smaakvolle geschiedenis van Nederlandse kaas: van Goudse tot Edammer kaas

    Kaas proeven Henri Willig Volendam

    Als je het Markermeer ontdekt met een traditioneel zeilschip, is er naast de palingsound, een lekker visje en een bezoekje aan de gezellige Dijk, een andere activiteit in Volendam die je absoluut niet mag missen: kaas proeven! Op de kaasboerderij Alida Hoeve van Henri Willig in Volendam, krijg je een rondleiding en leer je meer over de productie van kaas, proef je het verschil tussen een goede Edammer kaas en een Goudse kaas en zie je met eigen ogen hoe de Nederlandse kaas nog op traditionele wijze met liefde en vakmanschap wordt gemaakt.

  • NAUPAR sponsort gratis lesmateriaal over microplastics voor scholen

    NAUPAR sponsort gratis lesmateriaal over microplastics voor scholen
    NAUPAR en Plastic Soup Foundation hebben de handen ineengeslagen in de strijd tegen plasticvervuiling. ‘Zeilen op een groot, authentiek zeilschip is een fantastische ervaring en bovendien een duurzaam uitje in een mooie omgeving. Het is bijzonder om Nederland te beleven vanaf het water. Naast historische havensteden zijn er prachtige natuurgebieden en meren’, vertelt Arjan van der Meer, algemeen directeur van NAUPAR. ‘Maar de natuur staat onder druk en dus willen we ook werken aan bewustwording. Microplastics zijn een groot probleem voor mens en milieu. Daarom hebben we een samenwerkingspartner gezocht die ons kan helpen met kant-en-klaar lesmateriaal voor scholen. Plastic Soup Foundation heeft dankzij meerdere sponsoren uitgebreid gratis lesmateriaal ontwikkeld waar wij gebruik van mogen maken.’
  • NAUPAR legt uit I Wat is een tjalk?

    Wat is een tjalk?

    Een tjalk is een iconisch en veelzijdig schip dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse maritieme geschiedenis. Met zijn unieke kenmerken en goede zeileigenschappen is de tjalk tot op de dag van vandaag een geliefd schip onder zeilers en liefhebbers van traditionele zeilschepen. Tijdens een zeiltocht over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee kom je haar zo maar tegen. Maar hoe herken je een tjalk? We leggen het graag uit.

  • Jeugduitje op een zeilschip I Met deze leuke activiteiten maak je er een afwisselend en uniek uitje van

    Activiteiten aan boord voor scholen en jeugdgroepen
    Of je nu een uitje voor een brugklaskamp, een schoolkamp, werkweek of een vakantie voor een groep jongeren wilt organiseren, zeilen op een traditioneel zeilschip is voor alle groepen een uniek én afwisselend uitje. De meeste jongeren hebben geen of weinig zeilervaring en zeker niet op zo’n groot, authentiek zeilschip. Dus dat is alvast een nieuwe ervaring voor ze. Bovendien is er altijd wel iets leuks te doen als er even niet meegeholpen hoeft te worden bij het zeilen. Met deze activiteiten creëren jullie een leuk afwisselend programma aan boord, waarbij jongeren genieten, ontspannen en tussendoor ook nog heel veel leren. Leuk toch?