Markermeer

Varen op het Markermeer

Een tocht over het Markermeer is wat ons betreft een absolute aanrader. Een dagdeel is leuk, maar eigenlijk is een paar dagen of een (mid)week nog veel leuker! Zeilen op het Markermeer is namelijk heel goed te combineren met een stedentrip, zodat u het beste heeft van twee werelden: de prachtige natuur van het Markermeer (en van de Marker Wadden) en de historie en cultuur van de stadjes rondom het meer. Of met een dagje Amsterdam, dat kan ook prima gecombineerd worden. 

Vanaf onze thuishavens in Lelystad en Enkhuizen is het Markermeer bovendien makkelijk te bereiken. Dit geldt ook voor het IJsselmeer, waaraan ook prachtige stadjes liggen én genoeg mooie strandjes en plekken om voor anker te gaan. 

Elke dag een andere stad rond het Markermeer 

Heeft u wat langer de tijd en gaat u een (mid)weekje varen? Dan kunt u iedere dag een andere leuke stad aandoen! Hoorn is leuk vanwege het rijke VOC-verleden van de stad, dat nog altijd zichtbaar is aan de oude panden in de binnenstad. Een stadswandeling is dan ook zeker een aanrader. Net als een bezoek aan het Westfries Museum, of het Museum van de Twintigste Eeuw. Maar ook als u van gezellig winkelen houdt, kunt u uw hart ophalen in Hoorn! Reis verder naar Marken, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, naar Volendam om een lekker vers visje te eten en in klederdracht op de foto te gaan en naar Edam om de kaasmarkt te bezoeken.

Is uw vaartocht nog niet voorbij? Laat dan het Muiderslot niet aan uw neus voorbij gaan. Ook (of misschien wel juist) met kinderen is dit prachtig gerestaureerde kasteel zeker de moeite waard! Er is genoeg te zien, te doen en te beleven. Van roofvogelshows tot verkleedpartijen en van een rondleiding in de gesloten gedeeltes van het kasteel tot het afslaan van een virtuele belegering. En als u dan nog helemaal in de strijd zit, dan kunt u ook nog langs het forteiland Pampus. Andere tijd, minstens zo interessant.

Voor anker bij de Marker Wadden

Natuurliefhebbers worden gegarandeerd blij van de Marker Wadden. Dit ware vogelparadijs is aangelegd om de flora en fauna in het Markermeer een flinke boost te geven en dat is gelukt: er nestelen nu weer vele (zeldzame) vogelsoorten. Op het enige eiland dat voor publiek toegankelijk is, kunt u wandelen, zwemmen en genieten van de natuur. Er is een kleine haven, een uitkijktoren, een bezoekerscentrum en kilometers strand. Dit nieuwe stukje Nederland is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw Markermeertocht!

NAUPAR, voor iedereen een passend schip

NAUPAR beschikt over de grootste vloot schepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe, wij vinden voor elke bestemming een passend schip. Met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt. Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.