Dagtocht op het Amsterdamse IJ

Dagtocht Amsterdam

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden of collega’s? Dan is deze dagtocht op een traditioneel zeilschip een aanrader. Terwijl u tijdens de ontspannen zeiltocht over het IJmeer onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid bijpraat, geniet u van uit het uitzicht op Amsterdam met bijzondere architectonische gebouwen zoals het BIMhuis, NEMO en EYE filmmuseum.. Zo beleeft u de bruisende hoofdstad eens vanaf een andere kant.

De dagtocht Amsterdam in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een ontspannen zeiltocht met uitzicht op de bruisende hoofdstad.
 • Ontspanning, plezier en genoeg tijd om bij te praten.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over het IJmeer

Tijdens uw tocht over het IJmeer Amsterdam komt u langs vele prachtige oude en moderne gebouwen aan de kade. Het EYE Filminstituut Nederland is waarschijnlijk het opvallendst. Het futuristische gebouw heeft vier filmzalen, een tentoonstellingsruimte en een café-restaurant. Ook het ’s avonds prachtig verlichte Muziekgebouw aan ’t IJ en Wetenschapsmuseum NEMO zijn echte eyecatchers. De Openbare Bibliotheek, het Conservatorium van Amsterdam en het Lloyd Hotel zijn eveneens schitterende bouwwerken en passen perfect in het Amsterdamse havendecor.

Zoek een fijn plaatsje aan boord en ontspan en geniet van het mooie uitzicht. Neem daarnaast de tijd om uw collega’s of zakenrelaties beter te leren kennen, of om uitgebreid bij te praten met uw familie of vrienden.

Bent u liever actief bezig? Iedereen mag meehelpen met het hijsen van de zeilen en over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunt u doen in Amsterdam

Wilt u voor of na de vaartocht nog wat leuks ondernemen dan biedt Amsterdam kunst, cultuur, culinaire ontdekkingen, sportieve uitdagingen of spannende activiteiten. Wellicht heeft u tijd om een bezoek te brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is, of wilt u door de nauwe straatjes van de Jordaan zwerven of gewoon lekker een terrasje pakken. Mogelijkheden genoeg in deze ruim 700 jaar oude stad!

Is de dagtocht Amsterdam voor iedereen leuk

De dagtocht is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

Wat is de duur van de dagtocht Amsterdam

U kunt de dagtocht Amsterdam al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden.

Programma dagtocht Amsterdam

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het IJmeer.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Opstaphaven
Amsterdam
Edam
Muiden

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Heerlijk dagje uit

  Geplaatst op

  Een relaxte twee uur durende vaartocht, wij hebben ervan genoten. Zo zie je Amsterdam weer eens vanaf een andere hoek! Naderhand zijn we nog even het centrum in gegaan, wat ons betreft een heerlijk dagje uit.

  Sanne
 2. Mooie rondvaart

  Geplaatst op

  Samen met mijn vrouw genoten van deze mooie rondvaart. Perfecte aanvulling op ons weekendje in Amsterdam!

  Max

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken