Bezienswaardigheden in West-Terschelling

Bekijk alle

Bunker Museum Terschelling

Het museum bevindt zich in de duinen bij West-Terschelling, op loopafstand van de haven en vlak bij de voormalige radarpost Tiger. Hier werden in 1943 en 1944 zo'n 80 Duitse bunkers gebouwd, als onderdeel van de Atlantikwall. Het doel van deze verdedigingslinie was om een invasie vanuit zee te voorkomen. Een bezoek aan het Bunker Museum Terschelling is een unieke en spannende ervaring die u niet mag missen tijdens een zeilreis naar dit prachtige eiland.

Een fascinerend inkijkje in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog

In het Bunker Museum kunt u verschillende soorten bunkers bekijken: van kleine schuilplaatsen voor enkele soldaten tot grote commandoposten. Een aantal bunkers zijn ingericht als museumruimte, waar u kunt zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Zo zijn er bunkers waarin de gevechtsuitrusting van de soldaten is tentoongesteld, en bunkers waarin het dagelijkse leven van de soldaten wordt uitgebeeld.

Maar het Bunker Museum is meer dan alleen een tentoonstellingsruimte. Het is ook een plaats waar u kunt ervaren hoe het was om tijdens de oorlog in een bunker te leven. Zo zijn er donkere tunnels die u kunt verkennen, en u kunt de luiken openen en sluiten die toegang geven tot de bunkers. Daarnaast is in sommige bunkers ook nog graffiti te vinden van de soldaten die er destijds gelegerd waren en doen een aantal bunkers nu dienst als vleermuizenverblijf.

Een zeer interactief museum en geschikt voor alle leeftijden.

Meer informatie

Het museum is geopend van april tot oktober, en er zijn ook regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd voor bezoekers. Zo worden er rondleidingen gegeven door ervaren gidsen, en kunt u deelnemen aan workshops waarin u bijvoorbeeld leert hoe u een gasmasker moet opzetten.

Neem een kijkje op de website van het Bunker Museum voor actuele informatie en openingstijden.