Tripsuggestie I De 4 leukste weekendjes weg in Nederland

4 leukste weekendjes weg

Nederland is een dichtbevolkt landje en soms heb je gewoon de behoefte om je op te laden. Even weg van de drukte en lekker uitwaaien tijdens een weekendje weg. Met een comfortabel traditioneel schip zeil je in een weekend al naar een afgelegen plek midden in de natuur, de Waddeneilanden, Taka Tuka eiland of een gezellige havenstad. Wij zetten de leukste weekendjes weg alvast op een rij.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

De eerste tip die we geven is een trip naar de populaire Waddeneilanden. Wie wil er nou niet richting Texel, Vlieland of Terschelling? De vaarttrip over de Waddenzee is heerlijk en geven je het gevoel dat je veel langer van huis bent. De havens zijn gezellig. In de dorpjes dichtbij de haven valt altijd wel wat te beleven. En, op de eilanden kun je naar hartenlust struinen over de ellenlange stranden, fietsen door de bossen & duinen of je bezoekt een van de vele musea en leert wat meer over de geschiedenis, natuur of het eiland. Ondertussen proef je nog wat lokale lekkernijen zoals het Texels lam, een cranberry taartje op Terschelling of een zeewierbiertje met lekker kaasje uit de kaasbunker op Vlieland en jullie weekend kan niet meer stuk.

BBQ op Taka Tuka eiland

Een andere leuke bestemming voor een weekendje weg is Taka Tuka eiland. Dit eilandje kennen jullie waarschijnlijk uit de Zweedse TV serie Pipi Langkous. Haar vader werd daarin gevangen gehouden door piraten op Taka Tuka eiland, ergens in de Grote Oceaan. Maar wist je dat we in ons eigen kikkerlandje ook een eilandje hebben met deze naam? Het ligt in de Fluessen, een van de meren in Friesland en jij kunt het al bezoeken tijdens een weekendje weg vanuit bijvoorbeeld Enkhuizen. Eenmaal aangekomen op het eiland tovert de schipper de BBQ tevoorschijn en kunnen jullie samen genieten van een gezellig avondje met eten en drinken op dit onbewoonde eiland.

Even weg van iedereen en midden in de natuur

Gaan jullie liever naar een afgelegen plek? Ook dat is nog steeds mogelijk in Nederland. Zo zeil je bijvoorbeeld in een weekend met een schip naar een van de onbewoonde eilanden in de IJssel, waar je je een ware Robinson voelt na het bouwen van een kampvuur. Of je zet koers naar een van de Friese meren, gaat daar een nacht ankeren en beleeft een sterrenhemel die je zelden ziet door het ontbreken van lichten in de omgeving. Maar als het weer en getij gunstig is droogvallen midden op de Waddenzee ook een optie. Tijdens de wandeling over de bodem van de zee ontdek je welke dieren er op- en in de bodem leven, proef je zeesla en verzamel je kokkels voor een bijzondere maaltijd eenmaal terug aan boord. Een avontuur om de hoek dat je minstens een keer in je leven moet hebben meegemaakt.

Een sfeervolle havenstad

En voor de liefhebbers van een gezellige havenstad met restaurantjes en terrasjes, hebben we nog een troef achter de hand. Een zeiltocht naar een gezellige havenstad aan het Markermeer of IJsselmeer. Zoals Enkhuizen, Stavoren, Workum, Hoorn. Of je laat je net als deze familie verrassen door een bijzonder stadje zoals Edam. Dit pittoreske plaatsje aan het Markermeer heeft veel meer te bieden dan alleen maar kaas. Maar daar kom je pas achter als je door het gezellige centrum met schattige straatjes en vele grachtjes met ophaalbruggetjes zwerft.Wat voor bestemming het ook wordt, samen met het traditionele zeilschip, de buitenlucht, het adembenemende uitzicht tijdens de zeiltocht en de gezelligheid van jullie groep wordt het ongetwijfeld een heerlijke weekend, dat jullie niet snel vergeten.

Ook een weekendje weg met NAUPAR?

Ook zo’n zin om een weekendje uit te waaien met de familie, een groep vrienden of een stel collega’s die je wat beter wilt leren kennen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze collega’s. Zij vertellen je graag over de mogelijkheden op onze comfortabele schepen en de vele leuke bestemmingen die je tijdens een weekendje weg kunt bezoeken.

Meer lezen?

5 remote plekken in Nederland Weekendje weg naar Vlieland I Weekendje weg naar Terschelling I Weekendje weg naar Texel I Activiteiten in Edam I Weekendje weg met kinderen I Weekendje weg met de mannen I Droogvallen op het Wad I 5 leuke musea met de kids I Familieweekend op een schip I 5 stranden rond het IJsselmeer I 5 leuke bestemmingen aan het IJsselmeer