Top 5 bestemmingen voor leukste vrijgezellenweekend

Vrijgezellenweekend 5 leukste bestemmingen

Met deze bestemmingen wordt jullie vrijgezellenweekend een feest

Ben je op zoek naar een leuke invulling voor het vrijgezellenfeest van je broer, aanstaande zwager of beste vriend? Dan is een weekend op een traditioneel zeilschip een echte aanrader. Overdag lekker zeilen, een vers getapt biertje en BBQ bij aankomst in de haven en s ’avonds stappen in een leuke havenstad. De perfecte combi voor een weekendje weg met de mannen. Amsterdam is natuurlijk een must-see, maar er zijn nog meer leuke havensteden die een bezoekje waard zijn. We zetten de 5 leukste plaatsen voor jullie vrijgezellenweekend op een rij.

1. Visje happen en stappen in Volendam

De bestemming die zeker niet mag ontbreken in het rijtje van 5 is Volendam. Misschien wel het bekendste vissersdorp van Nederland. Een gezellige havenplaats aan het Markermeer, waar jullie met het schip dichtbij de Volendammer dijk liggen. De uitgaansdijk met vele restaurants, gezellige terrasjes en natuurlijk de nodige cafés, die uitnodigen voor een heuse kroegentocht. Hebben jullie meer tijd? Trakteer de groep op een echte Volendamse beleving. Maak een groepsfoto in traditionele Volendamse klederdracht. Bezoek de Smit-Bokkum palingrokerij, waar je ook kunt meezingen met de Volendamse palingsound in het aangrenzende palingsoundmuseum. Of zet een VR bril op bij Experience Volendam en ga terug naar het Volendam van 100 jaar geleden. Zo maken jullie het vrijgezellenweekend in Volendam wel heel memorabel.

2. Jenevertje pakken in oudste kroeg Enkhuizen

De volgende bestemming is de haringstad Enkhuizen. Een historische en levendige stad aan het IJsselmeer waar je fantastisch kunt eten, drinken of stappen. Zo kun je een lokaal gebrouwen biertje pakken bij brouwerij De Werf of op het terras aan het water bij café ’t Ankertje aan de Dijk. Waar je uitkijkt op de Drommedaris en de schepen die door de hangbrug gaan. Loop je iets verder naar de Bocht dan zit daar café Het Wapen van Urk, een voormalig wachtlokaal voor de veerboot tussen Enkhuizen en Urk. Nu de oudste bruine kroeg in Enkhuizen, waar je naast speciaal bieren op de tap ook jenever kunt proeven. Dit zijn maar een paar bijzondere gelegenheden. Om ze allemaal op te noemen is te veel, maar we zijn wel benieuwd welke jullie ontdekken. Laat het ons weten op onze Facebook of Instagram pagina? O ja, en de haven ligt in Enkhuizen ook op loopafstand van het historische stadscentrum. Handig als jullie na een avondje stappen weer terug naar de het schip gaan.

3. Hoorn – zoveel keuze

Nummer 3 in het rijtje is Hoorn, deze oude VOC stad ligt direct aan het Markermeer en is niet alleen rijk aan historie en cultuur, maar heeft ook vele restaurants, terrassen en uitgaansgelegenheden. Te veel om op te noemen. Of jullie nu houden van een echt bruin café of op zoek zijn naar een trendy bar, rond de oude haven en in het oude stadscentrum rond het Roode Plein, het Kerkplein en de Dubbele buurt zijn voldoende leuke uitgaansgelegenheden. Na een geslaagde zeildag krijgen jullie nog last van keuzestress bij zoveel keuze.

4 .Terschelling – strand, zon en stappen

Willen jullie totaal iets anders? Kies dan voor een trip naar het Waddeneiland Terschelling. Overdag maak je een van de mooiste zeiltochten over het Wad en eenmaal in de gezellige haven van West-Terschelling loop je zo naar het centrum met de vele restaurantjes en cafe’s. Maar voor jullie je laten gaan in de vele gezellige cafe’s, bars en disco’s, raden we jullie eerst nog een strandwandeling aan over het Groene strand. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de drooggevallen schepen en kunt na afloop een streekbiertje halen bij strandpaviljoen De Walvis, het terras met het mooiste uitzicht over de Waddenzee. Alvast een voorproefje? Bekijk de live beelden van de strandwebcam.

5 Amsterdam – must see!

Bruine kroeg, rooftop terras, jenever café, een rondleiding door de Rosse buurt? Je kunt het zo gek niet bedenken, of jullie gaan het vinden in Amsterdam. Daarom mag Amsterdam niet op jullie bucketlist voor een vrijgezellenfeest ontbreken. We raden je alleen aan om met het schip naar Monnickendam te zeilen en daar de snelbus naar Amsterdam te pakken. Zo hoef je geen vervelende lange tocht tegen de vaak zuidwestenwind in te maken. Zit je na een fantastische dag zeilen in no-time in Amsterdam en hoef je pas in de late uurtjes met de bus terug. En jullie houden geld in de pocket, omdat je geen duur liggeld in Amsterdam hoeft te betalen. Dit kun je lekker uitgeven tijdens jullie stapavond in Amsterdam. Een win-win situatie dus!

Welke schepen zijn geschikt voor een vrijgezellenfeest

Eigenlijk zijn alle schepen geschikt voor een leuk vrijgezellenweekend over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee. Wij hebben schepen voor kleine groepen, zoals de Pelikaan en Medusa, maar ook een schip als de wat luxere driemast Barkentijn Admiraal van Kinsbergen is uitermate geschikt voor een mannenweekend. Aan boord heb je alle comfort van een vakantiehuis en jullie zijn flexibel. Zo kun je samen koken in de goed uitgeruste keuken, met z’n allen BBQ’en aan dek, catering of een kok bestellen of uit eten gaan. En, om het vrijgezellen weekend compleet te maken, de meeste schepen hebben een biertap aan boord. Niets zo lekker als bij aankomst in de haven je eigen biertje te tappen.

Nieuwsgierig?

Voor welke bestemming jullie ook kiezen, het vrijgezellenfeest wordt wel heel speciaal op een zeilschip. Bekijk het vrijgezellenarrangement of neem gewoon contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag bij het kiezen van het juiste schip, de bestemming en het samenstellen van het arrangement.

Meer lezen?

Klantverhaal Vrijgezellenweekend met een omweg I Hoe kies ik het juiste schip? I Mannenweekend I Zeemansknopen I Droogvallen op de Waddenzee I 4 leukste weekendjes weg