Routesuggestie I Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet tijdens een zeiltocht

Texel bucketlist

Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad zijn jullie er even helemaal tussenuit. En op het eiland valt voor iedereen wel iets leuks te beleven, als jullie besluiten een dagje te blijven liggen in de haven. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. Jullie kunnen er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

1. Texel heeft de meeste zonuren van Nederland

Texel ligt boven Noord-Holland en is het grootste Waddeneiland van Nederland. Door deze ligging en de westenwind die hier vaak waait, blijven wolken niet lang hangen en is het de zonnigste plek van Nederland. Aan vitamine D geen gebrek. En het leuke is, jullie hoeven niet ver te varen om dit te beleven. Vanuit Enkhuizen kun je dezelfde dag al op Texel liggen. Het vakantiegevoel start zodra jullie bij een van onze schepen aan boord stappen, terwijl jullie heerlijk op het dek genieten in het zonnetje, met uitzicht op de Waddenzee. Misschien spotten jullie zelfs wel een zeehond!

2. Veelzijdige bestemming

Zon, zee, strand, fiets- en wandelpaden, diverse museums. Texel heeft zoveel te bieden. Een van de leukste manieren om Texel te ontdekken is op de fiets. Deze kun je makkelijk huren in de haven van Oudeschild, waar jullie met het schip liggen. Het eiland heeft maar liefst 140 kilometer aan fietspaden, langs zeven verschillende dorpen met ieder een eigen karakter en verhaal, grasvelden, dijken met schapen, duinen, bossen en stranden. Blijf je liever in de buurt? Rond Oudeschild kun je ook heerlijk wandelen. Over het boerenwandelpad Brakenstein langs het Skillepaadje bijvoorbeeld. Even geen zin om te wandelen of te fietsen? Pak dan de bus naar Den Burg, een gezellig dorpje op vier kilometer afstand van Oudeschild, met een leuke winkelstraat, diverse Texelse lekkernijen en gezellige terrasjes.  

3. Bijzondere vuurtoren

In Texel staat de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee kunt uitkijken. Hoe bijzonder is dat? Ok, je moet er even een stukje voor fietsen, maar je kunt natuurlijk ook de bus pakken naar de andere kant van het eiland. De vuurtoren Eierland, die in 1864 voor het eerst werd gebruikt, is aan deze kant van het eiland gebouwd, omdat hier veel schepen vergingen. De toren heeft maar liefst zes verdiepingen en onderweg naar boven wordt er van alles over de geschiedenis van deze bijzondere vuurtoren verteld. Een aanrader.

4. Biertje?

Na al deze inspanningen hebben jullie vast trek in een versnappering of lokaal biertje. De Texelse Bierbrouwerij tussen Oudeschild en Den Burg zit in een voormalige zuivelfabriek en brouwt verschillende Texelse bieren. Skuumkoppe is de favoriet en is inmiddels in heel Nederland verkrijgbaar. Jullie kunnen een rondleiding volgen en een proefplankje proberen in het proeflokaal met terras. Of ploffen meteen neer op een gezellig terrasje bij een van de vele strandtenten en genieten daar van een lokaal Texels biertje terwijl de zon in de zee zakt. 

Meer informatie over een weekendje weg naar Texel met een schip?

Rust, ruimte, zee, strand en bos. Texel biedt genoeg ingrediĆ«nten voor een heerlijk weekendje weg of een korte (mini) vakantie. Het is makkelijk te bereiken met onze schepen en jullie zijn er even helemaal tussen uit. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op een schip.

Meer lezen?

Uitwaaien op de Wadden I Droogvallen op het WadHoe kies ik het juiste schip I Leukste weekendjes wegActiviteiten op Vlieland I Weekendje weg Terschelling I Leuke activiteiten op Terschelling5 bijzondere bestemmingen I Wat kun je doen op de Marker Wadden I Leukste bestemmingen aan IJsselmeer Favoriete stranden IJsselmeer