Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen rondom het IJsselmeer

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Bezienswaardigheden rondom IJsselmeer

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht

Bekijk alle

IJsselmeer

U kunt uw zeiltochtover het IJsselmeer perfect combineren met een bezoek aan een van de vele pittoreske havenstadjes, zoals Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Hindeloopen, Lemmer of Urk. Maar u zit ook zo op de Friese Meren of u vaart door het enige naviduct van Nederland naar het Markermeer. Daar vandaan kunt u bijvoorbeeld naar Hoorn, Volendam, Muiden en/of Marken zeilen. Of u gaat voor anker bij het eilandje Pampus, dat zeker de moeite van een bezoek waard is! Liever een stedentrip? Bezoek dan Amsterdam.Behoefte aan een varen op een echte zee? Zet dan koers naar de Waddenzee in het Noorden. De mogelijkheden vanaf het IJsselmeer zijn eindeloos, er valt genoeg te ontdekken en het wordt hoe dan ook een onvergetelijke tocht!

Varen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer was vroeger zee. De Zuiderzee om precies te zijn. Zout water, met getijde en stroming. Vanwege de vele overstromingen werd in 1932 de Afsluitdijkgebouwd tussen Harlingen en Den Oeveren ontstond het IJsselmeer. Het grootste zoet water meer van Nederland. U heeft geen last meer van getijden en kunt op onze klippers, tjalken, schoeners  overal heen varen. Het is de thuishaven van veel van onze schepen en de schippers kennen het vaargebied op hun duimpje.En u het makkelijk afwisselen met een andere gebied. U vaart vanaf het IJsselmeer zo naar De Wadden eilanden, het Marker Meer, Amsterdam of de Friese Meren. 

Ontdek elke dag een andere stad rond het IJsselmeer

U kunt een vaarttocht perfect combineren met een bezoek aan een historische havenstadje zoals Enkhuizen, Lemmer, Hindeloopen, Workum ofUrk. Om er maar een paar te noemen.Daar kunt u een fiets of e-bike huren, een leuke wandeltochtvan de plaatselijke VVVdoor een historische binnenstad maken, een portie kibbeling eten in Stavorenof aan het einde van de dag een terrasje pakken en dineren in een van de vele restaurantjes. Ookkinderen hoeven zich na een vaartocht niet te vervelen. Er is genoeg vertier aan de wal. Strandjes, speeltuinen of een bezoek aan een museum zoals het Zuiderzee museum in Enkhuizen, Batavialand in Lelystad, het Woudagemaal in Lemmer, de oude Bakkerij in Medemblik of de ginkies in Urk. In elke plaats valt voor iedereen wat leuks te beleven.

Liever ankeren op het IJsselmeer

Heeft u even geen zin om een havenplaats te bezoeken, wilt u zwemmen of eens ervaren hoe het is om te ankeren in themiddle of nowhere? Vraag de schipper te ankeren bij een mooi natuurgebied. U bent dan even helemaal weg uit de drukte en heeft geen afleiding. U zult ervaren dat de tijd praktisch stil staat, heeft alle tijd voor elkaar en nog nooit zo’n donkere nacht ervaren. 

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

NAUPAR beschikt over de grootste vloot schepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe, wij vinden voor elke bestemming een passend schip. Met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt. Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.