Wandelen op de Marker Wadden I 3 wandelroutes, een strand, vogelobservatiehutten en klimtoren

Marker Wadden

Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende routes. En het leuke is, de routes beginnen direct in de haven en lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelobservatiehutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere hoofdeiland zet. Vanuit Lelystad vaar je met NAUPAR in ongeveer een uur naar de Marker Wadden en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.

Twaalf kilometer aan wandelpaden

Meteen in de natuurhaven, waar je met het schip aan komt, kun je kiezen uit drie verschillende wandelroutes:

  • De kustroute 7,2 km
  • De vogelvluchtroute 3,4 km
  • Een vlinderroute van 4,2 km

De routes zijn bijzonder en lopen via kronkelende schelpen- en flonderpaden dwars over het hoofdeiland waarop de natuur nog volop in ontwikkeling is. Visdieven, scholeksters, kokmeeuwen, kluten. Terwijl je over het hoofdeiland loopt, hoor en zie je overal; vogels. Daarnaast kun je op diverse plekken vanuit de vogelobservatiehutten vogels van dichtbij spotten. Of je neemt een kijkje onder water in de Duikeend. Met een beetje geluk zie je zelfs een stekelbaarsje of andere vis voorbij zwemmen. Wandelen er kinderen mee? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke activiteiten op het hoofdeiland te bedenken om er ook voor de kids een leuke en afwisselende wandeltocht van te maken.

Een recreatie strand van bijna een kilometer lang

Wil je na de wandeling nog even ontspannen voor je weer terug aan boord van het schip stapt? Dat kan op het recreatiestrand vlakbij de haven. Met zijn kabbelende golven en het witte zand waan je je heel even aan een Noordzeestrand. Dit nog onbekende strand en het verfrissende water is vooral moeilijk te weerstaan op warme dagen.

Wat zijn de Marker Wadden?

De Marker Wadden is een nieuw aangelegde eilandengroep in het Markermeer, niet ver van Lelystad en Hoorn. De natuur op deze eilanden staat niet stil en elke keer valt er wel weer een neiuwe vogel of plantje te ontdekken. Palen waarop je met een smartphone een foto kunt maken voor de Marker Wadden timelapse. Of een vis die voorbij het raam van de uitkijkhut Duikeend zwemt. Wij raken in ieder geval niet uitgekeken. Er zijn in totaal al zo’n 180 verschillende vogels gespot, maar liefst 127 verschillende plantensoorten geteld en zelfs vleermuizen hebben hun weg al gevonden naar de Marker Wadden. Nu jij nog!

Wil je ook een keer wandelen op de Marker Wadden?

De Marker Wadden zijn alleen bereikbaar per schip. NAUPAR vaart jullie er graag heen met een traditioneel zeilschip, de ultieme en meest duurzame manier om deze nieuwe eilandengroep in het Makermeer te ontdekken. Wij hebben een aantal leuke arrangementen samengesteld: Natuurlijk kunnen jullie de Marker Wadden ook altijd als bestemming aandoen tijdens een midweek, weekendje weg of een vakantie met een traditioneel zeilschip. 

Heb je vragen?

Neem tijdens werkdagen direct ontact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden voor een leuk uitstapje naar de Marker Wadden met een groep.

Meer lezen?

Wat kun je doen op de Marker Wadden I De Marker Wadden bezoeken met kinderen I Vogels spotten op de Marker Wadden I Ontdek vogelparadijs Marker Wadden I NAUPAR is gastheer van Nationaal Park Nieuw Land I 5 leukste bestemmingen aan het Markermeer I Artikel Columbus Travel Magazine over de Marker Wadden I Bekijk de nieuwe data