Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer
Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

Volendam en Marken

Volendam is de plek om te genieten van een heerlijk stukje vis, te dwalen langs de vele snuffelwinkeltjes, een terrasje te pakken of tot in de late uurtjes te stappen. Volendam ademt een en al sfeer en gezelligheid uit. Het doolhof van stille straatjes brengt u moeiteloos honderd jaar terug in de tijd, net als op de foto gaan in Volendamse klederdracht. Een bezoek aan Volendam is niet compleet zonder deze Volendamse folklore op de gevoelige plaat vast te leggen. Eigenlijk mag een bezoek aan het nabijgelegen schiereiland Marken ook niet ontbreken. De authentieke huisjes op palen ziet u nergens anders ter wereld.

Hoorn

Een plaats met evenzoveel historie is Hoorn. In de haven lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Loopt u de stad in dan wandelt u zo de 17e eeuw binnen. Helemaal als u een bezoek brengt aan het Westfries Museum waar u terecht kunt voor diverse rondleidingen of via een VR experience midden in de geschiedenis belandt (wel even van te voren reserveren).
Geschiedenis én actueel is de beroemde kaasmarkt van Hoorn. Elke donderdagmiddag (vanaf 14 juni) kunt u deze traditie herbeleven op het belangrijkste plein van de stad; de Roode Steen.

Muiden

Net als vele plaatsen langs het water kenmerkt ook Muiden zich door historische straatjes, sfeervolle terrassen en gezellige winkeltjes. Als u Muiden aandoet, is het Muiderslot een aanrader. Het is Nederlands best bewaarde middeleeuwse kasteel. U kunt verschillende routes volgen, er is een valkenier en de tuinen zijn prachtig. Een geweldige plek om de geschiedenis in het echt te beleven; leuk en geschikt voor alle leeftijden.

Amsterdam

Amsterdam behoeft eigenlijk geen introductie. Wat u misschien nog niet wist, is dat de schepen van NAUPAR u op steenworp afstand van het centrum kunnen afzetten. Tel daarbij op dat u ook op uw eigen schip kunt overnachten en uw originele stedentrip is compleet.

Lelystad

Niet de drukte van de grote stad, maar wel alle bekende en minder bekende kledingmerken op een plek, dat is Bataviastad in Lelystad de ideale plek om heerlijk te shoppen. Voor geschiedenis en cultuur kunt u terecht in het nabijgelegen museum Batavialand. Loopt u na een geslaagde dag terug richting de thuishaven van de schepen van NAUPAR, dan raden wij u aan om ook even bij een van de leuke restaurantjes plaats te nemen. Wilt u een weekendje of langer weg en een van deze leuke plaatsen via het water bezoeken of ? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Of neem contact op met onze medewerkers, zij informeren u graag verder over de vele mogelijkheden op het Markermeer.