Arrangementen en ideeën voor een uitje naar de Waddenzee

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen bij de Waddenzee

Schepen voor een meerdaagse trip naar de Waddenzee

Bekijk alle

Plaatsen aan de Waddenzee

Bekijk alle

Bezienswaardigheden aan de Waddenzee

Bekijk alle

Populaire blogs ter inspiratie

Bekijk alle

Waddenzee

De Waddenzee is een binnenzee en zeer geschikt voor een mooie vaartocht met uw familie, vrienden, of collega’s. U kunt er onder de beschutting van de Waddeneilanden geweldig zeilen op zout water. De golfslag op de Waddenzee is langer dan op de binnenwateren, waardoor u er minder last van heeft en minder snel zeeziek wordt.

Door het afwisselende vaargebied met getijden, stroming, geulen, slenken, zandbanken en platen wordt u voldoende uitgedaagd tijdens het zeilen, maar kunt u ook heerlijk ontspannen en genieten van de mooie vergezichten over het Wad, de zilte lucht en de veelzijdige natuur. En, de mogelijkheden op de Waddenzee eindeloos; zo kunt u hoppen van eiland naar eiland, een dagje blijven liggen op een Waddeneiland of droogvallen indien het schip een platte bodem heeft.

Een prachtig en afwisselend vaargebied dat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Waddenzee

De Waddenzee ligt in het Noorden van Nederland. Tussen vijf bewoonde en drie onbewoonde Waddeneilanden en het vaste land van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Een bijzonder vaargebied met naast wisselende getijden en zandbanken, ook een prachtig natuurgebied met vogels en zeehonden, die je zo maar kunt spotten tijdens de vaartocht. Vanuit Harlingen en Makkum zijn de Waddeneilanden binnen een dagdeel bereikbaar en als u wat langer heeft zijn ze ook goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Enkhuizen, Kampen of Lelystad.

Ontdek de Waddeneilanden

Of u nu naar Texel, Vlieland of Terschelling vaart, elk eiland beschikt over een eigen karakter met afwisselende natuur, fiets- en wandelpaden, natuurreservaten, eindeloze stranden, gezellige dorpjes en lekkere terrasjes. Daarnaast is er altijd wel iets leuks te ondernemen op de eilanden. Zo kunt u bijvoorbeeld op het grootste Waddeneiland Texel naar zeehondenopvang Ecomare. Op Terschelling staat De Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. En op Vlieland, het kleinste Waddeneiland, vindt u vooral rust en ruimte. U kunt er soms uren dwalen en niemand tegenkomen. 

Liever droogvallen

Veel van onze schepen hebben een platte bodem. Hierdoor is het mogelijk om bij gunstige weersomstandigheden en getij tijdjens de zeiltocht droog te vallen op het Wad. De schipper vaart dan bij hoog water naar een zandbank, gooit daar het anker uit en dan is het wachten tot het water zakt. Zodra het eb is, valt het schip droog en kunt u van boord. U wandelt dan over de zeebodem van de Waddenzee. Een unieke belevenis die maar even duurt, want met ieder uur dat verstrijkt, stijgt het water. Aan het einde van de droogvalsessie vaart u alsnog naar de gezellige haven van Texel, Vlieland of Terschelling of terug naaar het IJsselmeer.

Schepen van NAUPAR

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten schepen. Voor grote en kleine groepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe; wij vinden voor elke gelegenheid wel een passend schip. 

En, met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt.

Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.