Populaire opstapplaatsen voor een bezoek aan de Friese meren

Traditionele zeislchepen om de Friese meren te bezoeken

Bekijk alle

Friese meren

U kunt uw zeiltocht over de Friese meren goed combineren met een bezoek aan Friese steden, zoals Sloten,  Sneek of de Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Tenslotte vaart u via Stavoren weer naar buiten en bent u terug op het IJsselmeer. Daar kunt u koers zetten naar een van de Friese steden aan de kust, zoals Workum en Makkumof u zeilt richting Enkhuizen. U heeft rustig vaarwater en keuze & afwisseling genoeg voor een onvergetelijke zeiltocht over de Friese Meren.

Varen op de Friese Meren

De Friese Meren liggen in de provincie Friesland. In het noorden van Nederland. Ze zijn ontstaan door het wegslaan van veenpakketten, veenbranden, ontwatering ten behoeve van de landbouw, turfwinning en afsluiting van een zeearm. Door kanalen en vaartjes worden de Meren onderling met elkaar verbonden, waardoor een groot vaargebied is ontstaan en u van makkelijk van het ene meer naar het andere meer kunt varen. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op het afwisselende landschap en wordt u getrakteerd op bijzondere vergezichten.

Ontdek elke dag een andere stad rond het de Friese Meren

Natuur, kunst, cultuur. Friesland heeft veel te bieden. LonelyPlanet heeft de provincie zelfs uitgeroepen totnummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018.U kunt tijdens uw vaartrip elke avond een ander plaatsje in Friesland ontdekken. Veel historische steden liggen direct aan het water. Zoals bijvoorbeeld Sneek, een van de Friese elf steden met een prachtige historisch centrum en ook bekend van de Sneekweek, het grootste zeilevenement op binnenwater. Maar u kunt ook in de binnenstad van Leeuwarden liggende culturele hoofdstad dit jaar. Er worden diverse evenementen georganiseerd, een bezoek aan het Escher museum is zeker de moeite waard en er zijn genoeg eet- en drinkgelegenheden in de oude binnenstad. 

Stop onderweg voor een zwempartij in de natuur

De Friese Meren beschikken ook over vele vrije ligplaatsen in de natuur. Zoals bijvoorbeeld het Konijneneiland op de Fluessen. U kunt op dit onbewoonde eiland tijdens uw vaartocht aanleggen voor een zwempartij of een potje voetbal aan de kant. Maar u kunt op deze vrije ligplaatsen ook overnachten. U ervaart dan Friesland opzijn best en komt tot rust midden in de natuur

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

NAUPAR beschikt over de grootste vloot schepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe, wij vinden voor elke bestemming een passend schip. Met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt. Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.