Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen rondom het IJsselmeer

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Bezienswaardigheden rondom IJsselmeer

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht

Bekijk alle

IJsselmeer

Het IJsselmeer is een bijzonder vaargebied. Perfect voor een dagje zeilen, een weekendje weg of een langere zeilvakantie. Of u nu actief wilt zeilen of liever ontspannen van het uitzicht geniet, het IJsselmeer is voor iedereen geschikt en bij elke windrichting is er in dit prachtige zeilgebied wel een leuke havenplaats bereiken. En u het makkelijk afwisselen met een andere vaargebied. U vaart vanaf het IJsselmeer zo naar De Waddeneilanden, het Markermeer, Amsterdam of de Friese Meren. 

Varen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer was vroeger zee. De Zuiderzee om precies te zijn. Zout water, met getijde en stroming. Vanwege de vele overstromingen werd in 1932 de Afsluitdijk gebouwd tussen Harlingen en Den Oever en ontstond het IJsselmeer. Het grootste zoetwatermeer van Nederland. U heeft geen last meer van getijden en kunt op onze klippers, tjalken, schoeners overal heen varen. Aan het IJsselmeer liggen ook veel thuishavens van de traditionele zeilschepen en de schippers kennen het vaargebied op hun duimpje.

Ontdek elke dag een andere stad rond het IJsselmeer

U kunt uw vaartocht over het IJsselmeer perfect combineren met een bezoek aan een historische havenstadje zoals Enkhuizen, Lemmer, Hindeloopen, Workum of Urk. Om er maar een paar te noemen. Daar kunt u een fiets of e-bike huren, een leuke wandeltocht van de plaatselijke VVV door een historische binnenstad maken, een portie kibbeling eten in Urk of aan het einde van de dag een terrasje pakken en dineren in een van de vele restaurantjes.

Ook kinderen hoeven zich na een vaartocht niet te vervelen. Er is genoeg vertier aan de wal. Strandjes, speeltuinen of een bezoek aan een museum zoals het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Batavialand in Lelystad, het Woudagemaal in Lemmer, de oude Bakkerij in Medemblik of de ginkies in Urk. In elke plaats valt voor iedereen wel wat leuks te beleven.

Liever ankeren op het IJsselmeer

Heeft u even geen zin om een havenplaats te bezoeken, wilt u zwemmen of eens ervaren hoe het is om in the middle of nowhere te liggen? Vraag de schipper te ankeren. Bij een strandje, een mooi natuurgebied of ergens midden op het water. U bent  even helemaal weg uit de drukte en zult ervaren dat de tijd praktisch stil staat. Zo heeft u meer tijd voor elkaar, de omgeving en ervaart u de meest donkere nacht ooit. 

Combineren met andere vaargebieden

Het IJsselmeer ligt lekker centraal tussen de andere vaargebieden. Heeft u dus wat langer de tijd dan kunt u uw zeiltocht over het IJsselmeer heel makkelijk combineren met een ander vaargebied. Vanaf het IJsselmeer vaart u via het enige naviduct van Nederland zo naar het Markermeer en kunt u bijvoorbeeld naar Hoorn, Volendam, Muiden en/of Marken zeilen. Of u gaat voor anker bij het eilandje Pampus, dat zeker de moeite van een bezoek waard is. En in het Noorden vaart u zo via de sluis bij Den Oever of Kornwerderzand naar een van de Waddeneilanden. De mogelijkheden vanaf het IJsselmeer zijn eindeloos, er valt genoeg te ontdekken en het wordt hoe dan ook een onvergetelijke tocht!

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten schepen. Voor grote en kleine groepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe; wij vinden voor elke gelegenheid wel een passend schip. 

En, met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt.

Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.