Arrangementen en programmaideeën van en naar de Kop van Overijssel

Bekijk alle

Plaatsen in de Kop van Overijssel

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in de Kop van Overijssel

Bekijk alle

Populaire blogs ter inspiratie

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht in de Kop van Overijssel

Bekijk alle

IJsseldelta/Kop van Overijssel

In de Kop van Overijssel kunt u de vaartocht afwisselen met een bezoek aan diverse leuke plaatsjes waar u een fiets of e-bike kunt huren om de omgeving te ontdekken. Of u verkent te voet het centrum van bijvoorbeeld Zwartsluis, Hasselt, Steenwijk of Vollenhove. Onderweg gaat u voor anker bij een prachtig natuurgebied. En aan het einde van de zeildag is er altijd wel weer een nieuw plaatsje om te ontdekken. De afstanden tussen de diverse steden en vaargebieden zijn niet zo groot. U kunt zelfs een uitstapje maken naar een van de steden rond het IJsselmeer.

U heeft keuze en afwisseling genoeg voor een onvergetelijke zeiltocht door de Kop van Overijssel.

Varen in de Kop van Overijssel

De Kop van Overijssel is een regio in het noordwesten van de provincie Overijssel. Het is een prachtig vaargebied met vele natuurgebieden, zoals het IJsseloog in het Ketelmeer, het vogeleiland in het zwarte Meer of het moerasgebied Nationaal Park de Weerribben. Stuk voor stuk bijzondere plekjes om heen te varen.

Ontdek elke dag een andere stad

In de Kop van Overijssel is voor iedereen iets leuks te beleven. Fietsen, wandelen, een bezoek aan een museum, uit eten in een goed restaurant of liever lekker zwemmen in een mooi natuurgebied. Iedereen kan zich hier vermaken. De bekendste plaatsen in de Kop van Overijssel zijn Kampen, Genemuiden, Steenwijk, Zwartsluis, Hasselt, Vollenhove en het oude havenstadje Blokzijl. Maar u kunt ook een uitstapje maken naar Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. 

Voor anker in natuurgebied

Naast bijzondere steden, komt u onderweg langs mooie natuurgebieden waar u voor anker kunt voor een lekkere zwempartij, kanotocht of wandeling aan de kant. Maar u kunt er ook een nachtje blijven liggen en de kop van Overijssel op zijn best ervaren: midden in de natuur.

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten schepen. Voor grote en kleine groepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe; wij vinden voor elke gelegenheid wel een passend schip. 

En, met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt.

Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.