Routesuggestie: Terschelling, altijd een goede keuze

Denk voor een echte eilandervaring eens aan het prachtige Terschelling. Vanuit het goed bereikbare Harlingen vaart u het Nederlandse Waddeneiland met zo’n 40 kilometer strand tegemoet. Wat voor weer u ook treft: vakantiegevoel is op dit eiland gegarandeerd. Of u nu voor een weekend, midweek of zelfs meerdere weken gaat, met het gezin, familie en/ of vrienden, er is altijd en voor iedereen genoeg te doen.

Uitgebreid aanbod activiteiten

Vanuit de haven kunt u, op uw eigen schip, genieten van het wisselen van het getij, de prachtige luchten en zonsop- en ondergangen. U loopt zo West-Terschelling in voor een smakelijk hapje en drankje, bijvoorbeeld bij Het Raadhuis of een van de vele andere etablissementen. Iets verderop, nog altijd op loopafstand van de haven, vindt u het eerste strand. Een ideale plek om zandkastelen te bouwen of te vliegeren, als de wind meewerkt. Als de kinderen spelen, kunt u plaatsnemen bij De Walvis: volgens de eigenaren misschien wel het mooiste plekje van Nederland. Bent u het stappen beu, pak dan de fiets om de ruim 70 kilometer aan fietspaden te verkennen. Fiets gerust richting strandtent ZandZeeBar bij Formerum. Bij dit sfeervolle, mobielvrije paviljoen is het heerlijk vertoeven.

Zeehonden spotten

Voor de kust van Terschelling leven vrij grote populaties zeehonden. Ze voelen zich thuis in het schone water en bij de ruimte en rust die ze er vinden. De zeehonden luieren op het strand of op de vele zandplaten. Het kan zomaar gebeuren dat ze met u meezwemmen als u op een van de schepen van NAUPAR de wateren rondom het eiland verkent. Misschien ziet u de zeehonden zelfs vanaf de Brandaris, de vuurtoren van Terschelling. Een bezoekje aan Nederlands oudste vuurtoren is zeker de moeite waard.

Droogvallen

Een unieke activiteit die u kunt ervaren als u met een van de schepen van NAUPAR naar Terschelling op vakantie gaat, is het droogvallen. Als het water op het laagst is, laat de schipper (als de weersomstandigheden het toelaten) het schip contact maken met de zeebodem. U kunt vervolgens van boord om over de zeebodem te lopen. Een hoogtepunt voor veel reizigers! 

Oerol

Een andere unieke ervaring is het bijwonen van Oerol, het culturele evenement van Terschelling. Van 15 tot 24 juni 2018 wordt Terschelling omgetoverd tot festivaleiland. Elk jaar verandert het eiland tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om het festivalseizoen in passende stijl af te trappen.
 
Neem contact op met een van onze medewerkers en vraag vrijblijvend een offerte aan om een (lang) weekend, midweek of heerlijke vakantie op Terschelling te boeken. Wij waarschuwen u alvast: het is een eiland waar u nog regelmatig naar terug wil keren!