Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Wrakken museum

In dit 'prettig gestoorde museum' vol spannende verhalen over wrakduiken, strandjutten en helmduiken vindt u een bonte verzameling van opgedoken ladingen en wrakresten.

Rariteiten van 1650 tot nu

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom Terschelling. Zijn museum ligt vol met rariteiten uit de periode van 1650 tot nu. Rondom het museum staan de grote voorwerpen opgesteld, zoals ankers, kanonnen en zelfs de toren van een Engelse onderzeeboot.

Tentoonstelling in de boerderij

Diverse Terschellingse duikers hebben sinds 1976 ongeveer 150 scheepswrakken, van zowel moderne als historische schepen, opgespoord. In de afgelopen jaren doken zij wellicht duizenden zeer gevarieerde voorwerpen op. Daarbij vindt u in het Wrakkenmuseum zeer uiteenlopende vondsten afkomstig van het strand: van de inhoud van aangespoelde zeecontainers tot de bekende flessenpost. Tevens is er een tentoonstelling over de werkzaamheden van de helmduikers op het wrak van het goudschip 'Lutine'.

Veel kinderpret

Voor de (meeste) kinderen begint de pret pas achter het museum. Hier bevindt zich de museumspeeltuin met een echt piratenschip, een boomhut en een kasteel!