Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Enkhuizen

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een sprookjesachtig themapark in Enkhuizen. Sprookjesfiguren zoals Doornroosje, Hans en Grietje en Roodkapje komen in dit park tot leven. In het kasteel worden regelmatig voorstellingen gegeven. Daarnaast is er een kabouterdorp, kunnen de kinderen een reis maken met heks Hupsakee of zich uitleven in de speeltuin of de kinderboerderij.

Geschiedenis Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is opgericht in 1973. De oprichter maakte voor de grap een kabouterpop, die veel succes boekte bij het publiek. Al snel werden er meer poppen gemaakt, die in eerste instantie door heel Enkhuizen als theater rondreisden. In 1981 werd Sprookjeswonderland uitgebreid en in 1991 verhuisde het complete kabouterdorp, de speeltuim en kinderboerderij door ruimtegebrek naar het recreatiecentrum aan de rand van de stad.

Over Sprookjeswonderland

In Sprookjeswonderland wonen vele sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester, Hans en Grietje en Pinokkio. In het kasteel van het park is er een voorstelling van het sprokkjes de muizenkoning. Daarnaast is er een speeltuin, kinderboerderij, leuke muisauto's, kleine bootjes en nog veel meer om een leuke dag te hebben.