Bareboat huren in Nederland

Wilt u er samen met uw gezin, familie, een groep vrienden of stel collega’s even helemaal tussen uit?

Huur voor uw weekendje weg of (korte) vakantie een bareboat zonder schipper en ontdek het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren met een traditionele platbodem.

U heeft geen vaarbewijs nodig en bepaalt de route zelf, terwijl u lekker kunt uitwaaien, ontspannen en alle tijd heeft voor elkaar.

Bareboats huren zonder schipper

Bekijk alle

Bareboats huren met of zonder schipper

Bekijk alle

De vaargebieden die u kunt ontdekken met een bareboat

Bekijk alle

Populaire blogs gezinsvakanties

Bekijk alle

Meer informatie over een grote boot huren

Bareboat huren

Bareboat huren in Nederland

Op zoek naar een gezellig uitstapje, weekendje weg of vakantie met uw gezin, de hele familie, een groep vrienden of een stel collega’s. Huur een bareboat en ga zonder schipper op stap. Jullie bepalen de route en kunnen ongestoord genieten, terwijl jullie over de Friese meren, Waddenzee of het IJsselmeer zeilen. En het leuke is, op een bareboat heeft u geen vaarbewijs nodig.

Ruime keuze

Lemsteraak, Zeeschouw of Vissermanaak. U kunt kiezen uit veel verschillende type schepen, voor grote en kleine groepen. De schepen zijn voorzien van alle gemakken. Van een ruim dek, waar u gezellig samen kunt zitten tijdens het zeilen, tot een goed uitgeruste keuken, sanitair en comfortabele hutten. Het schip is gewoon een vakantiehuisje op het water, alleen kunt u zich met de bareboat verplaatsen en ligt u iedere dag in een andere omgeving.

Hoe lang wilt u varen?

Wordt het een dag, weekend, hele week of zelfs een langere vakantie? De keuze is aan u. U bepaalt hoe lang u de bareboat huurt. Wanneer u kiest voor een meerdaagse tocht, ervaart u naast de gewone ‘zeildag’ ook hoe het is om aan boord van een schip te slapen. Een unieke ervaring.

Bareboat huren zonder schipper

Ervaren zeilers kunnen, in tegenstelling tot de meeste schepen die je bij ons huurt, een bareboat huren zonder schipper. U heeft geen vaarbewijs nodig en het zeilen met deze lemsteraken is niet al te ingewikkeld.

Cursus voor vertrek

Bent u niet zo’n ervaren zeiler of zeilt u voor het eerst met een platbodem? Dan raden wij u een korte introductiecursus aan voor u uitvaart. In deze cursus leert u o.a. zeilen en manoeuvreren met een traditioneel zeilschip. Wilt u meer ervaring op doen of trainen op het in- en uitvaren van een haven, zeilen met harde wind of op stromend water, dan kunt u ook kiezen voor een vervolgcursus. Alle cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs en vergroten uw plezier tijdens het zeilen.

Bareboat huren met schipper

Heeft u nog geen zeilervaring? Dan kunnen we u het schip ook verhuren met een schipper. Die leert u al doende de fijne kneepjes van het zeilen. Houd er wel rekening mee dat als de schipper meerdere dagen mee zeilt, hij ook aan boord slaapt of u een slaapaccommodatie aan wal regelt.

Vaargebied voor bareboats

Met een bareboat kunt u alle klanten op. U zeilt zo vanuit de vertrekhaven Workum het IJsselmeer op. Maar ook de Waddenzee en Friese meren zijn makkelijk bereikbaar. De meeste bareboats hebben een betrekkelijke diepgang en platte bodem. Hierdoor komt u op plekjes waar de meeste schepen met een kiel niet kunnen komen. En u kunt zelfs droogvallen bij een zandplaat op de Waddenzee. Dichterbij de natuur komt u niet.

Meerdere schepen huren?

Gaat u met een grote groep op pad of wilt u een wedstrijd organiseren? Huur meerdere bareboats en organiseer een regatta. Wat dacht u van een zeilwedstrijd om de eilandenarchipel Marker Wadden heen?

Corona en flexibele omboekgarantie

Uiteraard houden wij rekening met alle corona-maatregelen en voorschriften van de Nederlandse Rijksoverheid en het RIVM. Zo heeft u aan boord van een eigen schip voldoende ruimte voor het hele gezin, een eigen douche en toilet en u houdt gemakkelijk afstand van anderen. Daaarnaast kunt u bij uw boeking gebruik maken van de flexibele omboekgarantie. Zo bent u verzekerd van een leuke zeiltrip met een bareboat en mocht de scheepseigenaar door maatregelen van de Nederlandse Rijksoverheid niet kunnen varen, dan kunt u met de flexibele omboekgarantie eenmalig en kosteloos uw trip verzetten naar een later tijdstip of volgend jaar.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Met en zonder schipper
  • 16 verschillende vertrekhavens