Traditioneel zeilschip huren

Wilt u een traditioneel zeilschip huren voor uw gezelschap? Dan zit u goed bij NAUPAR!

Wij bieden u een ruime keuze aan authentieke zeilschepen. Stap aan boord en geniet van een prachtige (meerdaagse) tocht over het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese Meren. Naar Amsterdam? Ook dat is een optie!

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat aan boord van een traditioneel zeilschip? Bekijk de video.

Vele mogelijkheden

Of het nu gaat om een familiedag, vriendenuitje, bedrijfsfeest of schoolkamp; een zeilschip huren is altijd een goed idee. Schepen zijn namelijk uitermate geschikt om eens heerlijk te ontspannen. Daarnaast kunt u ook meehelpen aan boord van het schip: met het hijsen van de zeilen, achter het roer staan of u bepaalt samen met de schipper de route.

U heeft geen zeilervaring nodig en huurt het schip inclusief schipper en bemanning.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Meer informatie over een zeilschip huren

Zeilschip huren

Een passend schip voor uw gezelschap

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit vele authentieke zeilschepen, inclusief bemanning. Voor dagtochten en meerdaagse tochten, grote en kleine groepen, van majestueuze zeilschepen tot back to basic; het is maar waar uw voorkeur naar uitgaat. De kans dat u bij NAUPAR uw droomschip vindt, is zeer groot. En u heeft niet alleen een ruimte keuze qua schepen, maar ook uit de vertrekhavens. Onze schepen zijn in grote getalen aanwezig in maar liefst 16 havens rondom het IJsselmeer en de Waddenzee, zoals bijvoorbeeld Enkhuizen, Kampen, Lemmer, Lelystad of Harlingen. Waar stapt u bij ons aan boord?

Een zeilschip huren… En dan?

Wanneer u heeft besloten om een zeilschip te huren, is het volgende keuzemoment al snel aan de orde: waarheen gaat de tocht? Een Waddeneiland, mooi natuurgebied of vaart u liever richting het bruisende Amsterdam? Ook leuk: bezoek een van de vele gezellige havenstadjes rondom het IJsselmeer of het Markermeer. Waar uw keuze ook naar uit gaat, de schepen bij NAUPAR varen op het IJsselmeer, Markermeer, Friese meren en de Waddenzee. En droogvallen op de Waddenzee behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, mits het schip een platte bodem heeft en het weer en getij gunstig is. 

De duur van uw tocht

Hoe lang gaat u het zeilschip huren? Wordt het een dag, avond, weekend of een hele week? Ook in die keuze bent u vrij. Aan boord van onze schepen vaart u zolang u zelf wenst. Wanneer u kiest voor een meerdaagse tocht, ervaart u naast de gewone ‘zeildag’ ook hoe het is om op een schip te slapen. Ongetwijfeld een unieke ervaring.

Zeilschip huren: exclusief

Bij NAUPAR huurt u het schip exclusief voor uw gezelschap. Het schip is dus voor even helemaal ‘van u’. U bepaalt zelf wat de planning wordt, waar de schipper naartoe vaart en welke activiteiten u gaat doen. Het is uiteraard wel raadzaam om dit met de schipper te overleggen; hij/zij heeft tenslotte veel ervaring en kan u goed adviseren over de vele mogelijkheden, vaargebieden en de leukste havenplaatsen om te bezoeken.

Zelf koken of catering

Het maakt ons niet uit of u zelf wilt koken of kiest voor een kok aan boord. Beiden is mogelijk. De schepen voor meerdaagse tochten beschikken over een goed uitgeruste keuken, waar u naar hartenlust samen met uw gezelschap kunt koken. Wilt u de groep eens extra verwennen? Maak dan gebruik van het uitgebreide catering aanbod van NAUPAR en laat de kok wat lekkers voor u bereiden. Zo heeft u nog meer tijd voor elkaar. Hoe relaxed is dat?

Daarom een zeilschip huren bij NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke uitjes op het water. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker chillen en genieten
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk uitje waar u nog lang over napraat