Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Hoorn

Westfries Museum

Het Westfries Museum is gevestigd in een van de mooiste en kenmerkende gebouwen in Hoorn. Zodra u door de ingang gaat, stapt u de Gouden Eeuw binnen. U kunt kiezen om eerst met een Virtual Reality bril door Batavia in 1627 te wandelen. Of u volgt meteen de route langs meer dan 27 stijlvol ingerichte kamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. Heeft u weinig tijd, dan kunt u ook kiezen voor de topstukkenroute.

Geschiedenis van het Westfries Museum

Het kenmerkende klassieke gebouw werd gebouwd in 1632. De stijl van de gevel dateert terug naar de Nederlandse Renaissance. In januari 1880 vestigde het Westfries Museum zich aan de achterzijde van het gebouw. Nog eens 73 jaar later, in 1953, werd onder het gebouw een kelder uit de 15e eeuw ontdekt, die nu wordt gebruikt voor archeologische voorwerpen uit de omgeving. 

Over het Westfries Museum 

In het Westfries museum, dat al meer dan 100 jaar bestaat, is een groot aantal objecten tentoongesteld in 27 kamers en stijlkamers. Deze objecten zijn gerelateerd aan de geschiedenis van de stad Hoorn, kunstnijverheid, het schuttersgilde, de VOC, handel en archeologie. Hier vindt u schilderijen van schutters, schoorsteenschilderingen en interieurstukken die herinneren aan hun vroegere eigenaren.