Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

familieweekend blog 700X300

Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar en er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord. En, je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf voorzetten. Wedden dat het je lukt en een onvergetelijk weekend wordt!

#1 Voor ieder wat wils

Kabbelende golfjes, een zacht briesje, de wind in de haren... Zie je je zelf al zitten aan dek? Tijdens een weekendje weg op een schip worden niet alleen jullie zintuigen geprikkeld, er is ook voor iedereen wel iets leuks te doen aan boord. Terwijl je naar de volgende haven aan het IJsselmeer of de Waddenzee vaart, kan iedereen meehelpen met zeilen, plaats nemen achter het roer of handige knopen leren leggen die je zelfs kunt gebruiken in het dagelijks leven. Maar je hebt daarnaast ook alle tijd om gewoon lekker bij te kletsen aan dek in een van de comfortabele zithoeken. En het mooie is, jullie hebben geen zeilervaring nodig. Je huurt een schip inclusief schipper en matroos. 

In de gezellige havenplaatsjes zoals Enkhuizen, Hoorn, Medemblik,valt genoeg te doen en te beleven. Zo kun je een heerlijke wandeling maken door de oude stadscentra, een speurtocht houden met de kinderen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Is het mooi weer en gaan de kinderen liever naar het strand, dan zijn er voldoende leuke strandjes langs het IJsselmeer waar jullie kunnen aanleggen of zelfs ankeren voor een zwempartij of een potje beachvolleybal.

Op een schip zijn jullie heel flexibel. Je kunt de vaartocht zo lang of kort maken als je wilt. Maar je kunt ook een dagje blijven liggen en bijvoorbeeld een fietstocht maken over het Waddeneiland Texel of  Terschelling verkennen.  

#2 De schepen zijn van alle gemakken voorzien

Alle schepen zijn comfortabel ingericht, beschikken over een sfeervol dagverblijf, knusse hutten, douches en wc, verwarming en koud en warm stromend water. Daarnaast beschikken de schepen over een goed uitgeruste kombuis, waar julliegezamenlijk kunnen koken. Niets staat jullie gezellige familie avondje koken, spelletjes doen en samen muziek maken in de weg.

3# Voor grote en kleine groepen

Bij NAUPAR beschikken we over schepen voor kleinere groepen zoals de Klundert26Pelikaan, Medusa of Res Nova. Maar een kleinere groep betekent niet automatisch ook een kleiner schip. Je kunt met een kleinere groep bijvoorbeeld ook voor een aantrekkelijke prijs meevaren op een van de grotere schepen zoals de AmbianceHester of Linde. De voordelen daarvan zijn dat jullie meer ruimte en privacy hebben, omdat je met maximaal twee personen in een hut slaapt en minder douches en wc’s hoeft te delen. Zo genieten jullie samen van een ruim en comfortabel schip, met meer privacy voor een aantrekkelijke prijs.

#4 Bekijk de video ‘weekendje weg met familie’

Al overtuigd, maar moet je de groep nog warm maken voor het idee? Beelden zeggen meer dan woorden. Laat ze onderstaande video zien en je trekt hiermee zelfs de laatste ‘twijfelaars’ over de streep:

#5 Maak het je zelf gemakkelijk en laat je verwennen met catering

Laat NAUPAR de boodschappen voor jullie verzorgen of maak gebruik van de cateringmogelijkheden met een kok. Terwijl de kok de lekkerste gerechten voor de groep bereidt, hebben jullie alle tijd om bij te kletsen onder het genot van een heerlijk wijntje of biertje aan dek.

Meer informatie nodig over een weekendje weg met familie?

Neem direct contact op met een van onze collega’s. Zij weten precies welk schip het beste bij jullie groep past en ze informeren jullie graag over de verschillende vaargebieden en mogelijkheden rondom het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.