Midweek Amsterdam

Midweek Amsterdam

De hoofdstad van Nederland heeft een groep jongeren zoveel te bieden: cultuur, historie, meer dan 50 musea, een bijzonder grachtensysteem, parken, pleinen, prachtige architectonische gebouwen en natuurlijk de nodige fun. En u maakt de trip er naar toe pas echt bijzonder als jullie er heen varen met een traditioneel schip. Voor jullie Amsterdam bereiken, stoppen jullie voor een nacht in een andere typische Hollandse havenstad, zoals Hoorn, Volendam of Monnickendam. Het is dus niet alleen de bestemming, maar ook de reis er naar toe wat het geheel onvergetelijk maakt.

Waarom deze midweek

 • Afwisselende vaartocht over het Markermeer en ‘t IJ bij Amsterdam
 • Geschiedenis, cultuur en fun
 • Onvergetelijk bezoek aan de hoofdstad van Nederland

Wat valt er te ontdekken tijdens een vaartocht naar Amsterdam

Tijdens de vaartocht naar Amsterdam helpen de jongeren actief mee bij het zeilen, navigeren, sturen en bij het aanleggen in de sluis en havens. Van de schipper en maat leren ze meer over het weer, de wind en het leggen van knopen, kennis en vaardigheden die ook in het dagelijks leven goed van pas komen. Tussendoor zijn er genoeg momenten om leerstof uit de klas te combineren met praktijkvoorbeelden, elkaar beter te leren kennen, of gewoon te ontspannen. Onderweg naar Amsterdam maken jullie nog eerst een tussenstop in een andere typische Hollandse plaats. U kunt in overleg met de schipper kiezen uit bijvoorbeeld het typische Nederlandse vissersstadje Volendam, waar jullie onder andere een memorabele klederdrachtfoto met de groep kunnen maken. Maar jullie kunnen ook kiezen voor Hoorn, een stad met een rijke VOC geschiedenis, of voor Monnickendam, misschien wat minder bekend, maar zeker ook de moeite van een bezoek waard. Het laatste traject naar de haven van Amsterdam is een unieke belevenis. Jullie gaan eerst door een sluis en varen daarna over het IJ richting de haven, terwijl jullie links en rechts de gebouwen zien.

Wat kunt u doen in Amsterdam

Amsterdam is populair en schepen mogen er maximaal 24 uur blijven stilliggen, omdat ze dan weer ruimte moeten maken voor andere schepen. De keuze aan leuke activiteiten in Amsterdam is enorm. Zo kunnen jullie een unieke rondvaarttocht door de grachten maken. Tijdens deze tocht krijgen jullie een mooi overzicht van de stad en leren jullie meer over de geschiedenis en mooie grachtenpanden. Daarnaast heeft Amsterdam wel meer dan 50 musea, waarvan Het Anne Frank museum, Vincent van Goghmuseum, Rijksmuseum, Scheepsvaartmuseum, NEMO, Het Rembrandthuis en de Hermitage de populairste zijn. Of ga op zoek naar het bijzondere verhaal achter het Begijnhof, een soort klooster voor begijnen uit de Middeleeuwen. Natuurlijk kunnen jullie ook altijd op stap met een professionele gids, die jullie meer vertelt over de geschiedenis, bouwstijlen en cultuur in Amsterdam. Omdat de stad lekker compact is, kunnen jullie dit makkelijk te voet of met de fiets doen. De schipper helpt u graag met de voorbereidingen.

Is het midweek arrangement Amsterdam voor iedereen leuk

Dit arrangement is bijzonder geschikt voor groepen met jongeren die het leuk vinden om te zeilen en tijdens de vaartocht op een unieke manier kennis maken met de Nederlandse geschiedenis, gewoontes, cultuur en natuurlijk de hoofdstad. Door het gevarieerde arrangement komen plezier, educatie en sociale vaardigheden op een mooie manier samen, zonder dat de jongeren het door hebben.

Wat is der duur van de midweek Amsterdam

Dit arrangement is al mogelijk vanaf drie, vier, en vijf doordeweekse dagen of een zevendaagse zeilweek vanaf zaterdag of maandag. Eventueel is de vaartocht aan te vullen met een voorovernachting.

Tijdens de vaartocht naar Amsterdam zijn jullie flexibel en bepalen het weer en de wind uiteindelijk de route. Maar elke ochtend houdt de schipper palaver, bekijkt samen met u het weer en de wind en houdt bij de routeplanning zo veel mogelijk rekening met jullie wensen.

Voorbeeld van een dagindeling

 • 07.30 uur - De corveeploeg treft de voorbereidingen voor het ontbijt
 • 08.00 uur - Samen ontbijten
 • 09.30 uur - De corveeploeg ruimt op en een andere groep haalt boodschappen, zoals vers brood, melk en groente
 • 09.30 uur - Palaver, in overleg met de schipper bepalen jullie o.b.v. het weer, de wind en de wensen de route. De schipper kent het vaargebied en de steden op zijn duimpje en kan jullie adviseren over de vele mogelijkheden.
 • 10.30 uur - Iedereen is terug aan boord en de trossen gaan los. Eenmaal uit de haven worden gezamenlijk de zeilen gehesen. Tijdens de vaartocht betrekken de ervaren schipper en maat de jongeren actief bij het zeilen hijsen, navigeren en knopen leggen en ze mogen de schipper een handje helpen achter het roer.
 • 13.00 uur - De corveeploeg zorgt voor de broodjes en koffie/thee voor de lunch
 • 13.00 en 17. 00 uur - Ergens tussen deze tijd leggen jullie aan in een haven en afhankelijk van hoe laat jullie aanleggen is er ruimte om de stad te verkennen
 • 17.45 uur - De corveeploeg treft voorbereidingen voor het avondeten
 • 18.30 uur - Gezamenlijk avondeten
 • 19.00 uur - De corveeploeg ruimt op
 • 20.00 uur - De groep kan het havenplaatsje bezoeken, ook is er ruimte voor een avondprogramma aan  boord met muziek, spelletjes of bijvoorbeeld een disco
 • 22.00 uur - De groep hoeft nog niet onder zeil, maar aan dek moet het stil zijn in verband met de havenstilte
 • 22.30 uur - Naar wens is er een dagafsluiting met de hele groep

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Workum
Afstaphaven
Amsterdam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Prachtige stad

  Geplaatst op

  Deze stad is geweldig! De grachten, de boten en de vele mogelijkheden. Gewoon perfect!

  Anoniem
 2. Het is leuk!!

  Geplaatst op

  Onze schoolreisje naar Amsterdam heeft me niet alleen als docent geïnspireerd. Veel zorg en veel te zien, het is het waard!

  Sabine Schlundt
 3. mooi stad en leuke schipper

  Geplaatst op

  Onze schoolreisje naar Amsterdam was erg leuk. Deze stad is echt een bezoek waard. Het schip kan gezegd worden dat het ruimer was dan verwacht, maar de beste waren voor de schipper. Toen de wind goed was, reden we zelfs naar zee om te zeilen.

  Benni
 4. Geweldige mix!

  Geplaatst op

  We hadden een geweldige schoolreisje! De eigen accommodatie met een leuke bemanning (Sven Timmann) was de moeite waard in Amsterdams goud en bood ook veel zeilplezier. Servcie heeft gelijk, graag weer!

  Salewski

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten midweekarrangement

De prijs voor een midweek is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, geven we hieronder een voorbeeldprijs voor een midweek per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Midweek scholen / jeugd vanaf  € 180,- p.p. incl. BTW. 

Eten en drinken

Maak het u zelf gemakkelijk en bestel ook een boodschappenpakket. U bestelt voor de zeiltocht het pakket en wij zorgen ervoor dat alles aan boord wordt geleverd op de dag van vertrek. Dat scheelt u een hoop gesjouw met boodschappen, bespaart ruimte in de bagage en u heeft bij de start van de zeiltocht meteen ontbijt, lunch, diner en kleine snacks in de juiste hoeveelheden aan boord.

Natuurlijk kunt u het eten en drinken uiteraard ook zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden.

De midweek is inclusief:

 • De huur van het schip, schipper en bemanning
 • Brandstof (max. 1 uur per dag)
 • Haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • Toeristenbelasting

De midweek is exclusief

 • Activiteiten en excursies
 • Verzekeringen
 • Eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.