Gek op wandelen? Op de Marker Wadden zijn twee bijzondere wandelroutes

Marker Wadden
Wist je dat je ook heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit twee verschillende routes; een korte (2,5 km) en een lange (6 km). En het leuke is, beide routes lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelhutten. Genoeg te zien dus, terwijl u de eerste stappen op dit bijzondere eiland zet. Vanuit Lelystad of Hoorn vaar je er met de driemaster Abel Tasman in ongeveer een uur heen en je hebt alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.

Twaalf kilometer aan wandelpaden

Meteen in de natuurhaven, waar je met de Abel Tasman aan komt, kun je kiezen uit de lange of korte route. Beide wandelingen zijn bijzonder en je loopt via kronkelende schelpen- en flonderpaden dwars over het eiland waarop de natuur nog volop in ontwikkeling is. Visdieven, scholeksters, kokmeeuwen, kluten. Terwijl je over het hoofdeiland loopt, hoor en zie je overal vogels. Daarnaast kun je op diverse plekken vanuit vogelkijkhutten de vogels van dichtbij spotten. Of je neemt een kijkje onder water in de Duikeend. Met een beetje geluk zie je zelfs een stekelbaarsjes of andere vis voorbij zwemmen. Wandelen er kinderen mee? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke activiteiten op het hoofdeiland te bedenken om er ook voor hun een leuke afwisselende wandeltocht van te maken.

Een recreatie strand van bijna een kilometer lang

Wil je na de wandeling nog even ontspannen voor u weer terug aan boord van de Abel Tasman stapt? Dat kan op het recreatiestrand vlakbij de haven. Met zijn kabbelende golven en witte zand waan je je aan een Noordzeestrand. Dit nog onbekende strand en het verfrissende water is vooral moeilijk te weerstaan op warme dagen.

Wat zijn de Marker Wadden?

De Marker Wadden is een nieuw aangelegde eilandengroep in het Markermeer, niet ver van Lelystad en Hoorn. De natuur op deze eilanden staat niet stil en elke keer valt er wel weer iets nieuws te ontdekken. Een nieuwe vogel of pioniersplantje. Palen waarop je met een smartphone een foto kunt maken voor de Marker Wadden timelapse. Of een vis die voorbij het raam van de uitkijkhut Duikeend zwemt. Wij raken in ieder geval niet uitgekeken. Er zijn in totaal al zo’n 120 verschillende vogels gespot, maar liefst 127 verschillende plantensoorten geteld en zelfs vleermuizen hebben hun weg al gevonden naar de Marker Wadden. Nu jij nog!

Wilt u ook een keer wandelen op de Marker Wadden?

De Marker Wadden zijn alleen bereikbaar per schip. De driemaster Abel Tasman vaart er regelmatig heen en wij hebben een aantal leuke arrangementen samengesteld:
  • Bekijk de data en boek direct een individuele tocht op de driemaster Abel Tasman
  • Een grote groep? Vraag meer informatie aan als je een groep hebt tussen de 20 en 40 personen
  • Bedrijfsuitje of meer dan 40 personen? Neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij kunnen je meer vertellen over de vele mogelijkheden voor een leuk uitstapje met een grote groep.