Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Hoorn

Museum van de Twintigste Eeuw

We hebben allemaal wel gehoord over de roerige twenties, de Wereldoorlogen, de Hippiecultuur in de sixties, de prachtige rockmuziek uit de eighties en nog veel meer wat de 20e eeuw zo kenmerkend maakte. Er is geen andere eeuw waarbij dingen zo snel veranderde. Dankzij beeld- en geluidsweergaveapparatuur, historische computers en typemachines, oud keukengerei en nog veel meer, vindt u alle bekende en minder bekende kenmerken van de 20e eeuw. 

Geschiedenis van het Museum van de Twintigste Eeuw

In april 1994 werd het Museum van de Twintigste Eeuw gebouwd in twee voormalige kaaspakhuizen in de monumentale panden Alkmaar en Gouda in Hoorn. In 2011 werd het museum verplaatst naar de voormalige gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de haven van Hoorn. 

Over het Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn presenteert een beeld van de 20ste eeuw in Nederland met honderden (gebruiks-)objecten, diverse stijlvolle zalen, winkelinrichtingen en tijdelijke tentoonstellingen. U maakt ook kennis met de armoede, het harde en lange werk en de eenvoudige levensomstandigheden uit het verleden.