Vier vakantie op een schip, dit zijn de voordelen

Familievakantie Nederland

Op zoek naar een vakantie, waar jullie heerlijk kunnen ontspannen, waar kinderen zich niet vervelen, weg van de massa? Een schip is de ideale accommodatie voor een gezinsvakantie in Nederland.

Lekker dichtbij, het is voor iedereen leuk en jullie liggen elke dag op een andere locatie. Hoe afwisselend is dat? En dit drijvende vakantiehuisje biedt meer voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rij.

1. Quality-time

Tijdens de tocht hebben jullie alle tijd voor elkaar, zoveel momenten om met de kinderen iets leuks te doen, lekker bij te praten en de leukste herinneringen te maken.

2. Elke dag een andere omgeving

Geen dag is hetzelfde, waar jullie ook liggen, het is altijd genieten van de mooiste uitzichten en zonsondergangen.

3. Zoveel keuze

Altijd al een keer willen eilandhoppen of droogvallen op de Waddenzee, zwerven over het IJsselmeer en Markermeer, of willen jullie liever off grid de natuur van Friesland in? Samen met de schipper bepalen jullie waar de route heen gaat. En tijdens een vakantie hebben jullie zoveel tijd, dat het zelfs mogelijk is om meerdere vaargebieden te combineren.

4. Een ultiem gevoel van vrijheid

Of jullie nu varen, in een gezellige haven aanleggen of voor anker gaan bij een onbewoond eiland, het grote voordeel van een schip is dat je altijd het vakantiehuisje bij je hebt.

5. Gezelligheid

Kiezen jullie voor een schip, dan komt er geen einde aan de lijst met gezellige familiemomenten. Samen kleuren, zwemmen, ijsjes testen in een haven, een potje Mens-erger-je-niet of Monopoly, verkleden als piraat, een speurtocht door de stad, koekjes bakken in de oven, de leukste zomerliedjes zingen rond een kampvuur of uit eten in een van de vele havenplaatsen. Het kan allemaal.

6. Genoeg te doen aan boord

Helpen met zeilen, navigeren, ontspannen een boek lezen, lekker zonnen in het kluivernet, een armbandje knopen, waterbalonnengevecht houden, dinghytocht maken, op onderzoek met de kano, een verfrissende duik zo vanaf de boot in het water, een picknick op het dek, een avond hints in de salon. Aan boord gaan jullie je zeker niet vervelen. 

7. Altijd leuke activiteiten aan wal

Eenmaal in de haven zijn er nog meer leuke activiteiten om samen te ondernemen. Wat dachten jullie van een kasteel of een openluchtmuseum bezoeken, naar de speeltuin, een speurtocht in de stad, een fietstocht naar de vuurtoren, een potje flessenvoetbal in de haven, een terrasje pakken of kastelen bouwen op het strand. In elke bestemming is wel iets leuks te doen, voor jong en oud.

8. Jullie zijn flexibel

Niets moet en niksen mag! Of jullie nu besluiten te zeilen, onderweg een tussenstop te maken voor een zwempartij of een extra dagje blijven liggen. Per dag bespreken jullie samen met de schipper waar jullie zin in hebben en wordt de route daarop aangepast. Het is immers vakantie.

9. Groen

Zeilen is Co2 neutraal en jullie zijn nog nooit zo dicht bij de natuur geweest. Omdat de meeste schepen niet zo diep steken en een platte bodem hebben, komen jullie op plekken waar je normaal niet zo gauw zou komen. Zoals de nieuwe eilandengroep de Marker Wadden in het Markermeer, de onbewoonde eilandjes in de IJsseldelta of jullie ankeren midden in de natuur van Friesland of vlak voor een strandje aan het IJsselmeer voor een plons in het zoete water.

10. Alle gemakken van een vakantiehuis

Maar dan op het water. Alle schepen hebben comfortabele hutten, douches, toiletten, een compleet ingerichte keuken waar jullie gezamenlijk kunnen koken, een knusse salon en een ruim dek met zitruimte voor iedereen. Daaarnaast liggen jullie elke dag ergens anders, zonder dat je je tas hoeft in- en uit te pakken.

En het leuke is, jullie hebt geen zeilervaring nodig! Op de grote traditionele zeilschepen gaat een ervaren schipper en bemanning mee.

Liever geen schipper en bemanning mee? Jullie kunnen ook een kleinere platbodem huren zonder bemanning. Het is niet ingewikkeld om op deze schepen te zeilen. En als jullie eerst even willen oefenen kunnen jullie altijd een korte introductie cursus vooraf volgen. 

Komen jullie al in de vakantiestemming?

Zelf een keer ervaren hoe leuk het is om deze zomervakantie met je gezin door te brengen op een traditioneel zeilschip? Wij bieden kleine en grote schepen, met en zonder schipper en u kunt varen op het IJsselmeer / Markermeer, de Waddenzee en/of de Friese meren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers, zij vertellen je graag over de vele mogelijkheden voor een familievakantie op een onze schepen.

Of bekijk onderstaande video van een familieweekend