Tripsuggestie: Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet

Texel bucketlist

Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad bent u er even helemaal tussenuit. En er valt voor iedereen wel iets leuks te beleven als u de vaartocht wilt afwisselen met een activiteit op het eiland. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. U kunt er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd?

1. Texel heeft de meeste zonuren van Nederland

Texel ligt boven Noord-Holland en is het grootste Waddeneiland van Nederland. Door deze ligging en de westenwind die hier vaak waait, blijven wolken niet lang hangen en is het de zonnigste plek van Nederland. Aan vitamine D geen gebrek. En het leuke is, u hoeft niet ver te varen om dit te beleven. Vanuit Enkhuizen kunt u dezelfde dag al op Texel liggen. Het vakantiegevoel start als u bij onze schepen aan boord stapt, terwijl u heerlijk op het dek kunt genieten in het zonnetje, met uitzicht op de Waddenzee. Misschien spot u zelfs wel zeehonden!
 

2. Veelzijdige bestemming

Zon, zee, strand, fiets- en wandelpaden, diverse museums. Texel heeft zoveel te bieden als u even een dagje niet wilt varen. Een van de leukste manieren om Texel te ontdekken is op de fiets. Als u met een schip in de haven van Oudeschild ligt, kunt u dichtbij een fiets huren. Het eiland heeft maar liefst 140 kilometer aan fietspaden, langs zeven verschillende dorpen met ieder een eigen karakter en verhaal, grasvelden, dijken met schapen, duinen, bossen en stranden. Wilt u liever in de buurt blijven? Rond Oudeschild kunt u ook heerlijk wandelen. Over het boerenwandelpad Brakenstein langs het Skillepaadje bijvoorbeeld. Even geen zin om te wandelen of te fietsen? Pak dan de bus naar Den Burg, een gezellig dorpje op vier kilometer afstand van Oudeschild, met een leuke winkelstraat, diverse Texelse lekkernijen en gezellige terrasjes.  
 

3. Bijzondere vuurtoren

In Texel staat de enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee kunt uitkijken. Hoe bijzonder is dat? Ok, u moet er een stukje voor fietsen of de bus pakken, maar een bezichtig aan deze vuurtoren is zeker de moeite waard. Vuurtoren Eierland werd voor het eerst gebruikt in 1864 en is aan deze kant van het eiland neergezet omdat hier veel schepen vergingen. U kunt de toren beklimmen tot de zesde verdieping en onderweg naar boven leest u van alles over de geschiedenis van deze bijzondere vuurtoren.  
 

4. Biertje?

Na al deze inspanningen heeft u vast wel een biertje verdiend. De Texelse Bierbrouwerij tussen Oudeschild en Den Burg zit in een voormalige zuivelfabriek en brouwt verschillende Texelse bieren. Skuumkoppe is de favoriet en is inmiddels in heel Nederland verkrijgbaar. U kunt een rondleiding volgen of een proefplankje proberen in het proeflokaal met terras. Of u ploft neer op een terrasje bij een van de vele strandtenten en geniet van een Texels biertje terwijl u de zon in de zee ziet zakken. 
 

Meer informatie over een weekendje weg naar Texel met een schip?

Rust, ruimte, zee, strand en bos. Texel biedt genoeg ingrediƫnten voor een heerlijk weekendje weg of een korte (mini) vakantie. Het is makkelijk te bereiken met onze schepen en u bent er even helemaal tussen uit. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.