Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!

Reden 1 Voor ieder wat wils

Kabbelende golfjes, een zacht briesje, de wind in de haren... Zie je je zelf al zitten aan dek? Tijdens een weekendje weg op een schip worden niet alleen jullie zintuigen geprikkeld, er is ook voor iedereen wel iets leuks te doen aan boord. Terwijl je naar de volgende haven aan het IJsselmeer of de Waddenzee vaart, kan iedereen meehelpen met zeilen, plaats nemen achter het roer of handige knopen leren leggen die je zelfs handig zijn in het dagelijks leven. Maar je hebt daarnaast ook alle tijd om gewoon lekker bij te kletsen aan dek in een van de comfortabele zithoeken. En het mooie is, jullie hebben geen zeilervaring nodig. Je huurt een schip inclusief schipper en matroos. 

In de gezellige havenplaatsjes zoals Enkhuizen, Hoorn, Medemblik,valt genoeg te doen en te beleven. Zo kun je een heerlijke wandeling maken door het oude centrum, een speurtocht houden met de kinderen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Is het mooi weer en gaan de kinderen liever naar het strand, dan zijn er voldoende leuke strandjes langs het IJsselmeer waar jullie kunnen aanleggen of zelfs ankeren voor een zwempartij of een potje beachvolleybal.

Op een schip zijn jullie heel flexibel. Je kunt de vaartocht zo lang of kort maken als je wilt. Maar je kunt ook een dagje blijven liggen en bijvoorbeeld een fietstocht maken over het Waddeneiland Texel of  Terschelling.  

Reden 2 De schepen zijn van alle gemakken voorzien

Alle schepen zijn comfortabel ingericht, beschikken over een sfeervol dagverblijf, knusse hutten, douches en wc, verwarming en koud en warm stromend water. Daarnaast beschikken de schepen over een goed uitgeruste keuken, waar jullie gezamenlijk een heerlijke maaltijd kunnen bereiden. Niets staat een gezellige avondje koken, spelletjes spelen of muziek maken in de weg.

Reden 3 Voor grote en kleine groepen

Bij NAUPAR bieden we schepen voor kleinere groepen zoals de Klundert26Pelikaan of Medusa. Maar een kleinere groep betekent niet automatisch ook een kleiner schip. Je kunt met een kleinere groep bijvoorbeeld ook voor een aantrekkelijke prijs meevaren op een van de grotere schepen zoals de AmbianceHester of Linde. De voordelen daarvan zijn dat jullie meer ruimte en privacy hebben, omdat je met maximaal twee personen in een hut slaapt en minder douches en wc’s hoeft te delen. Zo genieten jullie samen van een ruim en comfortabel schip, met meer privacy voor een aantrekkelijke prijs.

Reden 4 Bekijk de video ‘weekendje weg met familie’

Heb je ze al overtuigd of moet je de groep nog warm maken? Beelden zeggen misschien iets meer dan woorden. Laat ze onderstaande video zien en je trekt hiermee zelfs de laatste ‘twijfelaars’ over de streep:

Reden 5 Laat je verwennen met catering

Maak het jezelf gemakkelijk en kies tijdens het weekendje weg naar de Waddenzee of de vakantie op het IJsselmeer en Markermeer voor de uitgebreide cateringmogelijkheden met of zonder kok. Terwijl de kok de lekkerste gerechten voor jullie bereidt, hebben jullie alle tijd om aan dek bij te kletsen onder het genot van een heerlijk wijntje of vers getapt biertje.

Ook een keer meevaren met de familie?

Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact op met een van onze collega’s. Zij weten precies welk schip het beste past bij jullie wensen en informeren je graag over de verschillende vaargebieden en mogelijkheden rondom het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren. 

Meer lezen?

Tips voor organiseren familie-uitje I 5 interactieve musea met kinderen I Activiteiten tijdens zomervakantie met het gezin I Droogvallen op het Wad I Met kinderen op expeditie naar de Marker Wadden I Favoriete stranden aan het IJsselmeer I Tips om zeilherinneringen langer vast te houden I Maak een logboek met de kids I Leukste bestemmingen aan IJsselmeer I Handige apps tijdens zeiltocht I Lekker uitwaaien op de Waddeneilanden