Tip van NAUPAR I Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

Strand IJsselmeer Lemmer

Is het lekker warm en zonnig weer? Tijd voor een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. De meeste stranden aan het IJsselmeer zijn kindvriendelijk en liggen op loopafstand van een haven, waar je met het schip ligt. Maar je kunt tijdens de zeiltocht natuurlijk ook de schipper vragen een tussenstop te maken in de buurt van een strandje. Succes verzekerd. Wij zetten er alvast 5 voor u op een rij.

1. Het Lemmerstrand

Het perfecte strand voor kleine kinderen is hetstrand bij Lemmer. Het ligt aan de zuidzijde van Lemmer en u loopt er zo vanuit de haven heen. Pak na de zeiltocht de schepjes en emmertjes en ga samen met de kinderen zandkastelen bouwen op dit heerlijke strand. Heb je na een middagje strand nog zin om wat te drinken, dan is het nabijgelegen strandpaviljoen een aanrader.

2. Het Urker strand

Het dorpje Urk staat bekend om zijn eilandgevoel en heeft meerdere stranden. Het grootste strand ligt direct naast de haven. Op het strand van het voormalige Zuiderzee eiland zijn toiletten en staan speeltoestellen voor de kinderen. Daarnaast is het water niet te diep en veilig voor kleine kinderen. En voor de grotere kinderen is het mogelijk een potje volleybal te spelen op het strand. Na jullie bezoekje aan het strand loop je zo het centrum van het oude vissersdorpje in voor een portie kibbeling of een drankje op een van de vele gezellige terrasjes.

3. Strandpret in Stavoren

Hou het vakantiegevoel nog even vast op het strand van Stavoren. Een bijzondere bestemming waar je heerlijk met het hele gezin kunt relaxen na een mooie zeiltocht. Het heldere zwemwater nodigt gewoon uit voor een lekkere duik en is door de aflopende bodem ook veilig voor de kleintjes. Op het strand zijn geen voorzieningen, maar het ligt wel op loopafstand van de gezellige binnenstad, waar nog van alles te beleven valt. 

4. Zwemstrand in Makkum

Een ander populair strandje aan het IJsselmeer ligt in het Noorden van Nederland, bij Makkum in Friesland. Ook bij dit strand zijn diverse speeltoestellen, er hangt een volleybalnet en het water is lekker ondiep, dus ook de kleinsten kunnen onbekommerd in het water spelen. En na een middagje op het strand kunnen jullie heerlijk flaneren langs de winkeltjes en een restaurant op de boulevard die achter het strand ligt. 

5. Strand op een onbewoond eiland

Dit strandje ligt alleen niet direct aan het IJsselmeer, maar in het begin van de IJsselmonding. De perfecte plek om bijvoorbeeld een zeiltocht af te sluiten als jullie in Kampen afstappen. Dit bijzondere strandje ligt op een van de vijf kleine natuureilandjes. Met het schip liggen jullie midden in de natuur, bij een onbewoond eiland met het strand. Hoe bijzonder is dat? Het is er stil, er zijn geen prikkels van buitenaf en jullie kunnen er heerlijk kano├źn en zwemmen. En als je hout sprokkelt kun je er zelfs voor de avond een kampvuur bouwen en samen zingen of wegdromen onder de mooie sterrenhemel. Kunnen jullie je een mooiere manier bedenken om de vaartocht mee af te sluiten?

Toegift: ga ankeren bij een strandje

Je kunt tijdens de zeiltocht op het IJsselmeer ook een tussenstop maken om even te zwemmen of af te koelen. Vraag de schipper het anker uit te gooien in de buurt van een strandje en duik vanaf het schip zo het water in. Het ultieme gevoel van vrijheid.

Meer informatie over een zeiltocht op het IJsselmeer

Jullie hoeven niet ver weg om optimaal te genieten van zon, strand en water. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers voor aanvullend advies. Zij zijn goed op de hoogte welk schip en welke bestemmingen het beste passen bij jullie wensen en gezelschap.

Meer lezen?

Leuke bestemmingen aan het IJsselmeerBestemmingen waar je de drukte kunt vermijden I Leukste weekendjes weg in NederlandMarker Wadden Expeditie met de kids I Droogvallen op het Wad I Uitwaaien op de WaddenHoe kies ik het juiste schip I 10 voordelen van een familievakantie op een schip I Zeemansknopen I Leuke bestemmingen aan het Markermeer