Arrangementen en programmaideeën van en naar Amsterdam

Bekijk alle

Populaire schepen uit Amsterdam

Bekijk alle

Alle Bezienswaardigheden in Amsterdam

Bekijk alle

Vaargebieden ontdekken

Bekijk alle

Amsterdam

De legende vertelt ons dat twee Friese vissers de stad hebben gesticht nadat ze waren aangemeerd aan de oevers van de Amstel. De eerste bewijzen van het bestaan van Amsterdam dateren van 1275. De stad heeft een grote bloeiperiode gekend, dankzij de problemen in Antwerpen in de 16e eeuw. Antwerpen werd immers geplunderd door de Spanjaarden en de rijke kooplui zochten hun heil in Amsterdam. Ze verplaatsten hun activiteiten naar deze stad en brachten vanaf de 17e eeuw welvaart in Amsterdam. Vandaar dat er nu zowel diamantindustrie te vinden is in zowel Antwerpen als in de Nederlandse hoofdstad.

Hoofdstad van Nederland

De handelaars hebben ook de Verenigde Oost- en West-Indische Compagnie opgericht. In deze gouden eeuw heeft de stad haar positie vastgelegd als hoofdstad van Nederland. In diezelfde 17e eeuw werden ook de drie belangrijkste grachten gegraven: Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Langs deze drie grachten vind je ook alle rijke koopliedenhuizen.

Voor ieder wat wils

Nu is Amsterdam een stad die leeft, bij dag en bij nacht. De rijke cultuur en het uitgaansleven is beroemd en de schoonheid van de grachtengordels, de Jordaan, de vele musea en de grote concerten is bij iedereen bekend. Wandelend is er veel om van te genieten en kun je bijna overal komen. Amsterdam is slenteren door winkelstraten, gespecialiseerde winkeltjes, trendy cafés, gezellige pleinen en parken, zoals het Vondelpark. Liefhebbers van musea komen zintuigen tekort bij het wereldberoemde Anne Frank Museum en het Rijksmuseum. ‘De Nachtwacht’, het bekendste doek van Rembrandt, heeft al miljoenen bezoekers ontroerd.