Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Hoorn

Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn geeft aan de hand van honderden (gebruiks)voorwerpen, diverse stijlkamers, winkelinterieurs en wisselexposities een beeld van de twintigste eeuw in Nederland. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen, naar wat voor winkels ging men, hoe werd er gekookt en wat deed men in zijn vrije tijd? Dankzij beeld- en geluidsapparatuur, historische computers en schrijfmachines, nostalgische keukenspulletjes en veel meer, krijgt u op dit soort vragen antwoorden.

Feest van herkenning

Het Museum van de Twintigste Eeuw is een echt feest van herkenning! U ziet er leuke voorwerpen van vroeger en leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel. De twintigste eeuw was een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, mobieler maakte en ons wereldwijd liet communiceren.

Gevestigd in een nieuw oud pand

In het najaar van 2011 verhuisde het Museum van de Twintigste Eeuw naar een groter pand: een oude gevangenis gelegen op het Oostereiland, bij de mooie haven van Hoorn. Na een uitgebreide restauratie heeft het museum hier een mooi en ruimer onderkomen gevonden. In de zalen waar vroeger gevangenen sliepen staan nu interieurs van vroeger en opstellingen en vitrines met honderden herkenbare objecten uit de vorige eeuw.