Populaire schepen met opstaphaven Medemblik

  • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

    Anoniem

Bezienswaardigheden in Medemblik

Kasteel Radboud

Aan het einde van de 13e eeuw liet graaf Floris V dit kasteel bouwen. om West Friesland te beschermen tegen de Friezen van West-Friesland. 

Geschiedenis van kasteel Radboud

Volgens een legende uit 1517 stond het kasteel van Radboud, de Friese koning, in de 7e eeuw aan de Zuidersee. Overblijfselen van dit kasteel zijn nooit gevonden. Aan het einde van de 13e eeuw liet graaf Floris V van Holland op dezelfde plaats een versterkte burcht bouwen. De locatie kon uitstekend worden verdedigd, omdat het van drie kanten door de Zuidersee werd omsloten. In 1889 werd het 600 jaar oude kasteel door restauratiewerkzaamheden van verval gered en doet nu dienst als museum. 

Over kasteel Radboud 

Tijdens uw bezoek aan het museumkasteel maakt u een kleine excursie naar de Middeleeuwen. De tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel en de stad Medemblik biedt veel interessante feiten. De tentoonstelling is te bereiken via een wenteltrap die in de muur van de toren is geplaatst. Daarna daalt u af naar de gevangenis, waar u een beetje griezelig wordt en uw tocht op een aangename manier kunt afsluiten in de koffiekamer. Met een speurtocht kunnen kinderen het kasteel verkennen en ze kijken uit naar hoe de mensen in de middeleeuwen in een kasteel leefden.