Populaire schepen met opstaphaven Medemblik

  • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

    Anoniem

Bezienswaardigheden in Medemblik

De oude Bakkerij museum

De geur van verse koek hangt in de lucht en nodigt u uit in het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. De bakkers demonstreren dagelijks alle facetten van het vak, terwijl kinderen de kunst ook zelf uit mogen proberen. Dit bakkerijmuseum begon als een tijdelijke tentoonstelling van bakkerijbenodigdheden en is uitgegroeid tot een museum dat jaarlijks zo'n 50.000 bezoekers trekt.

Geschiedenis van Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Bakker Cees de Boer begon in 1930 zijn eigen kleine bakkerij in Wadway. Zijn hele leven verzamelde hij objecten die voor hem interessant waren. Na zijn dood in 1977 liet hij een grote verzameling aan zijn kinderen over. Zijn dochter en haar man begonnen een expositie met deze voorwerpen in het weeshuis. In 1985 werd de tentoonstelling in het station van Medemblik getoond en trok in het eerste jaar 2000 bezoekers.

Over Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

In het museum voelt u de sfeer van weleer, versterkt door de heerlijke geuren van de bakkerij, want het oude ambacht wordt nog steeds beoefend. Ook worden hier regelmatig marsepein- en chocoladeworkshops gehouden. Tijdens uw bezoek loopt het water u in de mond, want De Oude Bakkerij wordt niet voor niets het lekkerste museum van Nederland genoemd.