Arrangementen en ideeën voor een uitje naar de Waddenzee

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen bij de Waddenzee

Schepen voor een meerdaagse trip naar de Waddenzee

Bekijk alle

Plaatsen aan de Waddenzee

Bekijk alle

Bezienswaardigheden aan de Waddenzee

Bekijk alle

Waddenzee

Varen op de Waddenzee

De Waddenzee is een binnenzee en geschikt voor een mooie vaartocht met uw familie, vrienden, of collega’s. U kunt er onder de beschutting van de Waddeneilanden geweldig zeilen op zout water. De golfslag op de Waddenzee is langer dan op de binnenwateren, waardoor u er minder last van heeft en dus minder snel zeeziek wordt. Door het afwisselende vaargebied met getijden, stroming, geulen, slenken, zandbanken en platen wordt u voldoende uitgedaagd tijdens het zeilen, maar u kunt ook heerlijk ontspannen en genieten van de zilte lucht en de veelzijdige natuur. 

Ontdek de Waddeneilanden

Of u nu naar Texel, Vlieland of Terschelling vaart, elk eiland beschikt over afwisselende natuur met fiets- en wandelpaden, natuurreservaten, eindeloze stranden, gezellige dorpjes met winkelstraten en lekkere terrassen. Daarnaast is er altijd wel iets leuks te ondernemen.  Zo kunt u bijvoorbeeld op het grootste Waddeneiland Texel naar de zeehondenopvang Ecomare. Op Terschelling staat De Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland, en vanuit de haven zit u zo op het strand of in het pittoreske stadje West-Terschelling. En op Vlieland, het kleinste Waddeneiland, vindt u vooral rust en ruimte. U kunt er soms uren dwalen en niemand tegenkomen. 

Liever droogvallen

Veel van onze schepen hebben een platte bodem. Hierdoor is het mogelijk om na een mooie zeiltocht droog te vallen op bij een zandbank op het Wad. De schipper gooit het anker uit en dan is het wachten tot het water zakt. Als het dan eb is, valt het schip droog en kunt u van boord. U wandelt dan over de zeebodem! Een unieke belevenis die maar even duurt, want met ieder uur dat verstrijkt, stijgt het water weer.

Schepen van NAUPAR

NAUPAR beschikt over de grootste vloot schepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe, wij vinden voor elke bestemming een passend schip. Met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt. Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.