• Marker Wadden Expeditie I Bekijk de nieuwe data 2024

    Marker Wadden Expeditie gaat van start

    Ook in 2024 gaan we weer op expeditie naar de Marker Wadden. Tijdens deze unieke en compleet verzorgde dagtocht vaar je met een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heb je twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Bekijk snel de nieuwe data en boek je ticket naar de Marker Wadden direct online.

  • Marker Wadden Expeditie I 6 tips voor een expeditie met kinderen

    marker wadden expeditie met kinderen
    Tijdens de expeditie naar de Marker Wadden is er van alles te beleven op een traditioneel schip van NAUPAR. “Maar is er ook genoeg te doen voor kinderen op de Marker Wadden?” krijgen we vaak als vraag. Ja hoor, ook op het eiland zijn hele leuke dingen te beleven met kinderen. Lees onze zes tips voor een bezoek aan de Marker Wadden met kinderen.
  • Marker Wadden I Dit kun je er allemaal doen I Bekijk de video

    activiteiten Marker Wadden

    Elke keer als we op expeditie gaan naar het hoofdeiland van de Marker Wadden ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Een vlinderroute. En wist je dat je op het eiland met mooi weer ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk de video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.

  • Teambuilding I Zeilen naar de Marker Wadden, relaxen en lekker eten

    Bedrijfsuitje Marker Wadden Actia zeilschip
    In het kader van teambuilding stapte het team van LinProfs, de Linux & Open Source Professionals uit Nieuwegein, op een verrassend mooie zaterdag in september aan boord van zeilschip de Actia. De twaalf medewerkers maakten al zeilend prachtige dronebeelden, genoten van het natuurschoon op de Marker Wadden, en hadden naast het hijsen en reven van de zeilen tijd genoeg om gezellig bij te praten, te relaxen en lekker te eten.
  • Schooluitje I Zeilen met 6 vwo: ‘deze dag herinneren ze zich over 20 jaar nog’

    Klantverhaal Comenius College schooluitje
    De 6 vwo-leerlingen van het Comenius College in Hilversum hebben met twee schepen een dag gezeild over het Markermeer. Ze hebben de Marker Wadden bezocht en gebarbecued ergens midden op het water. Jacqueline van Houten, decaan en coördinator van 6 vwo, was mee en vond het een fantastische dag: ‘dat één dag al zo verbroederend kan werken, prachtig om te zien, dit was precies wat we wilden.’
  • Nieuws I NAUPAR Gastheer van het landschap Nationaal Park Nieuw land

    Nationaal Park Nieuw Land
    NAUPAR mag zich als een van de eerste bedrijven ‘Gastheer van het Landschap’ noemen. En daar zijn ze trots op: ‘We zijn een mooie samenwerking aangegaan met Nationaal Park Nieuw Land en als Gastheer bieden wij onze gasten een prachtige én leerzame ervaring in dit veelzijdige natuurgebied’, aldus Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
  • Expeditie Marker Wadden I Moerasandijvie op de nieuwe eilanden in het voorjaar

    Marker Wadden moerasandijvie
    In het Markermeer ligt een bijzondere groep eilanden: De Marker Wadden. Gebouwd door mensenhanden en zo groot als de binnenstad van Amsterdam. In het begin lagen er alleen hopen zand. Inmiddels zijn er verschillende wandelroutes waarlangs een strand, diverse vogelobservatiehutten en een uitkijktoren zijn gebouwd. Daarnaast neemt de natuur de eilanden langzaam over. Moerasandijvie is een van de 127 pioniersplanten die op deze nieuwe eilandenarchipel groeit. Waarschijnlijk overgewaaid vanuit de Oostvaardersplassen. Dat en meer ontdekten we tijdens de expeditie met NAUPAR naar de Marker Wadden. Het bleek een bijzondere ontdekkingsreis die we deze keer samen maakten met reismagazine Columbus Travel.
  • Topdag op de Marker Wadden met twee dochters

    Marker Wadden dagje uit
    “Wat jammer dat het alweer voorbij is, gaan we volgende week weer?” Met deze woorden sloten de dochters van Olivier het dagje uit naar de Marker Wadden af. Dat het een geslaagd uitstapje zou worden had hij wel verwacht, want hij was er een eerder geweest met een paar vrienden. Maar dat het ook zo goed zou uitpakken bij zijn dochters, dat was boven verwachting. Natuurlijk hielp het mooie weer en de middag aan het strand ook mee.
  • Expeditie Marker Wadden I Welke vogels ontdek jij op de Marker Wadden?

    Vogelspotten op de Marker Wadden

    Tien kilometer ten westen van Lelystad liggen De Marker Wadden. Een nieuw natuurgebied dat bestaat uit zeven eilanden, die gebouwd zijn door mensenhanden, en alleen bereikbaar zijn per schip. Een bijzonder nieuw natuurgebied in het Markermeer, waar al meer dan 180 verschillende vogelsoorten hun weg naar toe hebben gevonden. Grote kans dat je tijdens een expeditie naar het hoofdeiland zelf veel verschillende vogels spot. Benieuwd welke dat zijn?

  • Wandelen op de Marker Wadden I 3 wandelroutes, een strand, vogelobservatiehutten en klimtoren

    Marker Wadden
    Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende routes. En het leuke is, de routes beginnen direct in de haven en lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelobservatiehutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere hoofdeiland zet. Vanuit Lelystad vaar je met NAUPAR in ongeveer een uur naar de Marker Wadden en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.