Terug naar resultaten

Dagtocht Marker Wadden Expeditie (individueel)

Wilt u met uw partner, het gezin, een groep vrienden, alleen of met een kleine groep de eilandengroep Marker Wadden bezoeken en samen met anderen meevaren op een authentiek zeilschip? Dan is dit het perfecte arrangement voor u. 

Marker Wadden Expeditie individueel

Tijdens de compleet verzorgde dagtocht naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer, vaart u op een traditioneel zeilschip samen met anderen naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heeft u twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden

Terwijl u over het Markermeer naar de eilanden vaart serveren wij op de heenweg een lunch en op de terugweg zijn er borrelhapjes. Vanaf het schip heeft u uitzicht over het prachtige Markermeer. Liefhebbers van een beetje actie, kunnen actief meehelpen bij het hijsen van de zeilen en achter het roer staan bij de kapitein. De schipper laat u graag zien hoe u het schip op koers houdt naar de Marker Wadden.

Wat valt er te zien op de Marker Wadden

Op het hoofdeiland van de Marker Wadden kunt u heerlijk uitwaaien op het recreatiestrand en bij warm weer zwemmen. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen over de vele wandel- en vlonderpaden langs de prille natuur. Er zijn drie wandelroutes, met een totale lengte van 12 kilometer. Tijdens het wandelen komt u o.a. langs vogelobservatiehutten, het Noordstrand, moerassen en de Steltloper, een 12 meter hoge uitkijktoren met een uniek uitzicht over het Markermeer. In de haven is een eilandpaviljoen en een informatiecentrum van Natuurmonumenten, waar u meer informatie kunt vinden over de nieuwe eilandengroep en de laatste ontwikkelingen. 

De Marker Wadden Expeditie individueel is geschikt voor een dagje uit met

 • uw partner
 • het gezin
 • een groep vrienden
 • een kleine groep (tot 10 personen)

Tijdens deze individuele tocht vaart u samen met anderen naar de Marker Wadden.

Wat is de duur van de dagtocht naar de Marker Wadden

De Marker Wadden Expeditie individueel duurt ongeveer 7 uur, dit is inclusief de twee uur die u door brengt op het hoofdeiland van de Marker Wadden.

Het programma bij vertrek vanuit Lelystad:

 • 10.30 Inschepen in Lelystad. Ontvangst met koffie of thee.
 • 11.00 Trossen los. De zeilen worden gehesen en het schip vaart richting Marker Wadden.
 • 12.00 Tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden serveren wij u een lunch.
 • 13.00 Aankomst in de natuurhaven van de Marker Wadden (exacte tijd is afhankelijk van de wind). De expeditie kan beginnen! Ontdek de wandelpaden, het strand, de vogelhutten of de nieuwe uitkijktoren. In het informatiecentrum vindt u alle informatie over deze prachtige eilanden in aanbouw.
 • 15.00 Na een leuke ontdekkingstocht van dit nieuwe stukje Nederland vaart u weer terug naar de haven in Lelystad
 • 15.30 De bediening komt langs met borrelhapjes.
 • 17.00 Na een fantastische ontdekkingstocht komt u weer terug in de haven van Lelystad

Opstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Parkeren in Lelystad

Op de parkeerterreinen bij Batavia Stad. Kosten € 3,00 euro voor de hele dag. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

In de VOC garage. Kosten € 10 euro (dagkaart). Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven

Prijs is inclusief

 • Vaartocht op een traditioneel zeilschip met schipper en bemanning.
 • Koffie en thee met iets lekkers bij ontvangst.
 • Lunch (broodje kroket, broodje ham en kaas, incl. jus d' orange, melk en karnemelk).
 • Borrelhapjes.
 • Bijdrage aan de Marker Wadden / Natuurmonumenten (6 €).

Exclusief extra drankjes​.

Het kan zijn dat de geplande expeditie niet doorgaat, omdat er slecht weer wordt voorspeld of onvoldoende deelnemers zijn. U hoort dit tot max. twee dagen voor de geplande expeditie.

Indien de vaartocht niet doorgaat krijgt u de gelegenheid deze kosteloos om te boeken naar een andere datum. Mocht u geen andere geschikte datum kunnen vinden, dan krijgt u de gemaakte kosten van ons retour.