Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen voor een bezoek aan de Friese meren

Traditionele zeislchepen om de Friese meren te bezoeken

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen

Bekijk alle

Friese meren

Het Friese Merengebied is een uitgestrekt vaargebied waar u heerlijk met een groep vrienden, familieleden of collega’s een dagtocht of meerdaagse vaartocht kunt maken op een traditioneel schip. Diverse meren, prachtige natuur en sfeervolle plaatsjes wisselen elkaar af. Vanaf het IJsselmeer zit u bijvoorbeeld via Lemmer zo op de Friese meren. Op de Fluessen, het Slotermeer en het Sneekermeer kunt u actief zeilen, maar ook heerlijk ontspannen op het dek terwijl het afwisselende Friese landschap aan u voorbij trekt. Aan het einde van de zeildag is er altijd wel een leuk plaatsje om te ontdekken of u blijft liggen op een van de vele vrije ligplaatsen midden in de natuur. 

U heeft rustig vaarwater en keuze & afwisseling genoeg voor een onvergetelijke zeiltocht over de Friese Meren.

Varen op de Friese Meren

De Friese Meren liggen in de provincie Friesland. In het noorden van Nederland. Ze zijn ontstaan door het wegslaan van veenpakketten, veenbranden, ontwatering ten behoeve van de landbouw, turfwinning en afsluiting van een zeearm.Via de vele kanalen en vaartjes vaart u makkelijk van het ene meer naar het andere en heeft u de beschikking over een groot en afwisslend vaargebied. Tijden s de vaartochten dwars door het afwisselende landschap wordt u getrakteerd op bijzondere vergezichten.

Ontdek elke dag een andere stad rond het de Friese Meren

Natuur, kunst, cultuur. Friesland heeft veel te bieden. LonelyPlanet had de provincie zelfs uitgeroepen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018.U kunt tijdens uw vaartrip elke avond een ander plaatsje in Friesland ontdekken. Veel historische steden liggen direct aan het water. Zoals bijvoorbeeld Sneek, een van de Friese elf steden met een prachtige historisch centrum en ook bekend van de Sneekweek, het grootste zeilevenement op binnenwater. Maar u kunt ook in de binnenstad van Leeuwarden liggend, een bezoek aan het Escher museum is zeker de moeite waard en er zijn genoeg eet- en drinkgelegenheden in de oude binnenstad. 

Stop onderweg voor een zwempartij in de natuur

De Friese Meren beschikken ook over vele vrije ligplaatsen in de natuur. Zoals bijvoorbeeld het Konijneneiland op de Fluessen. U kunt op dit onbewoonde eiland tijdens uw vaartocht aanleggen voor een zwempartij of een potje voetbal aan de kant. Maar u kunt op deze vrije ligplaatsen ook overnachten. U ervaart dan Friesland op zijn best en komt tot rust midden in de natuur.

Combineren met andere vaargebieden

Vanuit Enkhuizen, Kampen of Lelystad vaart u in een dagdeel naar de Friese Meren. U kunt uw zeiltocht over de Friese Meren goed combineren met een bezoek aan Friese steden zoals Sloten, Sneek of de Leeuwarden of een overnachting op het onbewoonde eilandje Taka Tuka, midden in de natuur.

Via bijvoorbeeld Lemmer, Stavoren of Workum vaart u naar het IJsselmeer, waar u koers kunt zetten naar een van de Friese steden aan de kust, zoals Workum, Hindeloopen en Makkum, of als u meer tijd heeft gaat u door naar de Waddenzee.  

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten schepen. Voor grote en kleine groepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe; wij vinden voor elke gelegenheid wel een passend schip. 

En, met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt.

Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.