Vrijgezellenweekend

Arrangement Vrijgezellenweekend

Een vrijgezellenfeestje moet u bijblijven, toch? Het moet eigenlijk zo’n feest zijn waarover nog járen smeuïge verhalen verteld worden en waarop alle vrienden verlekkerd terugkijken. En dat iedereen die er niet bij was, er graag bij had willen zijn. Zo’n feest wordt het wel op onze schepen! En dat is helemaal niet moeilijk te organiseren, want als u een schip huurt, dan heeft u een fantastisch varend vakantiehuis én een watertaxi in één. Dus, ga lekker op stap, bedenk een aantal leuke activiteiten voor de vrijgezel en feest er vrolijk op los!

De zeiltocht in het kort

Een vrijgezellenfeestje is bijzonder en daarvoor wilt u iets organiseren dat voor iedereen leuk is. Op het schip zijn jullie alleen met je eigen gezelschap, dus dat is alvast een goed begin. Het biedt jullie ook nog:

 • Een afwisselende zeiltocht waarbij je actief mag meezeilen en na het zeilen lekker met een biertje op het dek ontspannen.
 • Een unieke locatie en vervoer in één.
 • Mooie gezamenlijke herinneringen en een onvergetelijk weekend.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Wat jullie doen tijdens de vaartocht, is aan jullie: actief meehelpen, samen de zeilen hijsen, een tijdje aan het roer staan, het mag en kan allemaal. Maar nog even de krachten sparen voor het feest van die avond, is ook prima. Zoek een plaatsje aan dek, pak een drankje en neem de tijd om weer als vanouds bij te praten, grappen te maken en sterke verhalen te vertellen. En als jullie aankomen in de havenstad of op het Waddeneiland van jullie keuze: misschien eerst nog een BBQ aan boord? Of gaan jullie liever eten in de stad?

Wat kunt u doen in het havenstadje of op het Waddeneiland waar jullie aanleggen

Afhankelijk van de keuze die jullie maken, zijn er mogelijkheden genoeg. Ter inspiratie hebben we een paar opties voor jullie bedacht.
Altijd een succes is een vrijgezellenfeestje in Amsterdam. Wat willen jullie? Naar een bruine kroeg, een rooftopterras, een jenevercafé, of liever naar een nachtclub? Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het in Amsterdam. We raden jullie overigens aan om niet met het schip aan te leggen in Amsterdam. Handiger is het om naar Monnickendam te zeilen en daar de snelbus naar Amsterdam te pakken. Dat scheelt je een onder meer een aardig bedrag aan liggeld en dat kun je dan weer in de kroeg uitgeven.

Volendam is ook gezellig! Het schip ligt daar dicht bij de Volendammer dijk en dat is goed nieuws: hier zijn vele restaurants, gezellige terrasjes en natuurlijk de nodige cafés, die uitnodigen tot een heuse kroegentocht. Hebben jullie meer tijd? Maak een hilarische foto in traditionele Volendamse klederdracht, of bezoek de Smit-Bokkum palingrokerij en zing in het aangrenzende palingsoundmuseum mee met de Volendamse palingsound. Of zet een VR-bril op bij Experience Volendam en ga terug naar het Volendam van 100 jaar geleden. Zo maken jullie het vrijgezellenweekend in Volendam wel heel memorabel.

Ook leuk is Enkhuizen. In deze historische en levendige stad kun je fantastisch eten, drinken en stappen. Pak een lokaal gebrouwen biertje bij brouwerij De Werf, of ga lekker op het terras aan het water zitten bij café ’t Ankertje aan de Dijk. Het Wapen van Urk is ook bijzonder. Het is de oudste bruine kroeg (en voormalig wachtlokaal van de veerboot tussen Enkhuizen en Urk) en hier drink je speciaalbier van de tap, of een pittig jenevertje.

En dan Hoorn, ook altijd een goede keuze. Deze oude VOC-stad ligt direct aan het Markermeer en is niet alleen rijk aan historie en cultuur, maar heeft ook vele restaurants, terrassen en uitgaansgelegenheden. Of jullie nu houden van een echt bruin café, of op zoek zijn naar een trendy bar, rond de oude haven en in het oude stadscentrum rond het Roode Plein, het Kerkplein en de Dubbele buurt zijn voldoende leuke uitgaansgelegenheden. Na een geslaagde zeildag krijgen jullie hier nog last van keuzestress…

Totaal anders, maar ook zeker een aanrader is Waddeneiland Terschelling. Overdag maak je een van de mooiste zeiltochten over het Wad en eenmaal in de gezellige haven van West-Terschelling loop je zo naar het centrum met de vele restaurantjes en cafés. Maar voor jullie je laten gaan, raden we jullie eerst nog een strandwandeling aan over het Groene Strand. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de drooggevallen schepen en na afloop kunnen jullie een streekbiertje halen bij strandpaviljoen De Walvis, het terras met het mooiste uitzicht over de Waddenzee.

Is het arrangement vrijgezellenweekend voor iedereen geschikt

Dit arrangement is voor alle vrijgezellen-groepen uitermate geschikt. Er zijn namelijk zoveel keuzes qua bestemming en qua invulling van het weekend, dat er altijd een perfect vrijgezellenfeest georganiseerd kan worden. Onze schepen zijn van alle gemakken voorzien, met comfortabele hutten, een grote, goed uitgeruste keuken en keurige sanitaire voorzieningen.

De duur van het arrangement

Dit arrangement kunt u boeken voor een (kort) weekend. Willen jullie liever meerdere plaatsen bezoeken? Breid het weekend dan uit naar een lang weekend of een weekend met early check-in.

Programma Vrijgezellenweekend

Tijdens een vrijgezellenweekend hebben jullie volop keuze. Eenmaal aan boord bepalen jullie op basis van het weer, de wind en eventueel de getijden als jullie naar de Waddenzee gaan samen met de schipper de route en het programma. Hierbij houdt de schipper rekening met jullie wensen.

Om u toch een kleine indruk te geven van een dag aan boord van een traditioneel zeilschip, beschrijven we hieronder globaal het programma op een dag

Mogelijke dagindeling

 • U scheept samen met de vrijgezel en rest van de groep in op het schip.
 • Na een korte kennismaking met de bemanning en palaver in de haven, gaan de trossen los en varen jullie naar de havenstad of het eiland van jullie keuze
 • Tijdens de zeiltocht legt de ervaren bemanning jullie graag meer uit over de kunst van het zeilen, kunnen jullie meehelpen of lekker ontspannen aan dek bijkletsen.
 • Onderweg bereidt u iets te eten of drinken in de goed uitgeruste keuken aan boord van het schip.
 • Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen jullie onderweg een ankerstop maken om te zwemmen.
 • Na het aanmeren in de haven kunnen jullie de stad ontdekken of jullie blijven gezellig in een ontspannen sfeer borrelen aan boord (de meeste schepen hebben immers een tap aan boord), gevolgd door een BBQ aan dek of jullie zoeken een gezellig restaurant op in de havenplaats.
 • Na het eten is er voldoende ruimte om tot in de late uurtjes te stappen.
 • U slaapt in een comfortabele hut aan boord van het zeilschip.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Delfzijl
Den Helder
Den Oever
Edam
Enkhuizen
Franeker
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Makkum
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Texel
Urk
Volendam
Workum

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten weekendarrangement

De prijs voor een weekend is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of catering. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

De voorbeeldprijzen zijn per persoon / per nacht bij een volle bezetting van het schip: 

 • Kort weekend        € 135 - € 235 
 • Weekend                € 150 - € 235 
 • Lang weekend       € 190 - € 295 

Voorbeeldprijzen van speciale weekenden 

 • Pasen (3 dagen)                    € 165 - € 265  
 • Pinksteren (3 dagen)            € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (3 dagen)          € 180 - € 295 
 • Hemelvaart (4 dagen)          € 180 - € 350 
Alle voorbeeldprijzen zijn incl. BTW. 

Eten en drinken

Tijdens een meerdaagse zeiltrip kunt u de het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Maar u kunt het u zelf ook gemakkelijk maken en een catering-arrangement bestellen. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

Het weekend arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het weekend arrangement is exclusief:

 • activiteiten, excursies en fietsverhuur
 • eten en drinken

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek het schip direct online

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken.