Bezienswaardigheden in West-Terschelling

Bekijk alle

Museum 't Behouden Huys

Stap aan boord van het wrak van de Lutine en ontdek wat er in de avond van 9 oktober 1799 gebeurd is, toen het schip met al zijn goud ten onder ging. Of ga met uw familie op ontdekkingsreis met Willem Barentsz en zijn bemanning naar het ijskoude Nova Zembla. En wist u dat bijna alle huizen van West-Terschelling in 1666 door de Engelsen in de as werden gelegd en de rook te zien was tot ver in Friesland? Dominee Grevensteijn vertelt u er alles over.

Museum 't Behouden Huys

Het museum is gevestigd in twee originele commandeurswoningen en een nieuwbouw pand en vernoemd naar 't Behouden Huys, het onderkomen waar de Terschellinger Willem Barentsz en zijn bemanning in 1596-1597 overwinterden op Nova Zembla. Het museum werd gesticht door de op Terschelling geboren Gerrit Knop en Jan Lieuwen en begon als een eenmalige tentoonstelling die zo populair was dat men besloot er een permanent museum van te maken.

Diverse tentoonstellingen

Kom meer te weten over de geschiedenis van Terschelling en haar bewoners en beluister de gratis audiotour boordevol boeiende verhalen. Of luister naar de speciale audiotour over Willem Barentsz op Nova Zembla. Ze hebben in de tuin zelfs de hut nagebouwd waarin Willem Barentsz op Nova Zembla overleefde. Tevens zijn er stijlkamers waar u kunt zien hoe men vroeger leefde en gekleed ging, ontdekt u op de maritieme zolder spannende verhalen en voorwerpen over reddingen rond Terschelling en is er in 't Behouden Huys meer te vinden over de vroegere walvisvaart.

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig! Kom langs en ontdek het zelf!