Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Enkhuizen

Cultureel Centrum Drommedaris

Het Cultureel Centrum Drommedaris is met zijn karakteristieke indeling onder andere geschikt voor exposities. En daar wordt flink gebruik van gemaakt! Elke drie maanden krijgt een andere kunstenaar de kans om zijn of haar werken te exposeren. Maar ook voor filmliefhebbers is de Drommedaris een fijne plek; er wordt maar liefst zes keer per week een actuele film getoond, inclusief middagvoorstellingen, kindervoorstellingen én een premièrefilm op de donderdag- en vrijdagavond. Daarnaast wordt er nog van alles georganiseerd op het gebied van dans, zang, toneel, muziek en theater,
De Drommedaris is een stichting welke door een bestuur én een groep van circa 65 vrijwilligers geleid wordt. Het doel van het Culturele Centrum is de vorming en ontwikkeling van mensen en het laten kennismaken van mensen met creativiteit.
Niet alleen het aanbod van de Drommedaris is uniek. Ook het gebouw zelf heeft een bijzondere historie. Van gevangenis en telegraafkantoor tot bruisend Cultureel Centrum; de Drommedaris – in Enkhuizen beter bekend als simpelweg ‘De Drom’ – is al eeuwenlang in gebruik. In mei 2015 is het gebouw na een flinke verbouwing en renovatie heropend. Alle voorzieningen, denk aan de toiletten en verwarmingen, zijn destijds gemoderniseerd.