Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

Blog - Unsere 5 Lieblingsstrände am IJsselmeer
Denk aan een strandvakantie en het gros van de mensen dwaalt af naar verre landen. Blijven we in Europa dan komen de Franse Rivièra, de Spaanse kust en het prachtige Ibiza als de meest voor de hand liggende opties voorbij. Maar wat dacht u van onze eigen stranden? Wij worden helemaal enthousiast van de vele leuke strandjes op loopafstand van de ligplaatsen die u kunt aandoen tijdens uw zeilvakantie met NAUPAR. U treft onze vijf favorieten in Stavoren, Lemmer, Urk, Andijk en op het Vogeleiland bij De Kreupel.

Vakantiegevoel verzekerd

Zodra u aan boord gaat van een van onze schepen, bent u op vakantie. U stapt een andere wereld binnen, het loslaten van alle dagelijkse beslommeringen gaat als vanzelf. Samen met uw kinderen, vrienden en/of familie kunt u genieten van het reilen en zeilen op een schip. Help mee met het hijsen van de zeilen, kruip achter het roer bij de kapitein of leer navigeren. Er is genoeg te doen én genoeg ruimte om heerlijk onderuit te zakken met een boekje of gewoon de ogen te sluiten. Ondertussen vaart het schip rustig verder om de mooie havens langs het IJsselmeer aan te doen. U kunt elke dag een andere bestemming uitkiezen om zo de ontspannen tijd op het water af te wisselen met wat kunst en cultuur in de leuke havenplaatsjes. Of vraag uw schipper in de buurt van een van onze favoriete stranden aan te meren!

Strandvakantie voor jong en oud

Heeft u kleintjes aan boord? Dan is het goed te weten dat de zeiltochten niet lang hoeven te duren. U kunt het zeilen prima afwisselen met een bezoek aan een strandje in de buurt van de havens. Samen met de kinderen zandkastelen bouwen of al zwemmend even afkoelen? Het kan allemaal. Voor de grotere kinderen is er de mogelijkheid voor een potje volleybal of voetbal. Sluit de dag af met een heerlijke BBQ!

Vogeleiland De Kreupel

Van onze vijf favoriete strandjes langs het IJsselmeer verdient Vogeleiland De Kreupel (in de buurt van Medemblik) een speciale toelichting. Het is een eiland dat exclusief is aangelegd voor vogels en bestaat uit een verzameling kleinere en grotere eilanden, voorzien van ondieptes, geulen en dammen. Het is een waar paradijs voor verschillende vogelsoorten. De mens is er te gast. Het eiland is voorzien van een natuurhaven met een aantal aanlegsteigers. De bezoekers kunnen hier in alle stilte van deze prachtige natuur genieten. Wilt u liever wat uitbundiger van het stralende zomerweer genieten? Dan kunt u beter naar de strandjes van bijvoorbeeld Stavoren, Lemmer, Urk of Andijk.

Boek vandaag nog uw zomervakantie op en aan het water! U hoeft echt niet ver weg om optimaal te genieten van zon, strand en water. Neem contact met ons op voor aanvullend advies. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte welk schip en welke bestemmingen het best passen bij uw gezelschap.