Wandelweekend Zuiderzeepad

Wandelweekend Zuiderzeepad 

Het volledige Zuiderzeepad loopt om het IJsselmeer, door Zuid-West Friesland, Gelderland en Noord-Holland. De totale route is 492 kilometer, dus het pad is alleen in etappes te lopen.

Met dit arrangement kunt u samen met uw wandelclub, vrienden, familie of collega’s de eerste (ongeveer) 25 kilometer van het pad lopen! Van Enkhuizen naar Hoorn. En dat is leuk, want terwijl u wandelt, vaart het schip alvast verder, zodat u bij aankomst in Hoorn weer aan boord kunt om lekker bij te komen van een inspannende dag. Ideaal, want zo hoeft u tijdens het wandelen geen overbodige bagage mee te nemen. Die laat u gewoon in uw hut achter en als u ‘s avonds weer aan boord van uw varende hotel stapt, heeft u alles weer bij de hand.

Na een goede nachtrust op de zachte deining van het water, bent u de volgende dag weer uitgerust en fris om terug te zeilen naar Enkhuizen. Houdt u eigenlijk niet zo van wandelen, maar wilt u wel graag mee met uw vrienden of familie? Dan blijft u overdag gewoon aan boord van het schip en vaart u mee naar Hoorn. Dat kan natuurlijk ook.  

Waarom deze wandeltocht van Enkhuizen naar Hoorn 

Wandelen is gezond en ontspannend, en zo’n mooie route lopen is absoluut een extra beleving. Bovendien hoeft u ’s avonds niet meer terug naar huis te rijden, maar slaapt u heerlijk aan boord van het schip. Tijdens deze tocht bieden wij u: 

 • een prachtige wandelroute, terwijl uw hotel met u meevaart. 
 • tijd voor elkaar én een sportieve uitdaging. 
 • een andere blik op Nederland. De tocht voert langs de kust en de duinen, door boerenland en langs molens, boerderijen, kanalen en andere mooie stukjes Nederland.  

Wat valt er te beleven tijdens de wandeltocht van Enkhuizen naar Hoorn 

Het beginpunt van de route is Enkhuizen. Een prachtig historisch stadje, vol met schilderachtige straatjes, oude koopmanshuizen, lieflijke ophaalbruggetjes en het oude vestigbolwerk de Dromedaris. Van daaruit loopt u naar Hoorn. Onderweg is er genoeg te zien, te fotograferen en tijd om bij te praten.

U kunt genieten van de kust, van prachtige vergezichten over het IJsselmeer, van vogels, molens en boerderijen. Een groot deel van de tocht gaat over de Zuiderdijk, wat vroeger de zeedijk was. Onderweg kunt u natuurlijk pauzeren in de natuur, of een stop maken in een plaatselijk restaurant/café voor een flinke punt appeltaart en een kop koffie, of een uitgebreide lunch.

Uiteindelijk komt u aan in Hoorn. Ook al zo’n prachtige historische handelsstad waar heel veel te zien en te doen is.  

Wat kunt u doen in Enkhuizen en Hoorn 

Als u wat eerder in Enkhuizen bent, dan kunt u misschien eerst nog even van deze stad genieten voordat u op pad gaat. U kunt het Zuiderzeemuseum bezoeken, een rondvaart doen of de historische panden bekijken, waarvan er vele nog stammen uit de tijd van de Gouden Eeuw.

Eenmaal aangekomen in Hoorn zijn er weer zat mogelijkheden. Misschien bent u moe en wilt u alleen nog maar zitten. Dat kan. U kunt lekker op een beschut plekje aan dek zitten en nagenieten van uw wandeling, of in de knusse salon de dag doorspreken met de rest van uw gezelschap.

U kunt gaan lezen, puzzelen, spelletjes doen of slapen. Samen koken en uitgebreid tafelen kan ook, want het schip heeft een goed uitgeruste keuken. Maar u kunt ook kiezen voor gemak en in een van de vele cafés of restaurants van Hoorn een hapje eten en wat drinken. De haven van Hoorn, waar uw schip zal aanleggen, ligt namelijk in het centrum van Hoorn.  

Is het Wandelweekend Zuiderzeepad-arrangement voor iedereen leuk 

Dit arrangement is voor iedereen leuk. In de eerste plaats natuurlijk vooral voor enthousiaste wandelaars. Voor een wandelclub die eens een andere invulling wil geven aan een wandelweekend, maar ook voor vriendengroepen, families of collega’s. En zijn er mensen in het gezelschap die de tocht niet kunnen of willen wandelen? Ook zij kunnen mee! Dan blijven zij overdag aan boord en varen ze mee naar Hoorn. Het avondprogramma kunnen jullie dan weer samen vormgeven.  

Wat is de duur van het Wandelweekend Zuiderzeepad-arrangement 

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Wilt u liever meerdere etappes van het Zuiderzeepad lopen? Breid dan het weekend uit naar een lang weekend of een weekend met early check in. 

Dag 1: Enkhuizen

 • ’s Avonds stapt u aan boord in Enkhuizen.
 • Nadat u uw bagage heeft opgeborgen is er tijd om de havenstad te verkennen en een gezamelijke maaltijd te bereiden aan boord.

Dag 2: Enkhuizen - Hoorn

 • Na de eerste nacht op het schip geniet u van een stevig ontbijt.
 • Vervolgens wandelt u vanaf Enkhuizen, langs de kust, naar Hoorn (in circa 5 uur tijd).
 • In de tussentijd vaart het schip ook richting Hoorn.
 • Eenmaal in Hoorn stapt u weer aan boord en brengt u een gezellige avond en goede nachtrust door op uw drijvende accommodatie.

Dag 3: Hoorn - Enkhuizen

 • Na het uitgebreide ontbijt kunt u Hoorn verkennen; wandel door het prachtige centrum, de Hoornse Straatjes of bezoek een museum.
 • In de loop van de dag vaart u terug over de voormalige Zuiderzee naar Enkhuizen (in circa 3 uur tijd).
 • Na een gezellig wandelweekend gaat u in Enkhuizen weer van boord.
Het programma is natuurlijk ook andersom mogelijk. U wandelt dan van Hoorn naar Enkhuizen.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Heerlijk weekend

  Geplaatst op

  Niks meer aan doen! We hebben genoten van een heerlijk weekend op het water én op het land.

  Laurentien
 2. Super ervaring!

  Geplaatst op

  Wij konden niet wachten om dit nieuwe arrangement uit te testen. Het was een super ervaring! Samen met het gezin en onze buren (al jaren bevriend) heerlijk gewandeld en gezeild. Een absolute aanrader als je net als ons fan bent van outdoor activiteiten! Leuk voor jong en oud, onze kids vonden het geweldig.

  Lia

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.