De Marker Wadden I Een eiland met twee wandelroutes langs strand, vogelhutten en klimtoren

Marker Wadden
Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit twee verschillende routes; een korte (2,5 km) en een lange (6 km) route. En het leuke is, beide routes lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelhutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere eiland zet. Vanuit Lelystad of Hoorn vaar je er met de NAUPAR Marker Wadden Expeditie in ongeveer een uur heen en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.

Twaalf kilometer aan wandelpaden

Meteen in de natuurhaven, waar je met het schip aan komt, kun je kiezen uit een lange of korte wandelroute. Beide wandelingen zijn bijzonder en je loopt via kronkelende schelpen- en flonderpaden dwars over het eiland waarop de natuur nog volop in ontwikkeling is. Visdieven, scholeksters, kokmeeuwen, kluten. Terwijl je over het hoofdeiland loopt, hoor en zie je overal vogels. Daarnaast kun je op diverse plekken vanuit de vogelkijkhutten vogels van dichtbij spotten. Of je neemt een kijkje onder water in de Duikeend. Met een beetje geluk zie je zelfs een stekelbaarsje of andere vis voorbij zwemmen. Wandelen er kinderen mee? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke activiteiten op het hoofdeiland te bedenken om er ook voor hun een leuke afwisselende wandeltocht van te maken.

Een recreatie strand van bijna een kilometer lang

Wil je na de wandeling nog even ontspannen voor je weer terug aan boord van het traditionele zeilschip stapt? Dat kan op het recreatiestrand vlakbij de haven. Met zijn kabbelende golven en het witte zand waan je je heel even aan een Noordzeestrand. Dit nog onbekende strand en het verfrissende water is vooral moeilijk te weerstaan op warme dagen.

Wat zijn de Marker Wadden?

De Marker Wadden is een nieuw aangelegde eilandengroep in het Markermeer, niet ver van Lelystad en Hoorn. De natuur op deze eilanden staat niet stil en elke keer valt er wel weer iets te ontdekken. Een nieuwe vogel of  een plantje. Palen waarop je met een smartphone een foto kunt maken voor de Marker Wadden timelapse. Of een vis die voorbij het raam van de uitkijkhut Duikeend zwemt. Wij raken in ieder geval niet uitgekeken. Er zijn in totaal al zo’n 180 verschillende vogels gespot, maar liefst 127 verschillende plantensoorten geteld en zelfs vleermuizen hebben hun weg al gevonden naar de Marker Wadden. Nu jij nog!

Wil je ook een keer wandelen op de Marker Wadden?

De Marker Wadden zijn alleen bereikbaar per schip. NAUPAR vaart er regelmatig met een traditioneel zeilschip heen, de ultieme en meest duurzame manier om deze nieuwe eilanden in het Makermeer te ontdekken. Wij hebben een aantal leuke arrangementen samengesteld:
  • Bekijk de nieuwe data en boek direct een individuele tocht
  • Een grote groep (tussen de 20 en 40 personen) of een bedrijfsuitje met meer dan 40 personen? Vraag meer informatie aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden voor een leuk uitstapje naar de Marker Wadden met een groep.

Meer lezen?

Wat kun je doen op de Marker Wadden I De Marker Wadden bezoeken met kinderen I Vogels spotten op de Marker Wadden I Ontdek vogelparadijs Marker Wadden I NAUPAR is gastheer van Nationaal Park Nieuw Land I 5 leukste bestemmingen aan het Markermeer